במהלך ימי חג ראש השנה, נוהגים לאכול מאכלים מתוקים ומאכלים המסמלים איחול או משאלה לשנה החדשה, תפוח-עץ בדבש, עוגת דבש, סלק, רימון, תמרים, ראש דג או כבש ומאכלים נוספים רבים.
חולי הסוכרת המזריקים אינסולין, מחוייבים להקפיד על תזונה נכונה והקפדה על צריכת כמות פחמימות שתאפשר המשך שמירת האיזון ברמות הסוכר בגופם.
הערכות והתארגנות בצריכת אינסולין ברמה תקינה במהלך תקופת החגים אפשרית, באמצעות ידע לגבי כמות הפחמימה בכל מזון ומשום כך ניתנו המלצות המסייעות לעבור את תקופת החגים בשלום. חשוב לדעת, כי ההמלצות אינן מהוות תחליף להוראות התזונתיות הניתנות לכל חולה בהתאמה למצבו הרפואי.
כמות פחמימות במגוון מאכלי החג:
- 2/3 כוס רימון - 17 גרם פחמימות;
- תפוח-עץ בינוני - 15 גרם פחמימות;
- כפית דבש - 4 גרם פחמימות;
- 2 תמרים לחים - 15 גרם פחמימות;
- פרוסת עוגת דבש (60-50 גרם) - כ-35 גרם פחמימות;
- כוס סלק - 10 גרם פחמימות.
משקאות אלכוהוליים:
יש להגביל את כמות הצריכה ולזכור, לא לשתות על בטן ריקה. לאלכוהול קיימת השפעה גם מספר שעות לאחר שתייתו ולכן חשוב לעקוב אחר רמת הסוכר לפני השינה ומספר שעות לאחר הארוחה. אם משלבים יין, רצוי לבחור ביין אדום יבש מבלי לכלול בספירת הפחמימות.
חוק חמ"ד:
במהלך החג, כאשר הארוחה ממושכת ומורכבת ממגוון מאכלים, כדאי להפעיל את "חוק חמ"ד" - חצי מכל דבר ולשלב בארוחות ירקות וסלטים טריים.
מומלץ לבדוק את רמת הסוכר כשעתיים לאחר האכילה ולתקן את רמת הסוכר בזהירות (מרווח שעתיים מההזרקה הקודמת לפחות).
בבוקר שלאחר ארוחה החג, מומלץ לא לוותר על ארוחת בוקר קלה (גם כשלא רעבים) ולהזריק אינסולין בהתאם.
לנצל את ימי החג לטיולים משפחתיים בחיק הטבע ולהגדיר מראש זמן לפעילות גופנית יומית.