אני פשוט המום מהסנטימנט הציבורי ומהמידע שמגיע מחברי הקבינט. על צפון הארץ פשוט ויתרו, המלחמה בעזה גובה מחיר אדיר בחיים, בכסף וביחסים הבינלאומיים, ולא נראה שהיא מובילה ל"ניצחון מוחלט", אבל ל"הראות לאירנים" חייבים.
רק ניתן להם מכה כואבת, אבל מדויקת. לא גדולה מידי, לא קטנה מידי, והם מיד יהיו מורתעים. אבל אם אירן תיתן לנו מכה כזו האם אנחנו נהיה מורתעים? כמובן שלא - הציבור ידרוש תגובה ציונית הולמת. אז למה אתם חושבים שהאירנים לא יגיבו?
וברצינות, זה מה שחסר לנו עכשיו? השתגעתם לגמרי? סיכון של מלחמה עם אירן, שמאותתים שהם כבר מורתעים, שאין להם שום רצון לפתוח מלחמה ישירה מולנו, אבל בואו לא נשאיר להם ברירה?
לפעמים איפוק זה כוח. האירנים יודעים שאנחנו מסוגלים להגיב, והם יודעים שהיכולת קיימת. אין ערך לתגובה חינוכית הפעם. אין לזה ערך של העברת מידע לאירנים. סיכון אדיר כשצריך את היכולת הצבאית לשמור לדרום ולצפון.