הספר "לחיות ולגדול כמו חתול", של סטפן גרנייה, מזמין את הקוראים קודם כל לנשום. להקשיב לעצמנו, להקשיב לסביבה שלנו ולקבל את עצמנו כפי שאנחנו. למעשה, זוהי דרך החיים החתולית; להפחית לחץ ולהיות נינוחים, להיות עצמאיים, לשמור על המרחב האישי, להתגבר על ביישנות, להסתדר עם הסביבה ופחות להתעצבן, ולהכיר בערך של עצמנו ולהגשים את חלומותינו.
בפתח הדבר החתולי בספר, זיגי, חתול בעל שלוש רגליים, מספר לקוראים על עצמו. למשל, איך לפעמים, כשהיה צעיר יותר, הרגיש שהימים עוברים בעצלתיים, וכשקרה משהו משמעותי בחייו, הרגיש שהימים עוברים אף מהר מדי. החתולים שפגש במהלך חייו הפכו לחבריו הנאמנים, ומהם הוא למד בעיקר לא לפחד, להקשיב, לעמוד על שלו, להשקיע בדברים שמצאו חן בעיניו, לבקש עזרה כשצריך, לבטוח בעצמו ולחשוב רק על המחר (חוץ מהיום).
למעשה, חתולים הם יצורים פלאיים, וכשמבקשים משאלה לידם, נדמה שלפתע כל העולם מתגייס כדי להגשים אותם, גם אם דרוש לכך זמן וגם אם הדרך לא תהיה פשוטה. העיקר - לדבוק ברצון, בשאפתנות ובהרגשת האפשר. והספר מצליח לגלות כמה סודות ענקיים על נפשנו, סודות על הנאות החיים והערכה עצמית.
ספר זה הוא למבוגרים של היום וגם למבוגרים של המחר. דור העתיד, שיהווה את השחקנים והשחקניות שבהמשך יבנו את עתיד העולם הזה. לפעמים, אנו המבוגרים קשים לשכנוע, בעוד דור העתיד יכול לשפר את חייו; זיגי מספר לנו על החיים בדרום צרפת, על המחבואים בחורשה, על השעמום והדאגות שבחיים. הוא מספר איך הפך ל"קמע" של משפחה אחת, גרגר ונהם להם, הקשיב לסיפוריהם ושמע את סודותיהם.
זיגי החליט להושיט כפה לילדים, להקשיב להם וללמד אותם מספר תכסיסים שיהפכו אותם לגיבורי-על בחיים שלהם, להתמודד ולהתגבר על פחדים, ללמוד ולהשתנות ולהיות מאושרים יותר בחיים. חתולים יודעים המון על חופש, עצמאות, ביטחון עצמי, אומץ, קסם אישי, אהבה, ידידות ואיך לעשות את הכל בקלילות. הסוד: להיות אופטימיים, גם כשקשה. ללמוד שגם מהלימון אפשר לעשות לימונדה. אך קודם כל צריך לבקש משאלה ולאחר מכן לדבוק בה.
כאמור, לאורך הספר זיגי מספר על עצמו, משתף מניסיונו החתולי ומלמד את הילדים כיצד לסמוך על חבריהם (ועל מי אפשר לסמוך), איך להיות מי שאנחנו, לטפח את היתרונות האישיים, את המיומנויות האישיות, לדבוק במשימות ולשמור על הייחודיות. להכיר בערך של עצמנו, להתגבר על ביישנות, להתגבר על חסמים ובעיקר-להאמין. הוא גם מסביר עד כמה חשוב ליטול יוזמה, לגלות פתיחות, להכיר אנשים אחרים ובעיקר- להכיר את עצמנו.
חתולים תמיד מקבלים את עצמם כפי שהם. לא אכפת להם מה חושבים עליהם, הם חסינים מפני ביקורת ושלמים במעשיהם. זיגי אומר שכאשר אנו דואגים כל הזמן מה יחשבו עלינו, אנו מאלצים את עצמנו לעשות דברים שלא מתאימים לנו ולא נהיה מי שאנחנו באמת. ולכן, חשוב שנישאר נאמנים לעצמנו, לרצונותינו, להנאות שלנו ולמי שאנחנו.
בספר יש הרבה תובנות והרבה פרואקטיביות ועבודה עצמית. זהו ספר לילדים אך גם למבוגרים. ספר על שאלות עצמיות ותשובות, סיפוריו של זיגי ואימון אישי לחיים. גמעתי אותו תוך מספר שעות, והוא העלה חיוך. ספר על התמודדות, אחריות, מורכבות החיים והכל תוך עצות חתוליות חכמות ופשוטות.