כבר שנים לא מעטות שמסעדת "טוטו" התל אביבית (רחוב ברקוביץ 4) נחשבת לאחת מעשר המסעדות הטובות במדינה. ואומנם, למסעדה, הממוקמת בקומת הכניסה של מגדל המוזיאון העירוני והניצבת אל מול בתי המשפט, יש, בצדק, תדמית של להיט קולינרי. היא קנתה לה את שמה בתור שכזו בקרב חוגי האלפיון העליון, כמו גם בקרב "עמך" כמונו.
אז שאפו גדול לירון שלו, השף המוביל של "טוטו" והרוח החיה שלה. המדובר באשף-מטבח יצירתי , המפגין בו שליטה מוחלטת בטכניקות-בישול ים-תיכוניות, תוך שימוש בחומרי-גלם איכותיים ביותר.
מעלתה הגדולה של "טוטו" ניכרת בכך שבצד היותה מסעדת-פינוק לחברה הגבוהה - היא יודעת להגיע גם אל מי שכיסם מצומק למדי. לאלה גם אלה היא מציעה, במשך כל ימות השבוע,תפריט-צהריים עסקי מפתה, במחיר די סביר. אנחנו, שהסבנו אליה בשניים, נפעמנו מן התפריט הזה, שהיה בו, אכן, הכל מכל כל.
הכל עשר
פתחנו בחציל על האש, עם טחינה שחורה, זעתר ושמן-זית, סלט-עלים, צנוניות ובצל סגול. הייתה זו מנה מהממת. בת הזוג בחרה בסלט-קלמרי, שהכיל עגבניות, עלים טריים, גרגרי-חומוס ובצל -מנה משיבת-נפש וגם רבת-טעם. לשתי המנות התלווה לחם הבית, שהוגש עם קערית של עגבניות מרוסקות וזיתים, שהשביחו מאוד את טעם האוכל.
מבין המנות העיקריות נדלקנו על-מנת הדגל של "טוטו" - שיפוד של פילה-בקר עם ירקות מאודים - מנה שהתגלתה כנדיבה ביותר. הבשר היה רך ונימוח ולירקות היה טעם גן עדן. בקבוק-סודה גדול הרווה והשקיט את צימאוננו הרב.
בהגיע תור הקינוחים נפל הפור על "סנט הונורה" - מעדן-מלכים שאסור להחמיץ. היו אלה פחזניות במילוי פטיסייר, קציפת-שוקולד פרלינה ובננה מקורמלת - כמותן לא טעמנו מזה עידנים. אספרסו כפול, מהביל וניחוח, היה הסיומת.
החשבון הסתכם ב-396 שקל והוספנו עליו תשר של 15% לשירות שהיה יוצא מן הכלל. את "טוטו" זיכינו - ואיך לא - במלוא הנקודות של הסולם הקולינרי.