X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי   /   יומני בלוגרים
נתניהו. אחראי? [צילום: נעמה גרינבאום/POOL פלאש 90]
הקונספציה האשמה ומה שביניהם
כדי לנסות להכריע על מי להטיל את האחריות וכמה יש לחקור ולבחון מי הביא לביסוס והטמעת התפיסה (הקונספציה) כי "החמאס מורתע"
מאז ה-7 באוק' 23 (השבת השחורה), ניטש ויכוח עז סביב השאלה: מיהו הגורם הנושא באחריות לאסון הנורא שפקד אותנו. לית מאן דפליג כי התפיסה ("הקונספציה") שהחמאס מורתע הייתה נחלת כווולם - דהיינו הן בקרב הצמרת הצבאית, הן הביטחונית והממשלתית והן אצל העומד בראשם - ראש הממשלה. הצמרת הצבאית והביטחונית נקטה מיד בגישה אמיצה ואצילית והכריזה קבל עם ועדה על אחריותם לאסון ולמפלה. מנגד ראש הממשלה ושריו מסרבים ומתחמקים עד היום מאחריות בנימוקים וניסוחים אקרובטיים מעוררי תהייה ועלבון.
כדי לנסות להכריע על מי להטיל את האחריות וכמה יש לחקור ולבחון מי הביא לביסוס והטמעת התפיסה (הקונספציה) כי "החמאס מורתע", לכן לא נשקפת ממנו כל סכנה בזמן הנראה לעין. כדי לענות על כך נכון להשיב בדרך השלילה. מי כופה על מי את דעתו והשפעתו, האם הצבא על ראש הממשלה ושריו, או ראש הממשלה וממשלתו על צמרת צה"ל ומערכת הביטחון? גם אם נקבל את הטענה כי במרוצת הזמן הצמרת הביטחונית נהנתה ממעמד מיוחד, ולכן השפעתם על הממשלה הייתה מכרעת עדיין יש לקבוע כי ממשלה נבחרת כדי לשלוט ולכפות את מדיניותה (המלומדת) על כל המערכות הכפופות לה. אם לא נהגה כך בה האשם.
למרות הנאמר ולאחר הקביעה כי צה"ל ומערכת הביטחון כשלו בהערכות המבצעית וההגנתית על הגבול בבוקר 7 באוקטובר, עדיין נכון וצריך לנסות ולבסס את התשובה על מי יש להטיל את עיקר האחריות הכוללת לאסון שפקד אותנו. כדי לענות על כך נכון לבחון כיצד כלל המערכות תפקדו ופעלו לאחר ההלם של ה-7 לחודש, מיום ה-8 לאוקטובר והלאה. כמדומני שעל כך לא קשה להשיב. הממשלה על כל שריה ושלוחותיה (למעט משרד הביטחון), קפאה על מקומה כמוכת הלם ומאז ועד היום לא הצליחה להשתקם ולחזור לא לפעילות שוטפת ובוודאי לא לפעילות מוגברת כדי לפתור בעיות שהתעוררו בעקבות האסון. לעומתם צה"ל ומערכות הביטחון בתוך יום התעשתו ויצאו נחושים אל החזיתות וידם על העליונה.
המסקנה מכך - למרות שהקונספציה נכפתה עליהם מלמעלה, הצבא ומערכות הביטחון הכינו עצמם, בנו את כוחם, תכננו את דרכיהם והצטיידו לתרחישים השונים בהנחה שהאויבים שמסביבנו יגיחו לפתע ממאורותיהם ויתנפלו עלינו ללא רחם. מנגד ראש הממשלה, השרים ומשרדיהם נותרו לכודים בקונספציה של ה-6 בחודש ללא ידע וללא תוכניות כיצד לפעול למקרה שנותקף מחזית אחת או יותר. לכן, כדי לחמוק מהמחדל הקונספציה, הקיפאון וחוסר התפקוד, יש לגלגל את כל האחריות והאשם על הצבא, על העומד בראשו ועל מערכת הביטחון, כי הם לא יכולים להתגונן ולהגיב. כך ניתן לקבע את התודעה הזו בקרב (רוב) הציבור "ואנו" נמשיך לטעון לחפותנו נקיים מכל אשמה.
