כדי להבין מהם מזונות על, חשוב להבין קודם כל ממה עשוי וניזון הגוף. גוף האדם עשוי מכ-70% מים, שאר האחוזים הם אדמה, שכאשר מפורקת למרכיבים, היא עשויה מ-102 מינרלים שונים. הגוף צריך מינרלים אלו לבניית תאים, רקמות, מערכות ולתפקוד נכון ובריא.
יתכן שתופתעו לדעת, שרוב מחלות האדם המודרני, נובעות מתת תזונה. כן, בחברת השפע המערבית בה אנו אוכלים כמויות גדולות של אוכל, ולעיתים מאוד תכופות, רב בעיותנו נובעות מתת תזונה. המשמעות היא שאנו לא מקבלים מספיק מינרלים מהמזון אותו אנו אוכלים.
מי שמתעניין בתזונה יודע, שהמזון המעובד והמתועש מלא בקלוריות, סוכרים וחומרים נוספים שאינם רצויים לגוף, אך דל מאוד במינרלים וחלבונים מלאים. במעבר לתזונה בריאה, אנו אוכלים יותר פירות, ירקות טריים ואורגניים ומעשירים את מלאי המינרלים, וכך התזונה מחזקת את הגוף.
ואיך זה קשור למזונות על? מזונות על עשירים מאוד בתכולה המינרלית שבתוכם, וגם בתכולת החלבונים המלאים, ולכן הם מהווים תחליף מעולה לכל תוספי המזון התעשייתים הקיימים בשוק התרופות כיום. מזונות על הם לרוב שורשים, פירות, אצות, פולים וזרעים העשירים מאוד מבחינת המינרלים והחלבון המלא שבתוכם.
|
רוב מזונות העל הקיימים בשוק כבר מוכרים למי שתזונה ואורח חיים בריא חשובים לו, אך מה שחשוב במיוחד הוא גם תהליך הגדילה, הבציר, האיסוף והייבוש - כל אלו משמעותיים ביותר לפוטנציאל ולעוצמת ההשפעה של מזונות העל על הגוף.
כמו בענפי תעשיה רבים, אנו יודעים שלא כל המוצרים הם איכותיים. מהר מאוד מילים כמו טבעי, אורגני וטהור, נפוצות בתוך השוק החדש של המזון. למשל שורש מאקה, מזון על, יכול לגדול בצורה תעשייתית על אדמה חלשה וחסרה במינרלים, להיקטף לא בזמנו, ולהתייבש בטמפרטורות גבוהות וכך לאבד את רוב הפוטנציאל שלו. שורש מאקה שגדל בהרים של פרו, נקטף בעונתו ויובש בטמפרטורות נמוכות מ-40 מעלות יכיל הרבה יותר עוצמה ובריאות.
דוגמה נוספת היא גוג'י ברי שגודלו בצורה אורגנית בהרים גבוהים, נקטפו בעונתם ויובשו בטמפרטורות נמוכות. הם יכילו הרבה יותר מינרלים מגוג'י ברי סיניים שגודלו בצורה תעשייתית, רוססו ויובשו בחום גבוה. במקרה זה המוצר האיכותי יעלה יותר (לא פלא, הושקע בו יותר מאמץ ואנרגיה), אך ייתן גם הרבה יותר.
גם במזונות אחרים הדבר דומה, גזר אורגני עולה כפול מגזר רגיל, אך מכיל פי 10 יותר בטא קארוטן מגזר רגיל. זאת אומרת, שילמנו פי שתיים, אך למעשה קיבלנו פי 10. בנושא מזונות העל כדאי לחשוב בצורה של איכות ולא בצורה של כמות, כך נוכל ליהנות מכוחם של מזונות העל.
|
בין מזונות העל הנפוצים שניתנים להשגה בארץ
|
|
- פרי הנוני שמגיע מקוסטה ריקה טוב מאוד באיזון סוכרים, בנתינה של אנרגיה, אנטי ברטריאלטי, אנטי פטרייתי;
- שורש המאקה שמגיע מפרו עוזר מאוד באיזון בעיות הורמונליות, במיוחד לנשים לאחר לידות או הפלות. אפרודיזי קל (מעורר חשק) ומעורר באופן כללי (לא לקחת בערב);
- אצת ספירולינה היא אצת מים מתוקים בצורה של ספירלה. עשירה מאוד בחלבון מלא (60% חלבון) והעשירה ביותר בויטמין B12 ולכן מעולה לצמחונים ולטבעונים;
- גוג'י בריס, גדלים באסיה, נראים כמו צימוקים אדומים עשירים מאוד בתכולת ויטמין C אמיתי ובחלבון מלא. מעולים לילדים ולתוספות ליוגורט ולסלטי פירות;
- פולי קקאו חי גדלים בדרום אמריקה. האיכות הגבוהה מכילה צבע סגלגל וחום, עשירים מאוד באנטי אוקסידנטים ובמינרלים לחיזוק, מעורר, שלא כמו קפה, לא יוצר התמכרות.
|
המונח מזונות על נכנס לתודעה העולמית רק לפני מספר שנים, כיוון שרוב המזונות האלו היו מצויים ומוכרים בעיקר בתרבויות שבטיות עתיקות, ולעולם המערבי לא הייתה גישה לתרבויות אלו. אט אט עם הפתיחה הגלובלית של המערב לתרבויות העתיקות, לרפואה המסורתית, למדיטציה, לתזונה טבעית, לדרכי חיים אלטרנטיביות, אנו מגלים יותר ויותר את הקסם שבפשטות.
הפשטות של מזונות העל היא שהם כבר מוכנים לצריכה, אין צורך לבשל אותם, לקלף אותם או להעביר אותם תהליכים. פשוט להכניס לבלנדר וליצור לנו סמודי טעים ומזין שקל לעיכול בגלל היותו נוזלי, אינו מפעיל מיצי קיבה חזקים, שרירי קיבה או מעיים ולכן אינו צורך אנרגיה רבה.
סמודי כזה נותן לנו הרבה מינרלים וחלבונים מלאים שזה באמת מה שהגוף שלנו רוצה בזמן שהוא משדר לנו רעב ובו-זמנית חוסך מאיתנו תהליכי עיכול מעייפים.
זוהי הדרך החדשה של עידן הניו אייג' להכניס הרבה מזון ולהוציא מעט אנרגיה. מה שאומר התחזקות, התעצמות והתחדשות של הגוף בדרך מהנה טעימה וקלה.
כל אחד אוהב טעמים שונים וטקסטורות שונות ולכן נחמד לחקור את הנושא ולגלות איזה מן הסופר פודס טעימים לכם, נעים לכם ומרגיש חיובים עבורכם. בהצלחה, זוהי דרך יפה וכייפית לגלות מזון.
|
|