X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי   /   יומני בלוגרים
טוב שממשלה זו סיימה דרכה, על-אף ההישגים המדיניים המשמעותיים מאוד, על-אף העשייה הביטחונית המיוחסת למדינת ישראל ממשלה שלא שירתה את אזרחיה, שלא נרתמה להצלת אזרחיה הנאנקים תחת מגיפת הקורונה
▪  ▪  ▪
טוב שפטרנו מעונשו של זה [צילום: דני שם-טוב/דוברות הכנסת]
זה היה מוות ידוע מראש. כל ניסיונות ההחייאה נדונו לכישלון. בחדר הטהרה הכינו את התכריכים, בבית ההספדים הוכנו מערכות הכריזה, החופרים כרו את הקבר, תפילת הקדיש בלמינציה הודפסה. המקוננות והמקוננים הועמדו בעמדת הכן, החזן כחכח בגרונו לקראת תפילת האשכבה, המלווים החלו להתאסף. בירושלים אין מלינים את המת והכרוז הודיע בנעימת אבל: מסע ההלויה של ממשלת ישראל יצא בעוד שעה מבית ההספדים הכנסת.
איש לא הרים גבה, אישה לא מחתה דמעה, המוות היה ידוע מראש. "נגאלה מייסוריה", לחשה חיילת ופרופסור חמור סבר הגג "טוב מותה מחייה". רופא שהחזיק ידיו מאחריי מתניו אמר בביטחון: "עשינו כל שיכולנו כדי להצילה. הנשמה מפה לפה, עיסוי, מכות חשמל, פתחנו צינור אוויר. מיטב הרופאים, גם כאלה בדימוס, התייצבו כדי לנסות להצילה. רק פרופסור אמריטוס עתיר מוניטין ביטל את כל ניסיונות ההצלה וקבע בפסקנות: "יש כאן תופעה על טבעית. מוות ברגע הלידה, לכן כל הניסיונות להחיות את הגווייה מיותרים".
ממשלת ישראל מודיעה בצער ובתדהמה על התפרקותה, התפזרותה, הסתלקותה בעת הנכונה, על פטירתה בטרם עת. מי חתום על תעודת הפטירה לא מעניין. הכנסת תתפזר, הממשלה תהפוך לממשלת מעבר, אזרחי ישראל צריכים לאוורר את תעודות הזהות, לסתום את האף מהבואש הרע העומד להשתלט על חיינו, מהנדוס התודעה, מההסתה, השקר והרמייה, ממצגי השווא.
ספורים היו ימיה של הממשלה הזו מיום הגחתה לאוויר העולם. כולם ידעו זאת וצעדו בעיניים עצומות לרווחה אל התהום הפעורה. כבר בחתונה הברכות נשמעו כהספדים, האיחולים כקינות, הצהלולים כקולות נהי, הרמת הכוסית לחיי הממשלה החדשה נדמו כסעודת אבלים, ועדיין היו מי שחשבו שמהגווייה הזו יצמחו חיים. לשבריר שנייה הייתה תחושה של תחיית המתים שהסתיימה בקבורת חמור.
טוב שממשלה זו סיימה דרכה, על-אף ההישגים המדיניים המשמעותיים מאוד, על-אף העשייה הביטחונית המיוחסת למדינת ישראל, ממשלה שלא שירתה את אזרחיה, שלא נרתמה להצלת אזרחיה הנאנקים תחת מגיפת הקורונה. ממשלה שלא משלה, שלא עסקה בפיוס, באיחוי השסעים והקרעים בחברה הישראלית, שלא פעלה למען האזרחים שמטה לחמם נשבר, שלא נאבקה ברעות חולות חברתיות מרצח הנשים דרך חוסר הביטחון האישי של ערביי ישראל. הכאוס החברתי הזועק. ממשלה שטוב היה לה שלא נולדה, משנולדה טוב שתמו ימיה, למען אזרחי ישראל, למען התקווה.
אזרחי ישראל יצאו להצביע בבחירות הבאות ולהכריע, עם כל הקושי, עם כל העלות הכספית, עם כל הכאב והתסכול, עם כל הרפש והשקר הצפוי לנו בימים אלה. אין לאיש מאזרחי ישראל את הזכות שלא לבחור. ברוך שפטרנו מממשלה זו, עכשיו נותר להתפלל ולקוות.
Author
מחנך, משורר, סופר ופובליציסט.
תאריך:  22/12/2020   |   עודכן:  22/12/2020
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
דן מרגלית
אתה אינך האלוהים אז לך בוודאי מותר לומר "נצחוני בניי", ובמקרה שלך אפשר אפילו תיקון לשוני: "ניצחו אותי, את בני"
יוני בן-מנחם
הרש"פ מתאמת את מהלכיה הבאים מול הממשל החדש של ג'ו ביידן עם מצרים וירדן בכל הקשור לאפשרות חידוש המו"מ עם ישראל. על-פי גורמים בכירים ברש"פ, מחמוד עבאס פועל לקבירתה של תוכנית "עסקת המאה" של ממשל טראמפ וחידוש המשא-ומתן עם ישראל תחת חסות הקוורטט במקום ארה"ב
עמנואל בן-סבו
מה אתם רוצים ממני? שאל יוסף פליישמן את השוטרים ששלפו אותו ממיטתו בשעות הליל, מביתו, ללא נעליים' והובילו אותו בכוח לתחנת המשטרה    כשהתחוור כי אין המדובר בנדרש לחקירה הותירוהו ברחוב הירושלמי הקפוא לגורלו, עד כדי אשפוזו בבית החולים
איתן קלינסקי
אני מתרגש לקרוא את פרק מ"ה פס' א' "ולא יכול יוסף להתאפק...". הרמב"ן מפרש את המילה "להתאפק" - יוסף לא יכול היה יותר לסבול    נקודת השבירה של יוסף היא ברגע שבו ההתאפקות נשברת' וכאן נכנסת חווית ההתוודעות
דן מרגלית
מילא עשית הסכם עם הנוכל הזה, הסכמת לפרק את סיעת הענק שעמדת בראשה, ויתרת על מה שבאמת היית צריך לעשות - לבחור יושב-ראש לכנסת ממפלגתך ולאשרר בחוק איסור על נאשם פלילי לכהן כראש הממשלה, ובכלל לא יותר משמונה שנים
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il