האגדה מספרת כי באבא יאגה, המכשפה המיתולוגית הסלאבית, מסייעת לאלה שניחנו בלב טהור, והיא גם זו ששומרת על מעיין החיים שלהם. את המוטו הסלאבי הזה אימצה לחיקה מסעדת "באבא יאגה", שברחוב הירקון 12 בתל אביב, בהצלחה בהחלט לא-מבוטלת.
"באבא יאגה" היא מסעדה רוסית אותנטית, ומטבע הדברים נמנים עם קהל-סועדיה העיקרי יוצאי מדינות חבר העמים, המהווים אחוז לא מבוטל בקרב האוכלוסיה הישראלית.
"באבא יאגה", הבוהקת בניקיונה והמרוהטת בטוב-טעם, ממוקמת בגינה מקסימה וכוללת שני אולמות-ישיבה מרווחים ואינטימיים. שולחנותיה עטורים מפות צחורות וצוות עובדיה הוא על טהרת הקהילה הרוסית. הגענו אליה בסוף השבוע, לעת צהריים, על בטן ריקה, כשברקע מושמעת נגינת-פסנתר ערבה, וכשמן התפריט המגוון דלינו את כל מה שנדלקנו עליו.
כפתיח הגיעה מנה הגונה של סינטה בכבישה קרה, עם לחם רוסי משגע על חשבון הבית. הבשר האדום היה מעדן, עם טעם של עוד, ואחריו הגיעה מנה עיקרית של סטייק-אנטרקוט עסיסי על הגריל, שהוגש עם רוטב-פלפלת פיקנטי, ירקות מוקפצים ונתחי-תפוחי אדמה פריכים.
הפתעת הקינוח
בת הזוג, לעומת זאת, בחרה במנה רוסית מובהקת של פלמני - כיסוני-בצק ממולאים בתערובת בשר-בקר, כבש טחון ובצל טרי - מנה שהייתה אף היא איכותית. לרוויה לגמנו משקה צונן של לימונים סחוטים ומשקה רוסי מטרף בטעם-אגסים.
הפתעת הכרה הייתה קינוח נדיב של שטרודל-תפוחים בנוסח רוסי, עם כדור של גלידת-וניל. מנה זו שמה בכיס הקטן את השטרודל הווינאי-גרמני המוכר והקלאסי, שהוא כדרכו בצק די שמן. בהבדל ממנו, השטרודל הרוסי הוא דיאטטי יותר ומכיל מעטפת קמחית דלילה, שבתוכה מגולגל תפוח טעים. נלווה אליו אספרסו כפול ועייף, שכבר לגמנו טוב ממנו במסעדות אחרות.
על כל הכבודה שילמנו 320 שקל, כולל תשר של 15% לשירות מעולה של מלצריות, שפיזזו סביבנו כל העת ומדי 10 דקות ביקשו לדעת אם הכל כשורה. את "באבא יאגה" זיכינו ב-9 מתוך 10 נקודות הסולם הקולינרי שלנו והיא בהחלט מומלצת בכל פה.