לסיכום: אם קבעת קונספציה ואתה רוצה לחמוק מאשמה כל שעליך לעשות הוא לא להודות ולא לקחת אחריות, בוודאי נכון הדבר אם אלו שאינם אחראים לקונספציה וקיבועה בתודעה "התנדבו" ולקחו על עצמם את האחריות. למה, למה דרך רשעים צלחה?
תאריך:  11/08/2024   |   עודכן:  11/08/2024
+אזעקות והדי פיצוצים ביישובים לא מפונים גליל המערבי 01:49 12/08/24  |  עידן יוסף
אזעקות והדי פיצוצים נשמעו לפני זמן קצר בגליל המערבי - ביישובים: נהריה, שייח דנון, כברי, בן עמי, גשר הזיו, נווה זיו וסער. מדובר ביישובים לא מפונים.
+גלנט לאוסטין: ישראל מזהה הכנות צבאיות לתקיפה מצד אירן 00:58 12/08/24  |  עידן יוסף
השר גלנט שוחח עם שר ההגנה האמריקני אוסטין ועדכן את עמיתו כי ישראל מזהה הכנות צבאיות באירן, מה שמעלה את ההערכה כי אירן מתכוונת לתקוף בימים הקרובים.
בתוך כך, הלילה פורסם כי פיצוץ לא ידוע התרחש במחוז קרמנשה שבאירן, וגבה 4 קורבנות ו-8 פצועים.
[צילום: אלעד מלכה]
+רוטמן: המשטרה טעתה כשאזקה את החשוד ב"רצח מחבל נוח'בה" 00:54 12/08/24  |  עידן יוסף   |   לרשימה המלאה
נצ"מ בועז חממי, רמ"ח חקירות במשטרה: "אעלה את זה. החקירה עדיין מתנהלת; אני 27 שנים איש חקירות, אגף החקירות מקצועי"  ▪  פרקליטות המדינה: "אנחנו שוקדים על קבלת החלטה בתיקים. פרקליט המדינה הנחה לקבל החלטה בהקדם לגבי כלל החשדות ונסיים את זה בחודש הקרוב"
נצ"מ בועז חממי [צילום: נועם מושקוביץ/דוברות הכנסת]
+צה"ל דורש מכל החיילים השוהים בגיאורגיה ובאזרבייג'ן לשוב מיד ארצה 23:50 11/08/24  |  עידן יוסף
דריכות מחשש לנקמה אירנית? בצה"ל יצאה הלילה פקודה חדשה האוסרת באופן גורף על חיילים בסדיר ובקבע לשהות בגיאורגיה ואזרבייג'ן. כל החיילים שנמצאים במדינות האלה, גם בחופשה, נדרשים לשוב לארץ מיד (כאן חדשות). מדובר בשתי מדינות הנמצאות מצפון מערב לאירן.
+הרמטכ"ל בזירת הפיגוע: "השעון שסופר לתפיסת החוליה סופר לאחור" 23:11 11/08/24  |  עידן יוסף
הרמטכ״ל הגיע הערב (א׳) לזירת פיגוע הירי בבקעת הירדן, שבו נרצח יהונתן דויטש מבית שאן ונפצע אזרח נוסף באורח בינוני. רב-אלוף הרצי הלוי קיים הערכת מצב ותחקיר ראשוני בנקודה עם רמ״ט פיקוד המרכז, מח״ט הבקעה והעמקים, נציגי המועצה המקומית, שב״כ ומשטרה ומפקדים נוספים.
"המשימה שלנו היא לתפוס את המחבלים האלה ולהגיע אליהם לפני הפיגועים, לא הצלחנו כאן. השעון שסופר לתפיסת החוליה שביצעה את הפיגוע הזה סופר אחורה. אנחנו נגיע אליהם, נמשיך להילחם בטרור, עם הצער הגדול על כל קורבן מהטרור הזה, רק נתחזק בלחימה בטרור״.
