X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי   /   יומני בלוגרים
גברתי שרת התרבות, שיקול הדעת בשנה הבאה ראוי שיהיה רוחבי יותר, מקיף יותר, חף משיקולים עכשוויים, כדי שבאם יצאו חיילנו וקציננו למבצע צבאי מזהיר, או חלילה, למלחמה ומערכה צבאית, מבצע נועז בעורף האויב, לא יהיו רבע או שליש ממשאי המשואה חיילים וקצינים
▪  ▪  ▪
גורמי הרפואה [צילום: נתי שוחט/פלאש 90]
טקס השאת המשואות ביום העצמאות הוא טקס חשוב מאוד ולא רק ברמת הטקסיות בציבור הישראלי, זהו טקס ממלכתי, משמעותי, אשר מעת לעת חווה סערות מסוימות שלא היה בכוחן ועוצמתן לפגוע במהות הטקס ובוודאי לא להוציאו מהקונצנזוס הלאומי .
בימים אלה, בהם שרת התרבות מירי רגב, מתקשרת באופן אישי, הודות לזום, אל הזוכים בכבוד הגדול להשיא משואה, ומבשרת להם בהתרגשות כי נכנסו לפנתאון הכבוד הלאומי, אני חש התרגשות ממשית, בהיותי חלק קטן מהסיפור הישראלי הגדול. ברם, נדמה לרגע כי מגיפת הקורונה המטילה אימתה על האנושות, ערערה במעט את שיקול הדעת.
הזכות להשיא משואה היא זכות ייחודית שבצידה כבוד רב, הוקרה לעשייה מתמשכת של אזרחי ישראל. עיני כל נשואות למשאי המשואות הזוכים בהערכה זו, כל שנה. השנה נדמה כי מגיפת הקורונה ערערה מעט את שיקול הדעת בקבלת ההחלטה על בחירת משיאי המשואות. שלושה אנשי רפואה נבחרו מתוך שלושה עשר משיאי המשואות, מתנדבת במד"א, אח בבית חולים ורופאה, שלושתם עומדים בחזית המאבק במגיפת הקורונה. כמותם עוד עשרות אלפים מסורים ומצוינים.
זאת ועוד, אם הנושא השנתי שנבחר לטקס השאת המשואות, "חיבורים בחברה הישראלית", השתנה לנושא: "הצדעה לגורמי הרפואה", מדוע יגרע זה חלקן של עובדות הניקיון, העמלות ללא לאות, של הסניטרים המסכנים עצמם יומם וליל ולא רק בהובלת חולי קורונה?
אין בשורות אלה חלילה לפגוע, או להטיל בדל ספק, בבחירת שלושת הנבחרים החשובים והראויים, אך נדמה כי דווקא עתה, משנבחרו, ראוי לבחון את שיקול הדעת בקבלת ההחלטה על זהות משיאי המשואה, למען השנים הבאות. המשואה, כשמה כן היא, נישאה, מורמת מהסטנדרטי, פורצת דרך, מעוררת השראה, מקרינה ובעיקר מכבדת את הזוכים בכבוד, אזרחי ישראל הנושאים בעוז ובגאון את הרוח הישראלית, רוח הנתינה, השילוב, המעורבות.
מצדיעים לרופאים
אל מול משיאי המשואות ניצבים גם זוכי פרס ישראל המקבלים את הפרס היוקרתי ביותר שהמדינה מעניקה למי שהצטיינו בתחום הדעת בו מומחיותם, על הישגים מדעיים, אקדמיים, מיוחדים, פורצי דרך ובהם, מי שנמצאו ראויים לפרס ישראל על מפעל חיים.
אם כן, מדוע נבחרו שלושה אנשים מאותו התחום, כרבע ממשיאי המשואות? מאות ישראלים, מכל שדרות הציבור הומלצו על-ידי מיטב הממליצים להשיא משואה. מצב זה מעיד בראש ובראשונה על איכותו של העם בישראל. אבל קשה שלא לתהות מה עמד בבסיס ההחלטה לבחור בשלושה אנשים מאותו עולם התמחות.
