פוטין ממשיך להחריב את אוקראינה - במקביל לדיווח ב"רויטרס" על מוכנות לכאורה להפסיק את האש, הוא רק מגביר את התקיפות הקשות נגד העיר חרקוב, העיר השנייה בגודלה במדינה. גם כעת, ממש בדקות אלה, אזעקות במרכז ובמערב אוקראינה מפני טילים בדרכם למחוז חמלניצקי וז׳יטומיר במערב המדינה.
מספר ההרוגים בתקיפה הרוסית אתמול על מתחם הקניות בחרקוב עלה ל 12, וישנם 43 פצועים ו 16 נעדרים שגורלם לא ברור. זמן קצר לאחר התקיפה הזאת אמש שוב תקפה רוסיה את מרכז חרקוב בטילים, ואת נזקי התקיפה אפשר לראות בסרטון המצורף. למרבה המזל בתקיפה הזו רק נפצעו כמה בני אדם. חלפו כמה שעות, והרוסים שוב ביצעו מתקפת טילים וכטב"מים על כמה איזורים ברחבי אוקראינה. בשרטוט המצורף ניתן לראות את יעדי התקיפות ומה פגע ביעדים או יורט. בצהוב - כטב"מים, אדום ובכחול - טילי שיוט וטילים בליסטיים ששיגרה רוסיה. בין השאר הותקפו מחוזות קייב, וויניציה, ז׳יטומיר, חמלניצקי, קירובוהראד במרכז ובמערב המדינה. צבא אוקראינה טוען שהצליח ליירט 12 מתוך 14 הטילים ששוגרו, כמו גם 31 כטב"מים ששיגרו הרוסים. בתקיפות נפגעו גם בנייני מגורים במחוז וויניציה, אך לא נרשמו קורבנות בנפש.
למעשה אנחנו עדים כעת להגברה דרמטית של עוצמת התקיפות של רוסיה נגד מחוז חרקוב והעיר עצמה, ככל הנראה במטרה לשבור את רוחם של תושביה, אבל ייתכן שזהו גם שלב הכנה למתקפה רוסית נרחבת יותר משמעותית נגד המחוז ולכיוון העיר עצמה. תדירות ההפגזות וההפצצות נגד המחוז והעיר עלתה מאוד. הנשיא זלנסקי עצמו התייחס אמש לתקיפות הנרחבות ואמר בין השאר: "פצצות אוויר וטילים מונחים נגד הבניינים הרגילים של חרקיב, החיים האזרחיים הרגילים של העיר. היפרמרקט הבנייה נשרף כליל, הכיבוי עדיין בעיצומו. היו תקיפות בפארק המרכזי, על בתים רגילים. המספר המדויק של ההרוגים עדיין לא ידוע. בסך-הכל, כמעט 60 בני אדם נפצעו ביום אחד בלבד ובחרקיב בלבד. תודה לכל אלה בעולם שתומכים כעת בחרקיב שלנו ומגנים את הטרור הרוסי. חשוב להיות ביחד כדי שהטרור הרוסי לא ייגבר, ושכל מי שאשם בפיגועים הללו יקבל תשובה הוגנת. כל מי שתומך בנו במערכות הגנה אווירית, כל מי שמספק לאוקראינה נשק להגנה מפני טרוריסטים רוסים, כל מי בעולם שעומד איתנו ולצידנו, ולא חסרה לו נחישות, הוא
מציל חיים אמיתי".