מארגון תורת לחימה נמסר בתגובה לדברי הרמטכ"ל: "הכושל הזה משקר לציבור שהוא 'לא הצליח' לתפוס את המחבלים לפני הפיגוע. הוא גם לא ניסה. לא מחסל מהאוויר תהלוכות מחבלים חמושים לאור יום בכל קיני הטרור ביהודה ושומרון, מאפשר נסיעת מחבלים בכבישים - כושל ומשקר, משקר וכושל. והדם היהודי - זורם כמים. חרפת עולם שהוא לא בכלא".
+אירן נחושה לתקוף, צה"ל ערוך לפעולה רחבה מאשר בליל הכטב"מים 22:32 11/08/24  |  עידן יוסף   |   לרשימה המלאה
לפי הערכות, טהרן נחושה לתקוף למרות הלחצים המדיניים  ▪  שר הביטחון גלנט אמר כי "מי שיעשה זאת צפוי לפגיעה שלנו באופן בו לא פעלנו בעבר"  ▪  במערכת הביטחון מעריכים שאירן תכננה פגיעה במטרות אסטרטגיות רגישות  ▪   ▪  הסיבה לדחיית המתקפה לפי טהרן: צורך לסתום "פרצות אבטחה" שהתגלו אחרי חיסול הנייה
מב"ס נבטים יותם סיגלר מארח את סגן הרמטכ"ל אמיר ברעם [צילום: דובר צה''ל]
+נתניהו: כתישת החמאס בשיטתיות נועדה גם להביא לשחרור חטופים 22:18 11/08/24  |  עידן יוסף
ראש הממשלה בנימין נתניהו בסקירה הביטחונית הבוקר: "שמעתי שטוענים בתקשורת שאין תכלית ללחימה ושהדרג המדיני מונע מצה"ל להתקדם - זה לא נכון. התכלית היא ניצחון. צה"ל כותש את החמאס בשיטתיות במטרה לחסל את היכולות הצבאיות והשלטוניות של חמאס, ובמקביל לשחרר את כל החטופים".
+חמאס: מסרבים להגיע לסבב שיחות המשא-ומתן השבוע 22:15 11/08/24  |  עידן יוסף
חמאס פרסם הצהיר רשמית שבה הגיב להצהרה המשולשת של המתווכות: "נהגנו באופן חיובי ובגמישות בסבבי המשא ומתן - ישראל הציבה תנאים חדשים, הסלימה את התוקפנות נגד עמנו וביצעה מעשי טבח נוספים עד לחיסולו של מנהיג הארגון איסמאעיל הנייה. גם לאחר פרסום ההצהרה המשולשת, האויב ביצע טבח בבית הספר א-תבעאין".
עוד הוסיפו בארגון הטרור: "לכן, מתוך דאגה ואחריות כלפי עמנו, הארגון דורש מהמתווכות שיציגו את התוכנית ליישום על בסיס חזונו של ביידן שעליה חמאס הסכים ב-2.7.24 ויחייבו את ישראל לקבלה. יש לעשות זאת במקום לצאת לסבבים נוספים של משא ומתן או הצעות חדשות שנותנות לישראל עוד זמן למשוך את המלחמה".
+סגן הרמטכ"ל: מטוסי הביון המתקדמים ממחישים את המשמעות והחשיבות של יצירת יתרון יחסי על האויב 20:25 11/08/24  |  עידן יוסף
סגן ראש המטה הכללי, אלוף אמיר ברעם, ביקר (ראשון), בבסיס חיל האוויר "נבטים" עם מפקד הבסיס, תא"ל יותם סיגלר ומפקדים נוספים ועודכן בתמונת המצב המבצעית, כמו גם במוכנות והיערכות להמשך הלחימה בכלל הזירות. בהמשך, התרשם ברעם מתהליך קליטת אספקות התחמושת מארצות הברית, ומאופן ההיערכות לקליטת אמצעי לחימה נוספים.
