X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  כתבות
מועצת אירופה רואה בישראל שותפה חשובה ליוזמות משפטיות המיועדות להילחם בתופעות בינלאומיות, כגון סחר בבני אדם וזיופים רפואיים סמינר שנערך במשרד החוץ בירושלים נועד לקדם את הצטרפותה של ישראל לאמנות המשפטיות האירופיות
▪  ▪  ▪
קשרים נרחבים [צילום: AP]

"האיומים איתם מתמודדות החברות בהן אנו חיים אינם מסתיימים בגבולות אירופה. בימים אלה, כולנו עומדים בפני איומים משותפים רבים - אתגרים בינלאומיים משותפים". דבריה של פילאר מורלס ממועצת אירופה, כאשר הכנסת החלה באשרור יישום האמנות של מועצת אירופה על פשעי אינטרנט, תחום אחד מתוך יותר מ-150 אמנות של מועצת אירופה הפתוחות בפני מדינות שאינן חברות. ישראל כבר אישררה את יישומן של תשע אמנות וחתמה על אמנה נוספת, והיא מנהלת קשרים נרחבים עם מועצת אירופה.
לישראל מעמד של מדינה משקיפה בכינוסי הפרלמנט של מועצת אירופה, והיא מגלה עניין רב בהרחבה של שיתופי הפעולה עם המועצה על-ידי חתימה על אמנות נוספות. בהקשר זה נערך סמינר בן יומיים במשרד החוץ בירושלים, בו נדונו אמנות ספציפיות נוספות והוחלפו דעות בין מומחים אירופיים וישראלים לגבי מספר נושאים שיש לישראל עניין מיוחד בהם.
מורלס, חברת ההנהלה הכללית של משרד התוכניות של מועצת אירופה, הסבירה, כי הסמינר בירושלים התמקד אומנם באמנות ובהוראותיהן, אולם הוא פותח פתח לדיון בנושאים מקומיים כגון אלימות נגד נשים וילדים, פשעים בתחום הרפואה (כגון זיופים של מכשירים רפואיים ותרופות), שחיתות וסחר בבני אדם. "אלו בעיות אמיתיות העומדות בפני החברות בהן אנו חיים ואשר עלינו למצוא להן תשובות גלובליות, וכאן תהליך היצירה של מרחב משפטי משותף מקבל את מלוא המשמעות הטמונה בו".
כל מדינה המאשררת אמנה, מקבלת על עצמה מחויבויות מסוימות המעוגנות בהסכם הספציפי ונהנית מקיומה של רשת מומחים עולמיים רחבה, הנפגשים בקביעות כדי להתמודד עם בעיות המתעוררות לאורך הדרך. גבריאלה בטאיני-דרגוני, תת המזכיר הכללי של מועצת אירופה, מסבירה, כי הקהילייה האירופית וישראל חולקות ערכים משותפים, כגון המחויבות לדמוקרטיה, המחויבות לזכויות האדם והמחויבות לשלטון החוק.
"מדינת ישראל היא שותפה חשובה עבור אירופה, וככל שאנו נקל את כניסתה למרחב האירופי, כך יהיה שיתוף הפעולה הישראלי עם אירופה קל יותר, כך תהיה השותפות יותר אינטנסיבית וישראל שוב לא תחוש את עצמה כמדינה מבודדת", היא אומרת. לדבריה, האמנות של מועצת אירופה מהוות הזדמנות ייחודית לגשר על הפער הקיים בתחום המשפטי. "האמנות שאנו מציגים מתאימות לבעיות איתן עדיין לא התמודדנו במסגרת האו"ם. אמנות אלה מעניקות לישראל את ההזדמנות להצטייד בארגז כלים משפטי שאינו קיים במקומות אחרים".
"כאן נמצא מקומנו"
האמנה נגד סחר בבני אדם, שנכנסה לתוקף בפברואר 2008, מנויה בין האמנות שישראל שוקלת לחתום עליהן. מטרתה של האמנה היא למנוע סחר בבני אדם, להגן על קורבנותיו, להרשיע סוחרים בבני אדם ולקדם תיאום פעולות בין מדינות ושיתוף פעולה בינלאומי בתחום.
בדומה למתרחש בשאר העולם, גם ישראל סובלת מסחר בבני אדם, כאשר גברים ונשים מובאים לתחומה למטרות של עבודה בכפייה וניצול מיני מסחרי. עובדים בעלי הכשרה מקצועית דלה, בעיקר ממדינות עולם שלישי וממדינות מזרח אירופה, מהגרים מרצון מסיבות של עבודה חוזית בתחומי הבנייה, החקלאות והטיפול הרפואי והסיעודי. אולם חלקם מתמודדים בעקבות זאת עם תנאים של עבודה בכפייה, הבאה לידי ביטוי בהחרמה לא חוקית של דרכונים, הגבלות על תנועה חופשית, אי-תשלום שכר, איומים וענישה פיזית.
ישראל כבר פועלת על-מנת למגר את התופעה. המדינה הגדילה מאוד את מספר ההרשעות על עבירות של סחר בבני אדם למטרות של ניצול מיני, והיא מנהלת קמפיינים שמטרתם מניעה של עבודה בכפייה. ישראל גם מספקת מחסה, סיוע משפטי ועזרה בהגנה לקורבנות של סחר מיני - כל המחויבויות הנדרשות מן המדינות החתומות על האמנה של מועצת אירופה.
