ההשמנה הינה מגיפת העולם המודרני. עם התפתחות התעשיה ועידן הגלובליזציה, אנו חשופים לשפע של מזון בכל שעות היממה. המודרניזציה גורמת גם לירידה ניכרת בפעילות הגופנית והתוצאות עגומות.
מאז שנות ה-80 מימדי ההשמנה בעולם הכפילו עצמם. נתונים מארגון הבריאות העולמי מציגים כי 1.5 מיליארד מבוגרים, בני 20 ומעלה, סובלים מעודף משקל, מתוכם מעל 200 מיליון סובלים מהשמנה. ובישראל, מסקר בריאות לאומי, 49% מבני ה-20 ומעלה, סובלים מעודף משקל, השמנה והשמנת יתר. ההשמנה הפכה למגיפה עולמית.
הסיכונים בהשמנה
השמנה מזמן אינה מוגדרת כבעיה אסתטית. היום ידוע כי להשמנה השפעות מרחיקות לכת על בריאות האדם. השמנה קשורה לכאבי גב, כאבי מפרקים, סיכון מוגבר למחלות לב וכלי דם, סוכרת, כבד שומני, יתר לחץ דם, סרטן ועוד.
ההשפעה על מקום העבודה, רואים כי הפגיעה בבריאות מגדילה את ימי ההיעדרות של העובד וגורמת נזק כלכלי למעסיק. בנוסף, השמנה קשורה עם הפסקת נשימה בשינה והתעוררות עקב כך, דבר המוביל לשינה לא רצופה ועייפות במהלך היום. כמובן שעייפות זו באה על חשבון הריכוז והיעילות בעבודה.
מקום העבודה כמקור עיקרי להשמנה
מרבית העובדים מבלים כ-70% משעות העירות במקום העבודה. את רוב המזון אנו צורכים בשעות אלו. היום, יותר מבעבר, אנו חשופים לתנאי לחץ, דרישות גבוהות של המעסיקים ושעות עבודה ארוכות, דבר המוביל אותנו הישר למטבחון או לחנות הקרובה שם אנו מתפתים למאכלים זמינים, עתירי שומן וסוכר המזינים את ההשמנה.