בנוסף, הצטרף לטיסה באחד ממטוסי הביון בטייסת 122, במסגרתה עמד על חשיבות מוכנות מטוסי הביון המתקדמים שמיועדים למשימות אסטרטגיות, גילוי בעומק, איסוף מודיעין ויצירת תמונת מודיעין מדויקת בזמן אמת.
"יכולות מטוסי הביון המתקדמים של חיל האוויר ממחישים את המשמעות והחשיבות של יצירת יתרון יחסי על האויב", אמר אלוף ברעם, "בייחוד כשהם מצטרפים למגוון היכולות האחרות שקיימות בחיל. צה"ל ימשיך לשמר מוכנות גבוהה לתרחישים המבצעיים השונים, ויפעל לטיפול הפערים תוך הטמעת לקחים מהירה מהזירות הקרובות והרחוקות כאחד".
מב"ס נבטים יותם סיגלר, סגן הרמטכ"ל אמיר ברעם [צילום: דובר צה''ל]
+תקיפת מבנה צבאי באזור דרדרעייה הובילה לסדרת פיצוצי משנה 20:22 11/08/24  |  עידן יוסף
מטוסי קרב תקפו מבנה צבאי באזור דרדרעייה. בתום התקיפה זוהו פיצוצי משנה אשר העידו על הימצאות אמצעי לימה במבנה. כמו כן, הותקפו מבנים צבאיים ששימשו את חיזבאללה במרחבים כפר כילא ואל ג'יבין שבדרום לבנון.
בהמשך להתרעות שהופעלו בשעה האחרונה במרחב ערב אל-עראמשה, זוהו מספר שיגורים שחצו מלבנון ונפלו בשטחים פתוחים, אין נפגעים.
+ישראל מתעקשת לקבל מראש את שמות 33 החטופים החיים 20:13 11/08/24  |  עידן יוסף
לקראת הפסגה בסוף-השבוע בנוגע לעסקה, בישראל מתעקשים לקבל מראש את שמות 33 החטופים החיים שצפויים להשתחרר (חדשות 12).
+שוליים, שוב 19:35 11/08/24  |  דן מרגלית   |   לרשימה המלאה
אני פונה למתנחלים הסבירים באריאל ובבית אל, בעופרה ובאפרת, בגוש-עציון ובהרודיון: קבלו על עצמכם משימה לבלום את התופעה שהיא אנטי מוסרית ומזיקה לישראל בליבה פנימה ובזירה הבינלאומית
כורח היסטורי [צילום: חיים גולדברג/פלאש 90]
+כטב"ם צה"ל חיסל שני מחבלי כוח רדוואן 18:05 11/08/24  |  עידן יוסף
בכפר א-טייבה בדרום לבנון תקף כלי טיס בלתי מאויש של צה"ל שני מחבלים בכוח רדוואן שרכבו על אופנוע וחיסל אותם. כוחותינו תקפו במהלך היום מבנים צבאיים של ארגון הטרור חיזבאללה במרחב אל עדייסא שבדרום לבנון.
לאורך היום זוהו מספר שיגורים שחצו משטח לבנון, זוהתה נפילה במרחב נטועה, אין נפגעים. חיל-התותחנים תקף בארטילריה את מקורות הירי.
ישראל מעבירה מסרים ומכינה את עצמה למהולומות כבדות מאוד על חיזבאללה אם יחצו את הקווים.
האופנוע שהותקף בדרום לבנון
+מסר מטהרן לירושלים: קיבלתם מכה פוליטית ב-7 באוגוסט 17:48 11/08/24  |  
כרזה זו נתלתה בכיכר פלשתין בטהרן
+מפוני חבל אשכול לבג"ץ: הממשלה מנסה להיפטר משיקומנו 17:32 11/08/24  |  איתמר לוין   |   לרשימה המלאה
עתרו נגד המתווה שלדבריהם מחייב אותם לשוב מיד לבתיהם או למצוא דיור חלופי לטווח קצר  ▪  מבקשים להורות לממשלה לממן את שהותם במלונות עד אחרי חגי תשרי
טוענים שאין מענה ממנהלת תקומה
+המתווכות: סינוואר רוצה עסקה לסיום המלחמה 16:35 11/08/24  |  עידן יוסף
מקור ישראלי לרשת CNN: המתווכים ממצרים וקטר העבירו לישראל את המסר - יחיא סינוואר רוצה עסקה לסיום המלחמה.
