X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי   /   יומני בלוגרים
יואב רגב [צילום: באדיבות המשפחה]
זוכרים את יואב רגב
איש ידיעת הארץ, מורה דרך וחוקר תולדות ארץ ישראל והפלמ"ח ידען ענק, עם זיכרון אולטרה פנומנאלי, מומחה בידיעת הארץ ומאסטר בתולדות הפלמ"ח
בבית הפלמ"ח בתל אביב נערך בסוף השבוע (5.7.24) אירוע לזכרו של יואב רגב. איש ידיעת הארץ, מורה דרך וחוקר תולדות ארץ ישראל והפלמ"ח, שהלך לעולמו בטרם עת בפברואר 2024 ממחלת סרטן הריאות והוא בן 73 במותו.
האירוע נערך ביוזמת מדריך הטיולים משה נוב מעין השופט וקהילת מורי הדרך בארץ בשיתוף הנהלת בית הפלמ"ח.
דברים לזכרו נשאו: האלוף (מיל) שייקה גביש מי שהיה אלוף פיקוד הדרום במלחמת ששת הימים וכיום יו"ר עמותת דור הפלמ"ח, שירי ארליך מנהלת "בית הפלמ"ח", משה נוב מורה דרך ממארגני האירוע ובנו של יואב עופר רגב. הכל ציינו את בקיאותו וידענותו, זיכרונו הפנומנלי ואת תרומתו הרבה להעברת סיפור תולדות ארץ ישראל וסיפור מורשת הפלמ"ח לדורות הבאים.
שירי ארליך מנהלת בית הפלמ"ח מספרת: "יואב היה איש של אנשים הוא הכיר את אנשי הפלמ"ח בכל פינה ברחבי הארץ, נפגש עם רבים מהם, יזם וארגן אירועי מורשת בנושאי הפלמ"ח גם מחוץ לבית הפלמ"ח בערים במושבים ובקיבוצים. יואב היה "הרוח החיה" מאחורי אירועי 80 שנה לפלמ"ח שנערכו בקיבוצים בהם היו גרעיני הכשרה של הפלמ"ח או מקום אימונים של הפלמ"ח ובהם משמר העמק, בית קשת, בית השיטה ועוד.
יואב היה חבר בוועד הנהלת עמותת דור הפלמ"ח. כשמישהו מבין חברי הפלמ"ח או מי מצאצאיהם או בקרב ציבור המתעניינים רצה לברר משהו שנוגע לתולדות הפלמ"ח, כמו למשל היכן ומתי נערך קרב זה או אחר, ומי השתתף בו ובאיזה מסלול נעו הכוחות וכיוצא באלה יואב היה הכתובת אליו פנו. מכריו הרבים מספרים כי יואב הכיר את שמו כל מ"כ בפלמ"ח. ידען ענק, עם זיכרון אולטרה פנומנאלי, מומחה בידיעת הארץ ומאסטר בתולדות הפלמ"ח.
כתב למעלה מ-40 ספרים
כמה מספריו עוסקים בתל אביב יפו ובהם: "אחוזת-בית, הגרעין לעיר תל-אביב", ימי דיזנגוף, תל-אביב 1909-1936
▪  ▪  ▪
יואב רגב כתב למעלה מ-40 ספרים העוסקים בנושאי תולדות הישוב בארץ. בין ספריו: "סובוטניקים" בגליל, הסוקר את קורותיהם של גרי הצדק הרוסיים במושבות הגליל העליון ובמושבות הגליל התחתון בראשית המאה העשרים.
"פלמ"ח - לפקודה תמיד אנחנו", המתאר את מאפייניו העיקריים ואת שלבי התפתחותו של הפלמ"ח, "פלמ"חאיות על המשמר" העוסק בחברות הפלמ"ח.
כמה מספריו עוסקים בתל אביב יפו ובהם: "אחוזת-בית, הגרעין לעיר תל אביב", ימי דיזנגוף, תל אביב 1909-1936.
