מה שעושים כמה ראשי ערים ומנהלי בתי ספר זו אנרכיה מסוכנת אך מובנת. עליהם לחנך את תלמידי בתי הספר להיות אזרחים שומרי חוק. כאשר ממשלה רעה מקבלת החלטה מטופשת אך חוקית צריך לכבד אותה.
(למנוע אי-הבנות: אני מתנגד לסגירת בתי הספר. סומך על 80 פרופסורים, שהזהירו את ביבי מראש והוא ביהירותו ובחרדתו סירב להאזין. לכל אורך דרך הקורונה תמכתי בגישה של יורם לס ויצחק בן-ישראל וזאב רוטשיטיין ועמיתיהם, ועדיין מתמרמר נגד הרודנות של ביבי והפקידים במשרד הבריאות אשר סירבו להיעזר אפילו במכון ויצמן על בדיקותיו).
הם נכשלו בסיבוב הקודם. הם נכשלים גם עכשיו. כיצד זה יכול להיות? הרי הם ביצעו סיבוב פרסה? לכאורה עתה אני צריך לתמוך בממשלה. נכון. אבל אירע משהו שהוא המרי האזרחי של בתי הספר. המורים והמנהלים איבדו את האמון, לא סומכים על הממשלה. הם נוכחו כיצד קיבלו בסיבוב הקודם החלטות קלות דעת ותבהלניות, ועתה פשוט החלו לאבד את השליטה.
אה, ביבי ביבי, הכל הצליח לך. ניסית לגנוב את דעת הבריות מן ההאשמות הפליליות נגדך ומן התמיהה על הכסף שקיבלת מבן דודך ומן המתנה שאין כמותה מספנסר פטרידג' והכל בחסות הקורונה, ותיעתעת בכולם כל כך הרבה שהכל מתחיל להתנקז נגדך.
יש רק צידוק אחד לעובדה שציבור המחנכים והמורים פשוט, סליחה, מצפצף עליך. הוא למד זאת ממך. אתה מצפצף על שלטון החוק ועל מה שמתחייב ממנו ומשקר כאילו השופטים אינם נבחרי הציבור ותוקף עובדי מדינה שאינם פוליטיקאים ואינם יכולים להשיב לך כגמולך. בתי ספר שמצפצפים על החלטת ממשלה לקיים את הלימודים מחקים את השטיקים והטריקים והכזבים שלך.
זה קרה - וזו רק התחלה - מפני שלא הבנת את מגבלות הכוח. ניהלת מדיניות של העיר היהירה נינווה אשר תוארה על-ידי נביא אלמוני בשם צפניה כ"אני ואפסי עוד", ואולי זו התחלה המבשרת כי כאשר החילות ליפול - נפול תיפול מן השלטון.