X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  כתבות
חרף רתיעתם של רבים וטובים מכל מה שמריח גרמניה בארץ, תפס שף ישראלי צעיר ומוכשר תעוזה והקים בליבה של תל אביב מסעדה בווארית לשמה, שאינה מביישת את הפירמה במינכן
▪  ▪  ▪
ביירן. חוויה אותנטית [צילום: באדיבות מסעדת ביירן]

הצורר אדולף היטלר, ימח שמו וזכרו, היה מן הסתם מתהפך בקברו לו ידע שבמדינה היהודית, ישראל, תקום יום אחד מסעדה גרמנית, הנושאת בגאון את שם המחוז שבו הוכרז בשעתו "הפתרון הסופי".
לעומת הצורר, ולהבדיל באלף אלפי-הבדלות, יש עדיין אצלנו בארץ רבים וטובים שנרתעים כמו מאש מכל מה שמריח גרמניה. באווירה שכזו צריך, מן הסתם, הרבה תעוזה להקים מסעדה גרמנית בלב תל אביב.
זה, בדיוק, מה שעשה בגדול עופר בן-אור, שף עתיר-תהילה, כשהקים ברחוב פרישמן 22-פינת סירקין, את "ביירן" - ביסטרו בווארי ראשון מסוגו על אדמת ישראל. מאחוריו קוריקולום עשיר של בישול במסעדות מישלן בפריז ובלונדון, כמו גם במסעדות ישראליות, דוגמת "מסה" ו"הדסון". את ההשראה לתינוק שנולד קיבל מאביו, שגיא, שהיה בעבר השף הראשי של מסעדות רשת מלונות "דן" ושהספיק לעשות חיל קולינרי גם מעבר לים.
ב"ביירן" חווים חוויה בווארית אותנטית גם ללא ה"ביר גארטן" הקלאסי של מינכן וללא שיכורים המשתינים ליטרים של בירה מסביב לשעון. במקום זאת יש שניצל טעים בוואריאציות רבות ובמידות נדיבות, כמו גם מוזיקה בווארית ברקע, מלצרים בתלבושת פולקלורית, והעיקר - ממש העיקר - אוכל אותנטי בשפע, שלא מבייש את הפירמה, ובירה תוססת ממינכן, היישר מתוך החבית הקורצת.
משאת הנפש
היינו ב"ביירן" בשניים, לעת צהריים, על בטן ריקה ומאוד מקרקרת. אל השולחן הוגש כפתיח בייגל רותח עם מטבל-מיונז. לצידו נחתו סלט עלי-חסה, עם כרוב, עגבניות ובצלים, וסלט תפוחי-אדמה לדוגמה.
מתפריט העיקריות דליתי מנה מעניינת של גולש צמחוני, שהוכן בכישור קולינרי לשמו. הייתה זו מרקחת פיקנטית של ירקות מעורבים, שבושלו בסגנון ובטעם של גולש בשרי - יצירת-אמנות של ממש. בת הזוג הלכה על שניצל של עוף, שהוכיח עצמו מעל ומעבר, מוקף ביצת-עין, קוויאר אדום, סלמון מעושן, מלפפון ואנשובי. לדבריה היה זה מעדן-מלכים שראוי לחיקוי.
לקינוח הלכנו על משאת-נפשנו מזמן - קייזרשמארן, שהם עוגת-מחבת אוסטרית, עטופה צימוקים ואגוזים לתפארת, עם לפתן-שזיפים אגדי. בצידה הוגשו לרוויה אספרסו כפול, חמים וניחוח, עם בקבוק גדול של סודה צוננת.
על כל הכבודה שבאה אל פינו שילמנו 200 שקל, עם תשר של 15% לשירות קצת איטי ומייגע. את "ביירן" זיכינו, בכל זאת, במלוא 10 הנקודות של הסולם הקולינרי ועוד נשובה אליה מהר.

תאריך:  05/08/2013   |   עודכן:  05/08/2013
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
מסעדה נועזת
תגובות  [ 5 ] מוצגות  [ 5 ]  כתוב תגובה 
1
אוכל בווארי
לודביג  |  5/08/13 17:17
 
- זה נבלה וזה טרפה
רעב לצדק  |  7/08/13 11:36
2
כהשלמה הייתי מציע לנגן מוסיקה
מהוולקירות  |  5/08/13 17:47
 
- רק חומוס
יוא"ב  |  7/08/13 09:05
 
- חומוס זה לא של הערבים? ל"ת
אנונימי  |  8/08/13 20:00
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
יאיר דקל
אל תערוכת צילומיו של צבי אורון (אורושקס) במוזיאון ארץ ישראל, "בשירות הנציב העליון", הגעתי באיחור. התערוכה פתוחה רק עד סוף החודש. באתי, ראיתי ויצאתי מרוצה. ראיתי את ארץ ישראל של פעם, מימי המנדט הבריטי בטרם נולדתי וגם כאשר לא הספקתי לטייל כראוי. ויש מה לראות בתערוכה
אלישיב רייכנר
פרס מחפש בנגב את בני ההתנחלויות    לא צריך לחפש, כי הם כאן כבר מזמן    בקרית-גת כבר היית?    הצדק החלוקתי נעצר דווקא במשרד הפנים    מצד שני גם בחופשה אפשר לדאוג לו
ערן בר-טל
ממשלת ישראל מוציאה מדי שנה מיליארדים לתשלום ריבית על חובות העבר אבל ממשיכה להגדיל את התקציב. לכאורה רוב התמ"ג הולך להוצאה הציבורית, אבל מאחורי הנתונים יש עננה גדולה של כסף שחור
שולמית קיסרי
מזמן לא נפתחה מסעדה חדשה, שכל מי שאכל בה יצא עם חיוך ואמר את אחת מהמילים האלה: "יאמי", "כיף", "אחלה אוכל" ועוד... נשמע טוב מדי? מיד נפרט
לאה טרן
ביקורת על פרויקט "נקודת מגע" במוזיאון ישראל, על ההצגה "מלון בינתיים" בבית צבי, ועל הסרט "עונת הציד" בכיכובם של רוברט דה נירו וג'ון טרבולטה הענקים
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il