רבים מספריו של רגב עוסקים במושבות ברחבי הארץ ובהן: "נס-ציונה, 110 שנותיה", "בית-גן, מושבה בגליל התחתון", "מצפה, מושבה בגליל התחתון", "סג´רה - אילניה, מושבה בגליל התחתון", "מנחמיה - מלחמיה, מושבה בעמק הירדן",
"מגדל - מושבה לחוף כנרת", "שרונה, ישוב עברי בגליל התחתון", "פוריה בגליל התחתון", "עתלית, מושבה לחוף הכרמל", "מאיר-שפיה, מושבה בכרמל". רשימת ספריו ארוכה ורבה.
פרקי חייו
יואב רגב נושא דברים באירוע של הפלמ"ח [צילום: באדיבות המשפחה]
למד בבית הספר ניצנים ברמת גן והיה חבר פעיל בתנועת צופי רמת גן בשבט הירקון ובשבט רמת גן
▪  ▪  ▪
יואב נולד ב-1951 בקיבוץ "השומר הצעיר" רבדים. הוריו צבי וחנה גרינברג (רגב) היו חברי הקיבוץ. אביו צבי (צביד'לה) רגב היה איש הפלמ"ח, חקלאי ותעשיין. אמו חנה לבית בוכמן לחמה בגוש-עציון ונפצעה בהתקפה על "הגוש".
בהיותו פעוט עברה המשפחה למושב תל שחר בשפלה ומכאן כעבור שנים ספורות עברה המשפחה לשיכון ותיקים ברמת גן . יואב למד בבית הספר ניצנים ברמת גן והיה חבר פעיל בתנועת צופי רמת גן בשבט הירקון ובשבט רמת גן.
את שירותו הצבאי עשה יואב כלוחם בצנחנים בגדוד 890 של חטיבת הצנחנים. מספר תת- אלוף דוד (דודו) צור "הייתי עם יואב רגב באותה כיתה ומחלקה בצנחנים. יואב לא פיתח קריירה צבאית למרות שהיה מוכשר לכך. יואב היה מג״ד של גדוד מילואים שהשתייך לאוגדה מרחבית (אוגמ"ר) 80 באזור הדרום שעשה תעסוקות גם בעזה, אבל חי את גדוד 890 במשך זמן רב.
יואב רגב השתחרר משירות סדיר באוגוסט 1973 כחודש לפני פרוץ מלחמת יום הכיפורים. במהלך תקופות המילואים שירת כקצין בגדוד סיור בחטיבה האילתית והיה סגן אלוף - מג"ד בגדוד בחטיבה האילתית.
מורה בקורס מורי דרך
חניכיו בקורסי מורי הדרך מספרים כי היה האהוב ומוערך מכל המרצים
▪  ▪  ▪
במשך שנים רבות החל משנות ה-80-70 יואב רגב שימש מורה ומדריך ראשי בקורס מורי דרך של משרד התיירות והעמיד דורות שלמים של מורי-דרך. במקביל החל בכתיבת ספרים ומחקרים על תולדות הישוב בארץ ישראל.
חניכיו בקורסי מורי הדרך מספרים כי היה האהוב ומוערך מכל המרצים. הרצאותיו היו מרתקות ומעשירות והוא ליווה את ההרצאות לעיתים קרובות בהומור ציני חכם. יואב הדריך מאות טיולים הן במסגרת קורסי מורי דרך והן במסגרת עמותת הפלמ"ח ובמסגרות אחרות. משתתפי סיוריו וטיוליו מספרים כי הטיולים והסיורים בהדרכתו של יואב היו מרתקים וחווייתיים.
מספר מורה דרך: "זכיתי להיות תלמידו בקורס מורי דרך. אדם וידען בעל שיעור קומה. הייתי מבוגר ממנו והערצתי אותו כמו רבים אחרים. אני אפילו לא מתחיל לספר כמה האיש הזה היה משמעותי בעיצוב דרכי כמורה דרך, כאיש של אנשים ולחיים בכלל.... ניצרו בנו זיכרונות טובים מיואב האהוב והכל-כך אחר.... טבע חותם בכולנו!"
