אלי ישי הוא הראשון ברשימת המפלגה לכנסת, אבל יו"ר המפלגה טרם התמנה. את ההחלטה אמורה לקבל מועצת חכמי התורה של המפלגה בימים הקרובים.
מחד-גיסא,
אריה דרעי לא סיפק את הסחורה. בליל הבחירות ציפו בשס ל-13-14מנדטים. המפלגה, אמרו במטה, תמיד מקבלת בקלפי יותר מאשר בסקרים ובמדגמים. הפעם לא עמדה לשס הסגולה. דרעי יכול כמובן לטעון, ובצדק, שהרשימות של
הרב אמסלם ושל הרב אמנון יצחק גזלו משס עשרות אלפי קולות.
אבל אלה תירוצים. מי שמנהל קמפיין צריך לדעת להתנהל גם מול איומים קטנים מבית וגם מול יריבים גדולים מחוץ. ארתור פינקלשטיין העניק לשס מתנה אלקטורלית יקרת ערך כשהפך את רשימת ליכוד-ביתנו לרשימה של "רוסים ולבנים", אבל גם זה לא עזר.
ייתכן שהבעיה של שס הייתה היעדר חידוש. חזרתו של דרעי עוררה את תחושת הנוסטלגיה, אבל במערכת הבחירות הנוכחית המנצחים היו אלה ששידרו התחדשות. הקמפיין הקלאסי של המנהיג החדש-ישן ששילב דאגה לשכבות החלשות עם מסרים עדתיים לא עבד בישראל 2013.
עד לפרסום המדגמים בליל הבחירות שמרו בשס על שלום בית. בעשר בלילה נשלפו הסכינים. אלי ישי למד מאריה דרעי והפעיל אנשי "תנזים" משלו. למטה המפלגה הגיעו צעירים בחולצות עם תמונתו של ישי וקיבלו אותו בשירה ובקריאות ברכה. דרעי פתח כבר באותו לילה במאבק יוקרה.
נתניהו הרים טלפון לאלי ישי, ומיד קיבל מסר שעליו להתחשב בהנהגה הקולקטיבית והתקשר גם לדרעי. יחימוביץ צלצלה אף היא לישי. במערכת הפוליטית, שבה הכול היו עסוקים קודם כול בספירת מלאי בתוך המפלגות שלהם, לא ממש נתנו את הדעת לתסבוכת בהנהגה של שס. אבל נתניהו קלט מהר מאוד את המסר. במו"מ מול שס הוא ינהג בשיטת הפרד וסדר לך את התוצאה הטובה ביותר. כמובן, בצד עומד גם
אריאל אטיאס, שרכש ניסיון בניהול משא-ומתן.
כשהיא קרועה מבפנים, שס מתחילה את המרוץ מול הבית היהודי. ערב הבחירות רבה שס עם בנט על הקולות. כעת הוויכוח הוא על הבכורה. נתניהו כבר בעיצומם של המגעים עם
יאיר לפיד. את מי יזמין להצטרף לאחר מכן? יחד עם לפיד יש לו 50 מנדטים. אם יזמין את בנט, שס תבוא כשידה על התחתונה. אם יזמין את שס, בנט ייחלש. בכל מקרה ישיג נתניהו יותר מ-60 מנדטים בטרם ינהל מגעים עם השותפה השלישית.
בשס וביהדות התורה בונים על היחסים העכורים בין נתניהו לבנט. לפיד מצדו מעדיף בצורה ברורה את הבית היהודי - קואליציה בלי חרדים או קואליציה עם חרדים חלשים היא מבחינתו הישג שיציג לבוחריו.
שס כבר מוכנה למתווה של בוגי יעלון בעניין הגיוס. כאן אין חילוקי דעות בין אלי ישי לאריה דרעי. ביהדות התורה מבקשים לגבש את החזית המשותפת שעליה סוכם לפני הבחירות, אבל לא ברור האם במציאות שנוצרה יהדות התורה - שדווקא התחזקה בבחירות - היא נטל או נכס בעיני שס, שחייבת להשתלב בקואליציה.