X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי   /   יומני בלוגרים
כפיפות כל הרשויות, כולל המלוכה למערכת המשפט, היא תמרור האור לקיומה ולהתנהלותה התקינה של החברה, שחובה עליה לשמור על עליונות המשפט
▪  ▪  ▪
מתקפה נגד המערכת המשפטית [צילום: לע"מ]
משלל הנושאים של הפרשה אבקש להתמקד בחלק זה של המאמר במה שנראה לי חשוב במיוחד בימים אלו. החוק המקראי בפרשת "שופטים" אומר לנו במפורש בספר דברים פרק י"ז פסוקים ה'-י"ג, שהמלך וכל רשות מדינית חייבים להיות כפופים להוראות המערכת השיפוטית. חובה לבוא "אֶל הַשּׁוֹפֵט אֲשֶׁר יִהְיֶה בַּיָּמִים הַהֶם". כשעל הבאים אין לומר, שאנחנו רק מסתפקים בעצם הביאה, אלא חובה "וַעֲשִׁיתָ עַל פִּי הַדָּבָר אֲשֶׁר יַגִּידוּ לְך מִן-הַמָּקוֹם הַהוּא..." (פרק י"ז, פסוקים ט'-י').
לצערי, בימים אלו אני עדים לכך, שיראת הכבוד כלפי המערכת השיפוטית לא באה לידי ביטוי מצד המערכת השלטונית, במיוחד כשמוגשים כתבי אשמה כבדים לכתובתם של בכירים במערכת השלטון. מצערת תופעת הפגיעה, שעולה יותר מדי פעמים בחיינו במדינת ישראל, בלגיטימיות של המערכת השיפוטית. מצער, שאנו עדים לתופעה שפקדה את חיינו לא פעם אחת, כשמנגנוני המערכת השלטונית, הרואים עצמם מורמים מעל המערכת של החוק והמשפט, יוצאים במתקפה נגד המערכת המשפטית.
כפיפות כל הרשויות, כולל המלוכה למערכת המשפט, היא תמרור האור לקיומה ולהתנהלותה התקינה של החברה, שחובה עליה לשמור על עליונות המשפט. חובה להסיק את המסקנה מקריאת הפרשה, שעלינו לשמור על המערכת המונרכית במציאות המקראית ככפופה למערכת המשפט, ולשמור על המערכת הדמוקרטית במציאות הנוכחית ככפופה למערכת המשפט. כשנביאי ישראל רואים את המערכת השלטונית פוגעת בסמכות של המערכת המשפטית, הם יוצאים כנגדה בנבואות זעם - כך נראה את עמוס בפרק ב' פסוק ד' מתרעם על מערכת שלטונית, שלא הקפידה להיות כפופה למערכת החוק.
עלינו להקפיד אחר מילוי הצו בפסוק הפותח את הפרשה - "שׁוֹפְטִים וְשׁוֹטְרִים תִּתֵּן-לְךָ..." ומה שנדרש מהם "וְשָׁפְטוּ אֶת הָעָם מִשְׁפַּט צֶדֶק". על-פי פסוק כ' בפרק ט"ז יש קשר ישיר והדוק בין כינון מערכת משפט, שיאפיין אותה "לֹא תַּטֶּה מִשְׁפָּט, לֹא תַּכִּיר פָּנִים וְלֹא תִּקַּח שׁוֹחָד..." ובין יישום המטרה "לְמַעַן תִּחְיֶה וְיָרַשְׁתָּ אֶת הָאָרֶץ..".
אודה, שאני חש תחושת מועקה כבדה לנוכח עוצמת הפער המכאיבה בין דפוסי הכתב של חוק המלך בפרשה שלנו בספר "דברים" פרק י"ז מפסוק י"ד עד פסוק כ' ובין המציאות, המתוארת בהרחבה רבה בחצרות כל מלכי ישראל ומלכי יהודה, כפי שבא לידי ביטוי בספר שמואל ובספר מלכים.
ההדגשה בפסוק ט"ו: "רַק לֹא יַרְבֶּה לוֹ סוּסִים" וההדגשה בפסוק י"ז: "וְלֹא יַרְבֶּה לוֹ נָשִׁים... וְכֶסֶף וְזָהָב לֹא יַרְבֶּה לוֹ" עומדות בסתירה מוחלטת לאורחות החיים של המלכים כמו המלך דוד והמלך שלמה, שזכו להערכה רבה בתיאורים בספר שמואל ובספר מלכים. לי אישית, קשה לקבל הערכה כה רבה ואפילו הערצה כה רבה למלכים, שאורחות חייהם מנוגדות לכל הסעיפים בחוק המלך התורני. אינני יכול להצביע על מלך אחד שמימש את החוק כפי שמנוסח בפרק י"ז פסוק י"ט "...לִשְׁמוֹר אֶת כָּל דִּבְרֵי הַתּוֹרָה הַזֹּאת.." ואני מתייחס גם למלכים, שהסופר המקראי מלא בתיאורי הערכה לפועלם.
למרבה הצער, המלכים, שזכו להערכה רבה במורשת התרבותית שלנו כמו: "דָֹוִד מֶלֶך יִשְׁרָאֵל, חַי, חַי וְקַיָּם", אינם עומדים במבחן הדרישות של חוק המלך, כפי שהן מנוסחות בהרחבה בפרשה שלנו. למרבה הצער, גם היום אורחות החיים של ראשי ממשלה בישראל רחוקים מרוח הדרישות לחיי צניעות וענווה של ראשי השלטון בפרשת "שופטים".
לתומי, אני מקשה, לשם מה אנו מעלים על נס את דפוסי החוק בספר דברים פרק י"ז, כשלמעשה לא היה מימוש של החוק בתקופה המקראית ובוודאי שרוחו אינה נושבת במעונות שלטוננו.
תאריך:  09/08/2021   |   עודכן:  09/08/2021
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
כפיפות השלטון למשפט
תגובות  [ 14 ] מוצגות  [ 14 ]  כתוב תגובה 
1
קבל הצעת ידידה.
קבל עצת ידידה  |  9/08/21 09:32
2
מאחלת לך בריאות טובה ל"ת
מאחלת לך איתן  |  9/08/21 09:43
3
גם מערכת משפטית עלולה להג'דנן
ה.א  |  9/08/21 10:56
 