אהוד קינן, הסמנכ"ל והיועץ המשפטי של משרד החוץ, אומר, כי עצם קיומו של הסמינר בירושלים מצביע על נכונותה של ישראל לשתף פעולה עם המדינות האירופיות אשר להן הלכי רוח דומים. "האמנות של מועצת אירופה משתלטות על תהליך אשר שימש בעבר את האו"ם, אשר במהלכו נוצרות מסגרות משפטיות רב-צדדיות שנועדו להרחיב את שיתוף הפעולה בין המדינות במישורים רבים", אומר קינן.
"תהליך האשרור לוקח זמן ודורש הסכמה ושיתוף פעולה של סוכנויות מקומיות שונות, מצריך תקצוב ולעיתים אף נדרשת חקיקה. אולם יישומו של התהליך מביא את ישראל להיות קרובה יותר לערכים המיושמים והמקודמים על-ידי מדינות האיחוד האירופי, ואנו סבורים, כי כאן נמצא מקומנו: במערכת יחסים חזקה וקרובה יותר עם המדינות אשר יש להן הלכי רוח דומים".
להגן על ילדים
פשעים בתחום הרפואה - כגון זיופים של מכשירים רפואיים ותרופות - מהווים בעיה גלובלית חדשה יחסית. מועצת אירופה ניסחה אמנה בשנת 2011, אשר נחתמה על-ידי ישראל, ואשר יצרה לראשונה מכשיר בינלאומי מחייב בתחום המשפט הפלילי שתפקידו להתמודד עם זיוף של מוצרים רפואיים, הכרוך באיום על בריאות הציבור.
תחום הזיופים של מוצרים רפואיים ופשעים דומים הוא בעיה בינלאומית, ואין אף מדינה שנחסכה ממנה התמודדות זו. כך למשל, אלפי ישראלים נפלו קורבן לתרמית בדמות כדורי ויאגרה מזויפים. מועצת אירופה רואה את המחויבות למגר תופעות אלו כאחריות משותפת של הקהילייה הגלובלית. על כן, הצטרפות לאמנה המתנגדת לפשעים בתחום הרפואה, פתוחה לכל המדינות המעוניינות לשתף פעולה ולעבוד עם המועצה על מטרה חשובה זו. האמנה שמה לה למטרה להגן על בריאות הציבור באמצעות אמצעי ענישה נגד יצרנים העוברים על החוק, ונגד מכירה והפצה של תרופות מזויפות, לצד הגנה על קורבנות פשעים אלה ועידוד שיתופי פעולה הן ברמה הלאומית והן ברמה הבינלאומית.
למועצה האירופית ישנן גם מספר אמנות המכוונות להגן על זכויותיהם של ילדים, אשר ישראל שוקלת לחתום גם עליהן. אמנות אלה מכוונות להעלים כל צורה של אלימות נגד ילדים, לקדם שירותים ומערכות ידידותיים לילדים, להבטיח את זכויותיהם של ילדים הנמצאים בסיטואציות פגיעות ולעודד השתתפות של ילדים.
במהלך הסמינר בירושלים, מומחים ישראלים במגוון גדול של תחומי התמחות העלו שאלות המעוררות הדים רבים במציאות החיים הישראלית. התשובות שהתקבלו מן המומחים האירופיים המקבילים יסייעו לישראל להצטרף למועצת אירופה ביצירה של מרחב משפטי משותף.

הכותב הוא עיתונאי ממרכז המידע למדינות השכנות של האיחוד האירופי.
תאריך:  16/12/2014   |   עודכן:  16/12/2014
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
חיבור משפטי לאירופה
תגובות  [ 1 ] מוצגות  [ 1 ]  כתוב תגובה 
1
תהליך מבורך
ערן גפני  |  16/12/14 10:58
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
איתמר לוין
שופטת התעבורה רות וקסמן לא ממש נוזפת בתובעת הגורמת לאיחור של שעה בתחילת יום הדיונים, אך דורשת בכעס הסברים מצה"ל על אי-שחרורו של חייל האמור לעמוד לדין
מגזין ידיאופ
לכל ילד יש מחשב, לכל נער יש סמארטפון, וכל הצעירים בפייסבוק סוגרים בילויים דרך הוואטס-אפ ומעלים תמונות פרטיות לאינסטגרם    מחקר חדש של האוניברסיטה הפתוחה מאשר: כשהילדים שלכם גולשים ברשתות החברתיות, הם נחשפים לא מעט גם לבריונות, אלימות, הטרדות והשפלות    ההורים, בתי הספר ומערכת החינוך מתקשים להתמודד עם התופעה שהולכת ומתרחבת
שיפי חריטן
מגיל שש הוא מחולל פלאים עם דף ועט, והיה בן טיפוחיו של הצייר המפורסם יוני גרשטיין. בתמונות רוחניות הוא משקיע פי שניים, וגם כבחור ישיבה, מעולם לא צייר על חשבון לימוד תורה    ראיון עם הצייר מוטי הלר
מכון ויצמן למדע
מה הקשר בין תוכנית "ההתאבדות התאית" לתוכנית "האכילה העצמית"?
יורם דורי
קיום מפגש לימוד בקיבוץ גינוסר וזיכרונות נעורי לימדו אותי שהנוף אולי השתנה, ישראל מאוד גדלה אבל שירות לאומי נשאר שירות לאומי. פעם בקטיף בננות ופעם בהרצאות לצעירים עולים. המתכונת אולי השתנתה אך לא המהות. פעם סביבי היו ראובן, ציבי, ירון, רינה, רונית ואפרת והיום נטשה, מרינה, ואדים, אולגה וסשה, אך כאז כן עתה בלט הרצון ללמוד והנכונות לתרום
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il