אחד המאפיינים של הנתונים הפלשתינים מתחילת המלחמה בעזה הוא שאין הבחנה כלל בין אזרחים ל"לוחמים" (מחבלים). לפני כחודש וחצי סיכם דובר צה"ל תא"ל דניאל הגרי כי מראשית המלחמה חוסלו 13 אלף מחבלים. נראה כי רק התקשורת הישראלית עושה הבחנה בין "מחבלים" ל"בלתי מעורבים" או "אזרחים". בתקשורת הערבית מסתכם תיאור ההרוגים במילים "שהידים פלשתינים". מבחינת התקשורת הערבית, חמאס הוא חלק בלתי נפרד מהעם, הנתון כולו במאבק נגד ישראל. לא כך הדבר בלבנון.
לפי הפרסומים האחרונים בלבנון, מאז ראשית המלחמה בעזה מתו 241 אנשי חיזבאללה ו-70 אזרחים. בניגוד לעזה, כאן המידע משמש לתעמולה אחרת. המטרה היא להראות כי חיזבאללה הקריב רבים מאנשיו למען עזה ("שהידים בדרך לירושלים") ולהראות כי במאבקו הגן על לבנון, וזו הסיבה למספר הקטן יחסית של האבדות בקרב האזרחים.
המספרים המופצים ע"י חמאס לגבי הרוגים, פצועים, עקורים, נזקים לתשתיות, הרס ועוד, כולם מופצים בתקשורת הערבית ומועתקים בשיטת "העתק-הדבק", לא רק בעיתונות המערבית, אלא גם בתקשורת הישראלית ואף בויקיפדיה בעברית. במציאות, אין לדעת אם מספר הנפגעים נמוך מהנתונים המתפרסמים ואולי, כפי שיטענו הפלשתינים, הוא גבוה ממנו, שהרי גופות רבות נקברו מתחת להריסות. ישנה ודאות אחת: את מספר ההרוגים האמיתי איש לא יודע. האם הפתרון הוא לצטט את המספרים שמפיצה התעמולה של חמאס?