+מצוד אחר חוליה שרצחה בן 23 בפיגוע ירי בצפון הבקעה 16:28 11/08/24  |  עידן יוסף   |   לרשימה המלאה
ירי מרכב חולף בשתי זירות שונות בבקעה  ▪  יהונתן דויטש נרצח ואזרח נוסף נפצע בינוני  ▪  כוחות רבים של צה"ל מחטיבת הבקעה והעמקים פתחו במצוד אחר המחבלים, ופשטו על מספר כפרים פלשתינים בצפון בקעת הירדן, באזור טובאס
יהונתן דויטש. השתחרר לפני כמה שבועות משירות קרבי
+נתניהו בישיבת הממשלה: ״שמעתי שטוענים בתקשורת שאין תכלית ללחימה. התכלית היא ניצחון" 15:06 11/08/24  |  מירב ארד
ראש הממשלה בנימין נתניהו בישיבת הממשלה: ״שמעתי שטוענים בתקשורת שאין תכלית ללחימה ושהדרג המדיני מונע מצה״ל להתקדם - זה לא נכון. התכלית היא ניצחון. צה״ל כותש את החמאס בשיטתיות במטרה לחסל את היכולות הצבאיות והשלטוניות של חמאס, ובמקביל לשחרר את כל החטופים״.
+מיתוסים כוזבים 13:53 11/08/24  |  יוסף אליעז   |   לרשימה המלאה
בימים אלה של מלחמה וסירוב בני-ישיבות רבים מדי להתגייס ולהגן על עצמם, על אחיהם ועל המדינה ראוי לבדוק מחדש מיתוסים כוזבים שהופצו בעמנו
עיוות גדול [צילום: אריק מרמור/פלאש 90]
+חייבים להפסיק את המלחמה 12:41 11/08/24  |  איתן קלינסקי   |   לרשימה המלאה
מצער, שישראל לא הפנימה שאיננו משיגים הישגים לטווח ארוך בחיסולים הנועזים, שיש בהן מידה לא מועטה של ראוותנות
לא השגנו דבר [צילום: מוחמד זעתרי/AP]
+התכלית ברורה 12:22 11/08/24  |  עידו דמבין   |   לרשימה המלאה
ישנם כלי תקשורת רבים מדי שסימנו את המטרה מבעוד מועד  ▪  לא משנה מי היה נבחר לסגנה של האריס, הוא היה מסומן כפרוגרסיבי אנטישמי שמקושר לגרועים שבאויבי ישראל
טים וולץ [צילום: ג'ה הונג/AP]
+הממשלה אישרה חסימתו בישראל של ערוץ אל-מיאדין 12:10 11/08/24  |  עידן יוסף
הממשלה אישרה היום את הצעתו של שר התקשורת שלמה קרעי לחסימת ערוץ "אל-מיאדין" המזוהה עם חיזבאללה.
השר חתם על צווים להחרמת ציוד ולחסימת אתרי האינטרנט של הערוץ. בתחילת המלחמה יצאו צווי סגירה ועד לפני מספר שבועות הערוץ וכתביו לא נראו בישראל כלל.
עם הופעתם המחודשת של נציגי הטרור המתחזים לעיתונאים לפני כשבועיים, קרעי הביא לאישור הצווים בממשלה, לאחר שקיבל חוות דעת מגורמי הביטחון ואת הסכמת ראש הממשלה.
