X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  כתבות
את האכזבה הראשונית שלאחר הפסח נחלנו ב"קופי בר" הוותיקה, שמשתייכת אומנם לרשת-מסעדות משגשגת, אבל שמזדנבת הרחק מאחורי אחותה הצעירה "דליקטסן". הלקח ברור: ותק וניסיון רב-שנים אינם בהכרח ערובה להצלחה קולינרית
▪  ▪  ▪
הקופי בר. צולע [צילום: יח"צ]

את החמץ הראשון שלאחר הפסח החלטנו לטעום, בתום החג, במסעדת "קופי בר" הוותיקה ורבת המוניטין שברחוב יד חרוצים 13 בתל אביב. הדברים אמורים באחת מחמש מסעדות הרשת שבבעלות רותי ומתי ברודו, ששמם כבר יצא לפניהם כמסעדנים מובילים. בתור שכזאת היינו סמוכים ובטוחים שהגענו הפעם אל המנוחה והנחלה הקולינארית. אחרי ככלות הכל, רק לפני חודש ימים גמרנו את ההלל על ה"ירוקה" שבמסעדות הרשת הזו, "דליקטסן", ואף שזו האחרונה מצויה עדיין, בעידן-הרצתה - היא כבר הספיקה להוכיח את עצמה כמסעדה איכותית.
ב"קופי בר" מצאנו, אומנם, מסעדה שוקקת-חיים, אבל יחד עם זאת רועשת מדי, עם אקוסטיקה גרועה שבגרועות ושלכל היותר עשויה להשביע את רצונם של מי שהם כבדי-אוזן. היינו בשניים, על בטן מקרקרת, ולספתח הזמנו אנטיפסטי של ירקות העונה. הופתענו לקבל מנה דלילה, שכאילו ניתנה רק כדי לצאת ידי חובה, באשר מחירה כלול ממילא במחיר העיקרית שבאה אחריה. טעם האנטיפסטי היה בינוני למדי, וכמוהו איכזב גם הלחם הראשון שבא אל פינו, לאחר שנמנענו ממנו במרוצת שבעת ימי החג.
צולע
מן העיקריות בחרנו בכבד מעוטר בעלי-רוקט ובאווז-קונפי עם תרד ומחית תפוחי-אדמה. הכבד היה יבש וחסר-טעם פיקנטי, כשאפילו שפע העלים שכיסו עליו הותירו אותו במערומיו ובקלונו. החרה-החזיק אחריו גם אווז הקונפי, שצלע למדי ושראה, מן הסתם, ימים עסיסיים הרבה יותר. טעמה של מחית תפוחי האדמה היה כשל אבקה משומרת, ואילו התרד שנתלווה אליה הוגש, לדאבון הלב, ממש במשורה.
עוד אנחנו ממשיכים לקטר, ועל שולחננו הדל נחת לו, כקינוח, שטרודל-בננות. לדאבננו, גם בו לא היה כדי לרצות את בני-מיעינו ולהושיע אותם ממצבם העגום. השטרודל היה בצקי מדי ובא על חשבון הבננות. בתור שכזה הוא גם בייש את אמו-הורתו - מגדניית ה"בייקרי" המעולה של חמש מסעדות הרשת.
השרות היה אף הוא צולע למדי, אולי בשל הלחץ הגדול על גדודי המלצרים. בסופו של דבר הותרנו בצלחת סכום של 230 שקל על ארוחה מאכזבת, כשבצידה לקח ברור למדי: ותק וניסיון רב-שנים אינם, בהכרח, ערובה להצלחה קולינרית.

תאריך:  15/04/2012   |   עודכן:  15/04/2012
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
טעם-מרור לחמץ הראשון
תגובות  [ 1 ] מוצגות  [ 1 ]  כתוב תגובה 
1
למה לא כותבים על מסעדה טבעונית
רחובותית  |  16/04/12 14:15
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
רפי מן
במשך שנים רבות ישבו עיתונאים במערכות העיתונים וחדרי החדשות ברדיו ותהו אל מי הם כותבים ומדברים. כעת התשובה נכפית עליהם בכוח
לי-אור אברבך
"הייתה פה חברה חילונית שמאמינה בסיכוי לשלום. זה השתנה לחלוטין"    "לא אעבור לעבוד בירושלים, זה עוד שעתיים וחצי עבודה ביום. אם היו מציעים לי תוספת של 25%-30% בשכר אז הייתי שוקל את זה"
עליס בליטנטל
אנטון צ'כוב (1904-1860) היה ועדיין מהמחזאים האהובים על קהל הצופים בעולם. את מקצועו כרופא כפרי, על הרקע העני של משפחתו, המיר בכתיבה. תחילה - בסיפורים קצרים, שהם הפנינים של יצירתו, ובהמשך - בכתיבת מחזות ארוכים המוקדשים לאורח החיים בכפר, לשיממון, לשעמום, לזה שכלום לא קורה, וכל שאיפותיהם וחלומותיהם של הדמויות לעולם אינם מתגשמים. והכל חוזר חלילה
יהודה יפרח
חוק יסוד החקיקה הוא הזדמנות היסטורית לעשות סדר בבלגן השורר ביחסי בית המשפט והכנסת, אך בהיעדר איזון בין הרשויות התוצאה יכולה להיות קשה - המשך האקטיביזם השיפוטי, והפעם באופן חוקי
אריה גלוזמן
האיסלאמיזציה שעוברת טורקיה מגיעה גם לתחום האופנה. לנשים שרוצות להתלבש על-פי השריעה, ההלכה האיסלאמית, יש יותר ויותר פתרונות. עכשיו יש להן גם מגזין אופנה. אך לא כולם מרוצים והענף המתפתח עדיין מחפש את מקומו
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il