חג ט"ו בשבט מתקרב, סלסילות הפירות היבשים נמצאות כבר בהכנה וכולם מכינים את החיך למתיקות האולטימטיבית. כדי שנהנה כפליים, גם מהטעם וגם מההשפעה החיובית של הפירות היבשים על גופנו, להלן הסבר על איכויות הפירות היבשים וכיצד מסייע כל פרי למערכות הגוף.
הפירות היבשים עוברים תהליך של ייבוש בשמש. הייבוש בשמש משמר את הערך התזונתי של הפירות וריכוז המינרלים והוויטמינים המצטברים בהם גבוה.
הפירות היבשים מסייעים למערכת העיכול, קיימים בהם סיבים תזונתיים רבים המשפרים את מערכת העיכול, מזרזים חומרי סילוק מהגוף וגורמים לתחושת שובע ממושכת. הם מפחיתים את רמת הכולסטרול והסוכר בדם לחיזוק המערכת החיסונית ולשמירה על בריאת הלב ואיזון סוכר.
- שזיפים: טובים לטיפול בעצירות ומעודדים את פעילותה הסדירה שלמערכת העיכול. שתיית מים שהושרו בהם שזיפים מיובשים למשך הלילה, מועילה במקרים קשים של עצירות;
- אגוזים וערמונים: הם נטולי שומן, דלי קלוריות ועשירים בסיבים תזונתיים. שקדים עשירים בוויטמין E, בסידן, אשלגן ומסייעים בהורדת כולסטרול. אגוזי המלך, מכילים ויטמין B וויטמין A, סידן וברזל, זרחן, מגנזיום אשלגן ואבץ. הם חיוניים למערכת העצבים ולתנועות מעיים, מכילים חומרים חיוניים ליצירת סרוטונין שמעלה את מצב הרוח, עוזר לשינה וגורם לתחושת שובע נעימה;
- תמרים: עשירים בנוגדי חמצון וסיבים תזונתיים שמונעים מחלות לב וסרטן המעי הגס. בנוסף, הם תורמים לחיזוק העצמות. גם הסוכרים הטבעיים של התמר פועלים כנוגדי חמצון;
- תאנים: הם פרי פלא המשכחים כאבי שיניים, עוזרים לפתור בעיות עיכול ואפילו לחזק את הציפורניים. התאנה מכילה ויטמין C, בטא קרוטן, ויטמין B, סידן, ברזל, אשלגן ועשירה בסיבים תזונתיים. מבחינת טיפוח - התאנה מסייעת לחיזוק הציפורניים, מופלאותה של התאנה מתבטאת גם בטיפול ביבלות. בחלב של תאנת בוסר ישנם חומרים קוטלי וירוסים, לכן מריחת חלב התאנה על היבלות פעמיים ביום, מסייעת בהסרתן. מומלץ לטפטף את החלב על שורש היבלת החשופה;
- חרוב: אנרגיית החרוב מחייה ומחדשת. היא מאפשרת לרוב ריפוי ואיחוי של מערכות פנימיות בגוף. החרוב מאחה רקמות פגועות, הוא אנטי דלקתי, מפחית חומציות בקיבה, מאלחש, מרגיע כאבים ואנטי דכאוני. אנרגיית החרוב מתאימה במיוחד למצבי דלקות וכיבים בקיבה, בוושט ובמעי הדק. רכיבי הפרי יוצרים סיכוך והגנה מעל הרקמה הפגועה, יחד עם כיווץ קל וויסות ברמת חומציות הקיבה.
|