- הגענו לשפל המדרגה.
הגענו לשפל המדרגה  |  9/08/21 12:05
 
- הלשון נמוכה יותר
ה.א  |  9/08/21 13:26
 
- כאשר "נשיאת" בית המשפח העליון
בני בנקר  |  9/08/21 20:31
4
איתן, "חזק ואמץ" ל"ת
יעל. ברגמן  |  9/08/21 17:46
5
ביי ביי איתן חבריו וחברותיו
ה.א  |  9/08/21 19:21
6
קטע קטן מראיון של נשיא בית
בני בנקר  |  9/08/21 20:09
7
קלינסקי מתאר עצמו כמשורר.
בני בנקר  |  9/08/21 20:23
 
- הכיבוש - אסון שהבאנו על עצמנו
עדני י.  |  11/08/21 10:09
8
מאחלת לך רק בריאות טובה.
אחת מהשמוצניקיות  |  10/08/21 08:52
9
מאחלת ליהודים ולערבים שלום
NINA....  |  10/08/21 09:37
10
האדרת מערכת ללא הכרתה
שאול א.  |  10/08/21 12:26
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
יוסף אליעז
עלינו לשמור על החקלאות, גם אם ניתן לייבא תוצרת חקלאית זולה יותר    החקלאות נותנת גיבוי, גם אם לא מלא, לביטחון התזונתי, היא מעבדת קרקעות ושדות שאלמלא החקלאות היו הופכים לשממה או שכוחות זרים היו משתלטים עליהן
דן מרגלית
המערב בעידן המודרני מהלל ומקלס ומשבח את "המיצוי העצמי"    לא מחויבות של הפרט לקהילה ולחברה אלא רק לעצמו, אנוכיות
דן מרגלית
סמוטריץ' נוהג במפגיני הלהטבי"ם כמו ביבי במי שהניפו את דגלי המחאה בקיסריה ובבלפור ובהבימה ובראש העין ובכל ראש גשר    הרי הוא עצמו יודע זאת
צילה שיר-אל
טיפ לילידי השבוע מזל אריה - ילידי יום ההולדת מוזמנים לבדוק את המשמעות של התקשורת בחייכם ולוודא האם אתם מעבירים את המסרים שלכם בצורה בהירה ולוודא שדבריכם מתקבלים בהערכה
יגאל יששכרוב
"זהו תיאטרון שכנראה עדיין לא ראיתם וזו הבעיה שלכם", אומר המחזאי זהר רוזן המשמש גם כקופאי
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il