X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי   /   יומני בלוגרים
למשימת החיסונים המהירה והאפקטיבית ביותר בעולם, בה חוסנו מיליונים בישראל בעוד מדינות אחרות נאבקות עדיין להכיל את הנגיף, מלחמת ששת הימים מתאימה כמו כפפה
▪  ▪  ▪
מהירה ואפקטיבית [צילום: דוד כהן/פלאש 90]
התקשורת הישראלית נוטה להשוות כל מצב, אסון או כישלון, למלחמת יום הכיפורים של שנת 1973. הקורונה אף היא לא זכתה לפטור מההשוואה הזו והנרטיב אף קיבל דחיפה בלתי צפויה על-ידי תאגיד השידור הישראלי כאן, כאשר שידר סדרת עמוסה באקשן ופגומה מבחינה היסטורית, המחזירה לתודעה את חלק מהקרבות הקריטיים ביותר שהתקיימו.
עד היום, מלחמת יום הכיפורים ממשיכה לתת את אותותיה על משפחות הנופלים ועל האומה כולה. היא הציגה כישלון בקריאת המציאות כפי שהייתה תוך כדי התמודדות עם ממשל אמריקני לא מתפקד בעיצומה של שערוריית ווטרגייט וניסיונו להימנע מפתיחת חזית מול ברית המועצות. מדינת ישראל נתפסה לא מוכנה באופן שיכול היה להיות פחות הרה אסון לולא הממשלה הייתה פחות אובססיבית לגבי אמונתה הכוללת בקונספציית המודיעין ובהתעקשותה שלא לערב את כל ענפי הממשל בהבנת המעטפת כולה.
במהלך הסגר הראשון יותר ויותר פוליטיקאים וגופי תקשורת האשימו את הממשלה בעבירות דומות כאשר קיבלה החלטות בצורה שלא נתפסה כשקופה. חבר כנסת מסוים עשה לעצמו שם תוך השוואה חוזרת ונשנה בין שנת 1973 לשנת 2020. גם אם נוחה - ההשוואה לקויה בלשון המעטה.
בניגוד לאירועי המלחמה בזמנו, שאת נזקיה ניתן היה למזער לממדים פחות טראומטיים באופן משמעותי, התפרצות הקורונה תפסה את כל העולם בהפתעה גמורה. האירוע המודרני היחיד שניתן היה לבצע השוואה אליו הוא מגיפת השפעת ב-1918. מאחר שזו התרחשה טרם ההתפתחויות הגדולות ברפואה המודרנית נקודות הממשק היו מוגבלות למדי. אלה שניסו להביך את הממשלה בפועל לא הוטרדו מזאת והם עשו את הונם הפוליטי בלא מפריע.
למרות שההיסטוריה נוטה לחזור על עצמה ולצד אי-הנוחות האישית שלי להשוואות בין תקופות שונות לחלוטין, המלחמה המתאימה יותר להשוות אליה את הקורונה בישראל היא מלחמת ששת הימים ב-1967. באותה תקופה ארה"ב לא נחשבה אי-של יציבות, תוך שהיא מובלת על-ידי נשיא רזרבה בעקבות רצח קנדי ומחלקת המדינה תיפקדה כמו מועדון. במהלך החודש שקדם למתקפת הפתע שמוטטה את חיל-האוויר המצרי, היה הקיפאון המדיני איטי ובשיאו, עם שיחות רציפות ונפרדות בין ממשלת ארה"ב, ישראל ומצרים. בישראל הפיקוד הצבאי הישראלי עבר למשה דיין שלושה ימים בלבד לפני תחילת המלחמה עת מונה לשר ביטחון.
מתקפת הפתע נחשבת לאחת ההתקפות האסטרטגיות המרשימות ביותר בהיסטוריה הצבאית. היא בוצעה בנקודת זמן בה לא היה ברור כיצד ואם תתפרץ מלחמה שתפר את הדממה המתוחה בין ישראל למצרים. בזכות הפעולה הנועזת מדינת ישראל הצליחה לבלום שלושה צבאות ערב במקביל ולהרחיב את שטחה באופן חסר תקדים.
אם אנחנו באמת חייבים להשוות, למשימת החיסונים המהירה והאפקטיבית ביותר בעולם, בה חוסנו מיליונים בישראל בעוד מדינות אחרות נאבקות עדיין להכיל את הנגיף, מלחמת ששת הימים מתאימה כמו כפפה. המשימה נחשבת כה מוצלחת ופורצת דרך, עד שמנהיגים זרים עשו את דרכם לישראל ויצרו קשר עם ראש הממשלה בכדי לקבל הדרכה שתסייע לייבא את השיטה לארצם. המשימה בוצעה בעוד מספר הנדבקים המשיך וצמח בעוד סוף המגיפה לא היה נראה באופק. עדיין מוקדם לומר שהקורונה מאחורינו, ובכל זאת ההערכה כלפי אופן ביצוע המשימה ראויה בהחלט. ההשוואה המתמשכת לשנת 1973 משמשת גם כעלבון לנופלים וליקיריהם. השוואה נכונה לשנת 1967 מספקת כבוד לאלו שלא שרדו את המגיפה וזיכרונם הוא שסלל את הדרך לשמש שוב אור לאומות העולם.
תאריך:  15/03/2021   |   עודכן:  15/03/2021
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
1967: השוואת הקורונה למלחמה הנכונה
תגובות  [ 0 ] מוצגות  [ 0 ]  כתוב תגובה 
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
התפתחויות נוספות מלחמת יום הכיפורים
אורי מילשטיין
לפי תת-אלוף בדימוס אמציה חן, צה"ל תִפקד בכל מלחמותיו ללא תוכניות מבצעיות של ממש וללא נוהלי קרב
עפר דרורי
זהו לא ספר במשמעות הרגילה, זה לא ספר שקוראים ברצף ואני בספק כמה מהאנשים שכתבו עליו אכן קראו את כולו    הספר הזה עורר בי שוב את השאלה העקרונית האם ספרים נכתבים כי הם חשובים לכותביהם או שהם נכתבים כדי שיקראו אותם?
אורי מילשטיין
כדי להבטיח את מבצע "אבירי לב" לצליחת תעלת סואץ במלחמת יום הכיפורים נשלחו הצנחנים מחטיבה 35, גדוד 890, עם מידע שגוי לטהר את "ציר טרטור". המשימה לא הושגה ונפלו 43 צנחנים
אורי מילשטיין
בפרוץ מלחמת יום הכיפורים הקריב הפיקוד העליון של צה"ל את לוחמי המעוזים ואת גדודי השריון ששלח לעזרתם, משום שחבריו היו מנותקים מן המציאות
אורי מילשטיין
שר החוץ האמריקני ד"ר הנרי קיסינג'ר ניהל באופן קונספירטיבי את מלחמת יום הכיפורים וגרם לישראל לא לגייס מילואים
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il