ככל שאני נוטה להיות פסימיסט בהשוואה לרוב הציבור, כולל הכלכלנים, המציאות מוכיחה שגם אני נוטה לאופטימיות. למשל התחזית שלי לגבי התוכנית של נתניהו להורדת מחירי הדירות מיולי 2022. כך כתבתי:
בוודאי ראיתם שפרופסור אבי שמחון מבטיח שאם רק יכניסו אותו לכנסת ומספיק בוחרים יצביעו לגוש "הימין" כך שביבי יקים ממשלה, אז הוא וראש הממשלה יורידו את מחירי הדירות, וממש מהר. אבל שמחון סרב לחשוף בשלב זה את התוכנית. אני כאן בשביל לעזור.
שמחון הסביר את הכיוון בראיון קודם: כל מה שצריך זה שנאמין לו ולנתניהו שהם יורידו את מחירי הדירות. ברגע שכולנו נאמין שמחירי הדירות ירדו אז הם באמת ירדו, ומיד. זה כמובן נכון, אבל נותרה תהייה קטנה: למה שנאמין? הרי נתניהו היה ראש ממשלה משך שנים רבות של עלייה אדירה ביוקר המחיה ובפרט במחירי הדירות, ושמחון היה יועצו שנים לא מעטות (להגנתו הוא טוען שהוא היה עסוק בקורונה...).
אז הנה התוכנית, אולי לא של שמחון, אבל בטח של נתניהו: הוא, החרדים והימין הקיצוני מקבלים יחד 61 מנדטים. הוא מקים ממשלה. נותן לחרדים מה שהם רוצים, נותן לימין הקיצוני מה שהם רוצים, ומקבל בתמורה מה שהוא רוצה: כרטיס יציאה מהכלא. איך בדיוק? אני לא יודע כמובן, אבל אני בטוח שלנתניהו ולעורכי דינו ויועציו יש תוכנית. זהו. מחירי הדירות כבר ירדו. עד כאן התחזית שלי מיולי 2022.
חזרה להיום: המציאות חמורה הרבה יותר - כרגיל, הפסימיות שלי התגלתה כאופטימיות. ראשית, 64 ולא 61 (שוב תודה למרב מיכאלי). שנית, אנחנו כפסע מספירלת קריסה. ממשלת נתניהו מחריבה את כלכלת ישראל, את הביטחון, את יחסי החוץ ואת החברה. רבים מאוד כבר מוציאים כסף מישראל ורוכשים נכסים בחו"ל. אם לא נצליח להחליף בקרוב את הממשלה ולקבל מעט אופטימיות לגבי העתיד, רבים יותר עלולים להבין או להאמין שמחירי הנכסים צפויים לרדת, ולכן כדאי למהר ולמכור, מה שיוביל לנבואה שמגשימה את עצמה.