איתן גינזבורג שרשימת חוסן לישראל-תל"ם מבקשת להתקשט בו כמועמדה לכנסת, הוא ההוכחה הטובה ביותר, שאם הוכחת שהציבור לא נותן בך אמון במקום אחד, וחושב שאינך שווה הרבה, תמיד יש סיכוי טוב שיש מישהו אחר יחשוב שאתה כוכב גדול.
אם זה האיש שהרשימה החדשה של גנץ ויעלון מבקשת להתקשט בו, כנראה שהרשימה בצרות לא פשוטות. האיש, ששימש תקופה קצרה כממלא מקומו של
זאב בילסקי כראש עיריית רעננה, הוכיח מה הוא שווה, כנראה שלא הרבה. עובדה היא שהוא לא זכה באמון הציבור.
צריך להיות בעל כישרון נדיר במיוחד, להצליח להעפיל ולשבת על כיסא ראש העיר, ולעוף משם תוך תקופה קצרה, בבעיטה בגלל חוסר אמון של הציבור.
לא ברור לי מה הביא את גנץ להציע לגינזבורג מקום ברשימתו. ניסיון חיי מלמד שאתה לוקח או מציע תפקיד בליגה הלאומית למי שמצליח ולא למי שכשל.
הציבור לא אוהב יללנים שמתמחים ב"אכלו לי, שתו לי". הציבור אוהב ומעריך גברים בעלי אישיות, חוט שדרה, כריזמה ומנהיגות. גינזבורג אינו כזה.
לו הייתי חיים ברוידא, ראש העיר המצליח הנבחר של רעננה, הייתי עוזב מיד הכל, נוסע לחנות פרחים קרובה, ושולח זר פרחים ענק ל
בני גנץ, על כך שהוא שיחרר את גינזבורג מפעילותו בעיריית רעננה, ולקח אותו לרשימתו החדשה.
גינזבורג אינו מסתיר את נטייתו המינית. אבל אסור ולא ראוי, להפוך נטייה מינית לקרדום לקידום. אני מכיר לא מעט בעלי נטיות מיניות אחרות מוכשרים, יצירתיים, משכילים, ראויים ובעלי כריזמה, ואני מניח שכך גם בני גנץ.
ככל הידוע לי, לגינזבורג היה במשך שנים רבות קשר קרוב למפלגת העבודה, ולמיטב ידיעתי,
אבי גבאי יושב-ראש העבודה, תמך בבחירתו לראשות עיריית רעננה.
בעוד שהתנהלותו של גנץ לא ברורה לי. ברורה לי מאוד להיטותו של גינזבורג להגיע לכנסת, גם במחיר החלפת זהותו הפוליטית בדרך אופורטוניסטית, מה שמלמד על האיש, על התנהלותו, על נאמנותו, ועל דרכו הפוליטית.
אם גנץ רואה ברשימתו רשימת מדף, שאפשר להניח עליו מכל הבא ליד - זה בסדר, אבל כדאי שיבהיר זאת לציבור. אם הוא רוצה להתקשט בבעלי נטייה מינית שונה - יש טובים, מוכשרים ונאמנים מגינזבורג.
לא ברורה לי הבחירה המוזרה, שלהערכתי לא תביא לרשימה החדשה מנדט אחד וגנץ עוד יצטער עליה.