מספר ירון: "הגעתי לקורס מורי דרך בגיל 30. מנהל הקורס ומדריך ראשי היה יואב רגב. הוא בעל ידע וזיכרון מדהימים ובלתי נדלים. מין אנציקלופדיה של איש אחד. עישן בשרשרת. הסיגריה לא משה מידו מחוץ לכיתה ותמיד התפעלתי גם מכושרו הגופני בטיולים, עת למרות זאת, היה עולה בריצה עם סיגריה ביד בעליות קשות בהן רובנו התקשינו. ידענו שהיה חייל קרבי ושמר על כושר. יהי זכרו ברוך וחבל על לכתו בטרם עת."
ליואב אחות עפרה רגב העוסקת אף היא בתחום הדרכת טיולים, ואח אייל רגב היסטוריון ופרופסור לגאוגרפיה היסטורית וארכיאולוגיה של ארץ ישראל באוניברסיטת בר-אילן.
ב-1980 נשא יואב לאשה את רוני בן שחר בתו של פנחס ("פיני") בן שחר מחוקריה של תל אביב-יפו הבולטים, יקיר העיר תל אביב-יפו. מספרת לי רוני: "ליואב ולאבי פנחס היה הרבה מה לשוחח שכן גם יואב חקר את תל אביב יפו וכתב ספרים על-אודותיה".
בפברואר 2024 לפני חודשים ספורים הלך יואב רגב לעולמו בעקבות מחלת הסרטן בה לקה. הוא הובא למנוחות בבית העלמין "פרדס חיים" בכפר סבא. הותיר אחריו את רעייתו רוני רגב שני ילדים, עפר ורן ונכדים.
רוני רגב רעייתו של יואב רגב ובנו עופר באירוע לזכר יואב רגב בבית הפלמ"ח [צילום: באדיבות המשפחה]
Author
עיתונאי | דוא"ל
עיתונאי. פייסבוק - ↗
תאריך:  15/07/2024   |   עודכן:  15/07/2024
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
זוכרים את יואב רגב
תגובות  [ 3 ] מוצגות  [ 3 ]  כתוב תגובה 
1
זכיתי
טל  |  15/07/24 23:09
2
חבר כ-אח יקר, ויותר
צור  |  16/07/24 05:47
3
זכרונות מיואב
דני דניאל  |  20/07/24 09:11
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
אפרים הלפרין
רק לפני שנה הסיתו רבנים עם חולצות טריקו קצרות בצבעי זית לסרבנות    כיום יש רבנים אחרים עם מגבעות, זקנים ובגדים שחורים המסיתים לסרבנות    כולם לכלא
הרצל ובלפור חקק
בצער רב נתבשרנו על מותו של משה חן, סופר ויוצר ואיש רב פעלים    תנועת "חיבה" להפצת מורשת ישראל הכתירה את משה חן כ"יקיר חיבה" על פעילותו למען המדינה והעם והנחלת המורשת לדורות    חלפו שלוש שנים מאז אותה הכתרה מרהיבה
יזהר שי
הלוואי שיש עולם הבא ובו תצעד הנשמה החלאתית שלו בין שורות של 1,600 נשמותיהם של קורבנות המלחמה הארורה הזו והם ירקו עליו ויצליפו בו כל אחת בתורה
יורם אטינגר
מחמ"ד לוחצת לקיים סיבוב נוסף של מו"מ עם חיזבאללה וחמאס, למרות שכל הסבבים הקודמים תרמו להפיכת ארגונים אלו למדינות טרור המבוצרות והמתוחכמות בעולם, וסללו את הדרך ל-7 באוקטובר
גדי חיטמן
יש לחסל כל אויב. דף וכמוהו כל מחבלי חמאס, וסינוואר בראשם, הם אויבים ודינם מוות, אבל תזכרו באותה נשימת שמחה על מותו של מחבל ארור, שהגלגל מתהפך ומהר
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il