אכן, זה מפתה ויש שיסברו כי כמעט מתבקש בנסיבות שנוצרו, בעת שהעם כולו לוחם במלחמת מגיפת הקורונה, בעת שהעם בישראל כולו מצדיע לרופאים, מחבק את האחיות, הגיבורים החדשים שלנו, להעניק את כל שלוש עשרה המשאות לאנשי הרפואה באשר הם. אפשר שהדבר היה יותר ממצוין. הענקת אות כבוד והערכה על העשייה בזמן המאבק במגיפה שסופה מי ישורנו.
אלא שהנושא שנבחר השנה היה 'חיבורים בחברה הישראלית', ויש בחברה המיוחדת והמורכבת שלנו, חיבורים נפלאים. כנאמר, הבחירות כולן ראויות, כולן טובות, אך גברתי שרת התרבות, שיקול הדעת בשנה הבאה ראוי שיהיה רוחבי יותר, מקיף יותר, חף משיקולים עכשוויים, כדי שבאם יצאו חיילנו וקציננו למבצע צבאי מזהיר, או חלילה, למלחמה ומערכה צבאית, מבצע נועז בעורף האויב, לא יהיו רבע או שליש ממשאי המשואה חיילים וקצינים. הרי בעבור הוקרה רוחבית נוצרו אפיקים נוספים, פלטפורמות מתאימות יותר כמו: טקס מצטייני נשיא ביום העצמאות, אותות גבורה וצל"שים בכל הרמות.
ואחרי שכתבתי זאת, ברכות לבביות לכל משיאי המשואות ובהם שלושת אנשי הרפואה המצוינים, הראויים לכבוד, גם אם די היה שחלקם היה מעוטר בעיטורי כבוד ב'יום הרופא', ב'יום האחות', או בחגיגת מיגור הקורונה. בטקס השאת המשואות אפשר היה להסתפק בנציגות בלבד. ברכות לנבחרים וחג עצמאות בריא ושמח.
Author
מחנך, משורר, סופר ופובליציסט.
תאריך:  27/04/2020   |   עודכן:  27/04/2020
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
הלוחמים במגיפת הקורונה כבשו את טקס השאת המשואות
תגובות  [ 0 ] מוצגות  [ 0 ]  כתוב תגובה 
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
התפתחויות נוספות פרס ישראל
איתמר לוין
מי שהיה הרב הראשי לרמת גן יקבל את הפרס בתחום הספרות התורנית    האגודה למען הלהט"ב ביקשה להורות על דיון נוסף בשל דבריו נגד הומוסקסואלים    השופטת ענת ברון: הדברים צורמים מאוד וראויים לביקורת ציבורית, אך הם חלק מחופש הביטוי ואינם נוגעים לתחום בו ניתן לו הפרס
עמנואל בן-סבו
אמנון אברמוביץ' הוא פטריוט ישראלי מובהק, לוחם, בעל עיטור צל"ש הרמטכ"ל וגם עיתונאי מוטה ובעל אג'נדה ברורה    אני מבקש לכתוב עבור אמנון אברמוביץ' את נאום התודה שלו בטקס פרס ישראל לתקשורת, על אחריותי בלבד
עידן יוסף
אלכס אנסקי מגלי צה"ל תקף בשבת את חתן פרס ישראל הרב יעקב אריאל וקרא שלא להעניק לו את הפרס, לאחר שהטיח בו כי כלל אינו רב
איציק וולף
פרופ' יוסף קלפטר, שהיה בעבר נשיא אוניברסיטת תל אביב, יקבל את הפרס על תרומותיו פורצות הדרך בדינמיקה של תנועה אנומלית במערכות שונות ומגוונות בתחומי הכימיה, הפיזיקה והביולוגיה
עמנואל בן-סבו
לא להשתקה, לא לסתימת פיות, לא לאחידות, כן למחלוקת, כן למחאה    ברכות לרב יעקב אריאל לרגל קבלת פרס ישראל לספרות תורנית, האמת והשלום אהבו
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il