בארוחות משפחתיות, אירועים, מדורות, על האש וכל הארוחות אשר מתמשכות מעל לשעתיים, אנחנו מוצאים את עצמנו אוכלים ללא הפסקה, מתמלאים ומתקשים לשמור על הדיאטה.
להלן 10 טיפים כיצד לאכול ארוחה רגילה למרות הבופה והשעות הממושכות:
- חשוב להתחיל עם האוכל: כאשר אנחנו מתחילים עם הממתקים, קשה לנו לשבוע ועוד יותר קשה לנו לחזור ולאכול ארוחה נורמלית. תתחילו עם אכילה מסודרת של בשר עם תוספת וירקות ולאחר-מכן תתפנו לקינוחים והממתקים;
- המרשמלו עשוי בעיקר מסוכר, עמילן וג'לטין ועשיר בחומרים סינטטיים כגון צבעי מאכל וחומרי טעם וריח. עם זאת, הוא מאוד טעים (בייחוד כשהוא נמס) ובנוסף לא כל-כך משמין. שיפוד אחד של חמש יחידות מרשמלו, מכיל כ-70 קלוריות וכ-15 גרם פחמימות בדומה לפרוסת לחם לבן;
- רכזו את הארוחה לפעם אחת: למרות שהאוכל נמצא שם כל הזמן, אכלו עד שתחושו שובע ועצרו לשעתיים הקרובות, במידה והארוחה נמשכת מעל שעתיים, תצטרכו ארוחה נוספת לאחר כמה זמן;
- מצאו פעילויות נוספות במקום מעבר לאכילה: לדבר עם חבר או מכר שלא ראיתם זמן רב, לפתור תשבץ, לשחק עם הילדים, לעזור למארחת או כל פעולה אחרת שתאפשר לכם ליהנות מהאירוע גם ללא קשר לאוכל עצמו;
- שבו רחוק מהבופה: כאשר יש לנו אוכל מול העיניים, העיניים מעבירות למוח מסר לרעב דרך המערכת הצפאלית (החושית) וזה גורם לנו לרצות לאכול עוד למרות שאכלנו בדיוק לפני דקה. ככל שנתרחק ממקור האוכל, נוכל להימנע מתחושת הרעב והצורך הבלתי פוסק לאכול;
- רעבים? תארגנו צלחת: לכו לבופה ובחרו לצלחת את כל הדברים שאתם אוהבים ובכמות שתספק אתכם בלבד. צלחת מסודרת תאפשר לכם ליהנות מכל מה שאתם אוהבים וגם לשמור על גבולות של ארוחה במקום אכילה אוטומטית ומתמשכת;
- שבו עם הצלחת: באירועים כמו ל"ג בעומר ואירועים חברתיים, לא תמיד יש איפה לאכול. אנחנו מוצאים את עצמנו אוכלים בעמידה ולא שבעים. מה שנאכל בעמידה, אף פעם לא יכול להרגיש כמו ארוחה אמיתית ולכן לא משביע - לכן, ארגנתם צלחת? מצאו מקום לשבת גם אם מדובר בשטיח עם הרצפה;
- הקפידו לשתות מים לאורך כל האירוע: שתייה תעזור לכם להעסיק את הפה ולמנוע בלבול בין רעב לצמא. רצוי שהשתיה לא תהיה מתוקה, אלא מים או סודה. בכל מיץ או משקה מוגז ממותק, יש כשבע כפיות סוכר;
- נסו להרגיש מתי אתם שבעים ולעצור: הגוף שלנו יודע מצוין מה הכמויות שהוא צריך והוא דואג לאותת לנו על-ידי הורמוני שובע ורעב - כל שעלינו לעשות הוא להקשיב לגוף וכך נרגיש טוב יותר ונשמור על משקל ובריאות תקינים;
- הוסיפו ירקות למדורה: הירקות יכולים לשדרג את המדורה ולהפוך אותה לצבעונית ומזינה;
- ניסיתם פעם להכין חציל בלאדי במדורה? דקרו אותו מעט במזלג, עטפו בנייר כסף וכאשר הוא מוכן, ניתן להוסיף לו טחינה משומשום מלא, שום ומעט מלח גס;
- זרקו למדורה בצל, ראשי שום, גמבות עטופים בנייר כסף או אלומיניום;
- הביאו איתכם מראש סלטי ירקות טריים או ירקות מבושלים;
- ניתן למלא את תפוח-האדמה גם בפטריות מוקפצות.
|