ח"כ אביגדור ליברמן לא מופתע. מבחינתו זה היה רק צפוי שיהיו מי שינסו להשתלט על ה"רחוב הרוסי", שנחשב כבר הרבה שנים מגרש הבית שלו.
כל המפלגות גילו עכשיו את מה שח"כ ליברמן יודע מזמן - "הקול הרוסי" שווה זהב.
אהוד ברק והיועץ האסטרטגי שגייס,
ליאור חורב, ינסו להעביר כמה שיותר קולות לרשימתו החדשה של ברק, שכבר בבחירות 1999 החליט להשקיע במצביעים מחבר העמים. אז תרגם ברק לרוסית את ספרו האוטוביוגרפי "ברק חייל מספר 1", והביא לכך שמצביעים רבים מקרב עולי ברית המועצות נתנו לו את קולם.
בנימין נתניהו לא מתעלם מההישג של ברק. גם הוא היה רוצה לזכות בהישג דומה, אבל ספק גדול אם יש לו סיכוי לכך. נתניהו משקיע בשבועות האחרונים הרבה מאמץ והרבה יצירתיות כדי להעביר לליכוד מצביעים שידועים כמי שתומכים ביושב-ראש
ישראל ביתנו אביגדור ליברמן. ראש הממשלה קורא את הסקרים, וגם הוא מעריך שטובים הסיכויים שלאחר הבחירות הקרובות, תהווה רשימתו של ליברמן שוב את לשון המאזניים. במקרה כזה ברור לנתניהו שליברמן לא יעניק לו שוב את תמיכתו. זו הסיבה שנתניהו מנסה להעביר את מי שהיו מקורביו של ליברמן לליכוד. סיבה נוספת לכך היא ניסיון לפגוע בבטן הרכה של ליברמן, שלפי שעה לא מתרגש.
רוברט אילטוב, שהיה חבר כנסת של ישראל ביתנו, הסכים לחצות את הקווים לאחר שלא שובץ ברשימתו החדשה של ליברמן. לאילטוב, שהיה יושב-ראש ועדת הכלכלה, ויושב-ראש הסיעה, יש בטן מלאה על ליברמן שוויתר על שירותיו, ולכן לא היה קשה לנתניהו לשכנע אותו לקבל תפקיד של יועץ קמפיין הבחירות של
הליכוד במגזר דוברי הרוסית.
עבור נתניהו זה תרגיל שאמור להכעיס את ליברמן. עבור ליברמן זה לא צעד שמעורר התרגשות. מבחינתו, אילטוב הוא לא רכש שהוא הפסד גדול. ליברמן, שמכיר היטב את אילטוב, יודע שהוא לא האיש שיכול להביא לשינוי גדול בדפוסי ההצבעה של יוצאי חבר העמים.
לא מדובר רק באילטוב. גם
סופה לנדבר שהייתה שרת הקליטה ב
מפלגתו של ליברמן לא מסוגלת לשנות את דפוסי ההצבעה של הרחוב הרוסי. לכולם ברור שהליכוד מבקש להתקשט בשמה של לנדבר, אבל הליכוד לא מציע - לא ללנדבר ולא לאילטוב - מקום ריאלי ברשימה לכנסת.
אילטוב הוא לא הראשון שמצא בית חם בליכוד. לפני חודש מינה ראש הממשלה את אריאל בולשטיין להיות יועצו לענייני העולים מברית המועצות. בולשטיין עבד פעם צמוד לליברמן, ועבור ראש הממשלה אלה נתוני פתיחה טובים שבגללם הוא הציע לו את התפקיד. בימים האחרונים נפגש ראש הממשלה נתניהו עם 25 נציגים של מטה השטח של חבר העמים, שפעלו בעבר במסגרת ישראל ביתנו, והחליטו להעביר את תמיכתם לליכוד. בליכוד מתכוונים לנסות לעשות כל מאמץ כדי להעביר קולות מרשימתו של ליברמן, ולסכל את האפשרות שיהיה לשון המאזניים גם אחרי הבחירות הקרובות.
ראש הממשלה אינו מסתיר את איבתו לליברמן, ומאשים אותו כך שלא עשה דבר כדי לעזור לעולים מברית המועצות. לדברי נתניהו: "יש צרכים יש פנסיות שצריך לדאוג להן. יש בעיות שצריך לפתור, והן לא יפתרו בדרך של מפלגה סקטוריאלית".
בישראל ביתנו מגיבים בציניות על מהלכי ראש הממשלה והליכוד, ואומרים ש"נתניהו אמור לפתוח 'יריד תעסוקה' ברחוב בלפור, לשם הוזמנו פליטי מפלגת ישראל ביתנו. זה שלראש הממשלה, לשר הביטחון ולשר הבריאות יש זמן בין איומי אירן, חמאס וחיזבאללה להקדיש מזמנו גם ל'איומי' ישראל ביתנו, מצביע על לחץ במטה הבחירות של הליכוד". מקורביו של ליברמן אומרים ש"טוב שראש הממשלה נזכר בקיומם של העולים מחבר העמים שלושה חודשים לפני הבחירות, ומציף את פליטי ישראל ביתנו בהצעות תעסוקה מגוונות".
ליברמן בטוח בכוחו, ומשוכנע שהוא יודע לקרוא את "הרחוב הרוסי" טוב מכולם. עובדה, כאשר כל הסקרים ניבאו שישראל ביתנו לא תעבור את אחוז החסימה, ליברמן ידע במדויק את מצבו האמיתי, והוא לא טעה.