דינה של מסעדה, לשבט או לחסד, נקבע מעל לכל בידי קהל-סועדיה. ככל שמתרבים דורשי טובתה היא עולה, מן הסתם, ופורחת. וזה, בדיוק, מה שאירע למסעדת "מנציני" (רחוב המנופים 8), שבאזור התעשיה של הרצליה פיתוח. בקושי שנה מאז נפתחה - וכבר היא קנתה לה את שמה ככלילת השלמות. עדות לכך משמש קהל-סועדים נאמן, שגם ממלא אותה מדי יום עד אפס מקום וגם לא בוחל לחזר על פתחה חדשים לבקרים.
הצלחתה הגדולה של "מנציני" נזקפת הרבה לזכותו של אשף-מטבחה, הרי סינג - שף שניחן ביצירתיות קולינרית יוצאת-דופן. מתחת ידיו האמונות יוצאים מעדנים גדושי-תאווה, כמו, למשל, מניפה של פלאפל, עם מרקחת חצילים ופלפלים כמנת-פתיחה, בליווי מטבלי צ'ימיצ'ורי וטחינה, המוסיפים למנה שטעמנו נופך של טעם פיקנטי. ספתח משובח לא פחות היה קרפצ'ו-סלמון בתחמיץ, עם לחם הבית ויין-שזיפים עסיסי ותוסס.
ארוחה מושלמת
עוד אנו מתענגים על מנות הפתיחה, ולשולחן כבר הגיעו המנות העיקריות: ניוקי של עוף מקמח מלא ולזניית-בשר דשנה. הניוקי, על טהרת תפוחי-אדמה, היו, כרגיל, תוצרת ביתית, ולוו בעגבניות מיובשות, זיתים, שום ופטרוזיליה קצוצה. בסך-הכל זה היה מעדן מטרף וגם לזניית הבשר התעלתה על עצמה. היא הכילה שכבות של פסטה טריה, עם בשמל ורוטב עשיר של בולונז.
הקינוח היה מעל ומעבר: בנופי-בננה - מעשה-ידיו להתפאר של קונדיטור מוצלח. קראנץ' הביסקוויט, אפוף ריבת-חלב ובננות, זכה לתשואות-חן על כל נגיסה. אספרסו כפול וסודה צוננת השלימו כרת-גורמה בלתי-נשכחת.
על הארוחה המושלמת שילמנו 260 שקלים לשניים, כולל תשר של 15% לשירות מעולה. למותר לציין, ש"מנציני" זוכה למלוא 10 הנקודות של הסולם הקולינרי שלנו.