X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי   /   יומני בלוגרים
אי-אפשר שלא להשתומם, לבדוק שוב ושוב שזו ההחלטה ושאין זה פייק ניוז של מחפשי הכפשת הפרקליטות ורוחשי רעתה, כשמתברר שזו התוצאה שהעלו בחכתם וזו המסקנה אליה הגיעו
▪  ▪  ▪
סגרו את התיק [צילום: קובי גדעון/פלאש 90]
מה מתחולל במוחם של עורכי הדין בפרקליטות? מה גורם להם לא לראות מה שכל ילד בן יומו רואה? מה מוביל אותם למסקנות מוזרות יותר מדינוזאור בעל תשע מאות ראשים? מה מניע אותם בקבלת החלטה מעוולת שאין לה כל עיגון בהגיון הבריא? ממתי מלכת הראיות בבית המשפט זוכה להתעלמות פוגענית כל כך? מה צריך להתרחש כדי למנוע את ליקוי המאורות בפעם הבאה? שאלות שאלות, שאלות ותשובות אין.
ברי לי כי אנשי הפרקליטות כקבוצה נאבקים על האמת שלא תהייה נעדרת, פועלים בכל הכלים העומדים לרשותם כדי שלא לעשות עוול במשפט, הופכים כל אבן כדי לפעול בצדק, ואחרי כל זה אי-אפשר שלא להשתומם, לבדוק שוב ושוב שזו ההחלטה ושאין זה פייק ניוז של מחפשי הכפשת הפרקליטות ורוחשי רעתה, וכשמתברר שזו התוצאה שהעלו בחכתם וזו המסקנה אליה הגיעו אינך יכול עוד להחריש וזכות הדיבור ניתנת לכעס, לעלבון, לחרון ולדאגה.
הפרקליטות קיבלה החלטה מקוממת הנוגדת כל היגיון בריא. לפני מספר חודשים פורסמו ארבעה סרטוני התעללות באדם חסר ישע, ארבעה סרטונים עם שמות, פרצופים ומעשים מבזים, משפילים, אלימים. הארץ געשה, הקריאות לעשיית דין וצדק יצאו מכל אדם שרוח בו, המראות היו מבעיתים בעוצמתם. נדמה היה כי לפנינו תיק פשוט, סגור, נצור וברור. כולם ראו מי התוקפים, כולם ראו מי הותקף ומי תקף ולבית המשפט לא נותר אלא לחרוץ הדין.
הפרקליטות, לאחר כחודשיים, החליטה לסגור את התיק כלפי כל המעורבים פרט לאחד נגדו הגישה כתב אישום על 'תקיפה סתם'. לא על התעללות בחסר ישע אשר עונשה כבד יותר. ברי לכל כי לא מדובר בהשפלה ותקיפה חד-פעמית. ארבעת הסרטונים שנחשפו, והדגש על המילה נחשפו, מוכיחים גם למי שלא פקד מעולם פקולטה ללימודי משפטים, שהייתה כאן שיטתיות של רוע, אלימות, ביזוי, השפלה והתעללות סדרתית. העובדים בסניף 'שופרסל' התעללו בעובד בעל הצרכים המיוחדים כבשגרה.
הוסף לכך שהקורבן הינו יהודי בעל צרכים מיוחדים והתוקפים הם בני מיעוטים והנה לך הסכסוך בין יעקב ועשיו מיום עמדו של העם היהודי על בימת ההיסטוריה. האם הפגיעות היו על-רקע לאומני? איני יודע. מה שאני כן יודע הוא שההתעללות בחסר הישע הייתה שיטתית. אך גם ללא שיוך לזהות הקורבן והתוקפים זהו אירוע חמור מאוד נגד כל אדם באשר הוא אדם ללא הבדלי דת, מין, וגזע.
מה גרם לעורכי הדין בפרקליטות מחוז ירושלים לפטור מעונש את חבריו של כאמל חמאדן להתעללות ואילו אותו לפטור בהאשמה קלה ביחס להאשמות שניתן היה וצריך היה להאשימו כמו התעללות בחסר ישע, תקיפה ממניע עוינות או גזענות? מ"מ פרקליט המדינה חייב לערוך תחקיר פנימי מיד, נטול כל פנייה, ולברר עד היסוד מדוע עורכי הדין הגיעו למסקנות אנטי הגיוניות אלה, ובעיקר לתקן ומיד את העוול המוסרי הזועק מכל אות בהחלטת הפרקליטות.
אם מישהו מבקש להבין מה גורם לחוסר אמון במערכת המשפט, הנה לו דוגמה קטנה. זו הזדמנות להוכיח כי הפרקליטות אינה מונעת משיקולים זרים אלא רק משיקולי אמת וצדק. יואיל מ"מ פרקליט המדינה להתעשת ולבחון את התוצאה המעוות והמעוולת הזו ויפה שעה אחת קודם.
Author
מחנך, משורר, סופר ופובליציסט.
תאריך:  02/11/2020   |   עודכן:  02/11/2020
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
כשהצדק מסתתר מאחורי העוולה
תגובות  [ 2 ] מוצגות  [ 2 ]  כתוב תגובה 
1
מעגל השחיתות וניגודי העניינים
עובד 1  |  3/11/20 10:58
2
רק זה?
אילעי  |  3/11/20 11:19
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
איתן קלינסקי
המצלמה של השוטר הסמוי, שמצטופפת בין המפגינים, שוזפת כל תנועה ותנועה של המפגינים    מצלמות הסמויים אינן מפסיקות לצלם, ואינן מרשות לעצמן אף לא דקה אחת של מנוחה
ד"ר רבקה שפק ליסק
כיום, כ-50% מהישראלים תומכים בפתרון של שתי מדינות, כולל כותבת המאמר, אבל, לא רק מדיניותו של נתניהו מונעת פתרון אלא גם המדיניות של הרשות הפלשתינית אשר מנהלת מדיניות של הונאה
צילה שיר-אל
מה מספרים הכוכבים על יו"ר הקואליציה, יו"ר סיעת הליכוד וסגן יו"ר הכנסת מטעם הליכוד    תאריך לידה - 28.3.1980, יליד מזל טלה
רוני מזרחי
הפרסומים האחרונים, לפיהם בוצעו במהלך החודשים האחרונים עסקות בתחום המשרדים ברמות מחירים הנמוכות בכ-35-30 אחוזים לעומת רמות המחירים לפני פרוץ הקורונה, לא הפתיעו אותנו ככל ועיקר
יורם אורעד
מכשיר שיאפשר קבלת אימיילים, ווטסאפים, שיחות וידאו, מידע ועוד, ישירות אל התצוגה שעל המשקפיים
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il