+מה נתניהו רוצה 11:56 11/08/24  |  שמואל רוזנר   |   לרשימה המלאה
את שתי הפרשנויות ההיסטוריות לדמותו של הנרי השמיני ניתן להחיל אותן על הדמות הפוליטית של נתניהו. האחת מציגה את ראש הממשלה כמנהיג עצמאי והשנייה כשבוי של נסיבות פוליטיות - ושתיהן משקפות את הקושי לקבוע באופן חד-משמעי את המניעים האמיתיים מאחורי החלטותיו  ▪  וגם: נאומו של תא"ל ברק חירם מעלה שאלות לגבי הקשר בין ניתוח מצבה של החברה הישראלית למציאות המורכבת של המלחמה
מה יועיל יותר לישראל: התלקחות גדולה או חילופי מהלומות מוגבלים
+נדרשת מנהיגות - חייבים לפעול נגד אירן עכשיו 10:21 11/08/24  |  מיכה אבני   |   לרשימה המלאה
עלינו לקבל החלטות קשות ונחושות ולפעול באירן מיד, תוך השמדת יכולותיהם הגרעיניות ותשתיות הנפט שמחזיקות את הכלכלה האירנית
לא להמתין [צילום: חיים גולדברג/פלאש 90]
+הבית שנשרף נבנה לתמיד 10:02 11/08/24  |  דרור אידר   |   לרשימה המלאה
קחו צידה לקראת תשעה באב - תשעה באב שימר את הגרעין הלאומי שלנו בהיותנו מפוזרים בגלות ללא ממלכה  ▪  הזיכרון המתמיד, שנה אחר שנה, מחייב אותנו לחזור על הלקחים מאז ולשאוב עידוד מהדרך הארוכה שעשינו כדי לתקנם
עינויי הנפש [צילום: חיים גולדברג/פלאש 90]
+"הבקיא" 09:55 11/08/24  |  גדעון סער   |   לרשימה המלאה
מתברר שהבקיא טעה... הבקיא עומד נכלם. היפוכם של הדברים שהבקיא חזה קרו. הוא דיבר כאחד מעמי הארצות, אך הוא אינו בקיא כלל... הבקיא טעה בכל התחומים...
זאב ז'בוטינסקי [צילום: לע"מ]
+תצפיתניות זיהו חוליית מחבלים שיצאה מפיר מנהרה במרחב רפיח 09:47 11/08/24  |  מירב ארד
הבוקר, תצפיתניות מאוגדת עזה זיהו חוליית מחבלים שיצאה מפיר מנהרה במרחב רפיח. כלי טיס של חיל-האוויר תקף וחיסל את המחבלים.
כוחות אוגדה 98 תקפו במרחב ממנו נורו אתמול רקטות לכיסופים, ותקפו מבנה צבאי בשימוש מערך הירי הרקטי של חמאס. צוותי הקרב של חטיבות הנח"ל וגבעתי ממשיכים לפעול במרחב רפיח בפיקוד אוגדה 162. ביממה האחרונה כוחות חטיבת הנח"ל זיהו חוליית מחבלים נכנסת למבנה צבאי בסמוך לכוחות צה״ל, ובשיתוף פעולה עם חיל-האוויר תקפו וחיסלו את החוליה.
ביממה האחרונה מטוסי קרב וכלי טיס של חיל-האוויר תקפו כ-30 מטרות של ארגון הטרור חמאס ברצועה. בניהן מבנים צבאיים, עמדת נ"ט ומחסנים לאמצעי לחימה
+על אלה אני בוכייה
09:26 11/08/24  |  יוסף קנדלקר   |   לרשימה המלאה
על חברים מאזור העוטף שמחכים שמשהו ממה שהובטח להם יגיע, על חוסר הוודאות, על חוסר הביטחון שיש להם, ועל שזה לא נגמר, אפילו לא מדברים על סיום  ▪  על ילדים שנוסעים ללמוד בבתי ספר מאולתרים, ועל אנשים ללא עבודה
קינות ופסוקי תשעה באב [צילום: יונתן זינדל/פלאש 90]
+צה"ל הטיל כרוזים בח'אן יונס; "נפעל בעוצמה נגד ארגוני הטרור" 08:21 11/08/24  |  איציק וולף   |   לרשימה המלאה
צה"ל הודיע לתושבי שכונת אלג'לאא שבצפון ח'אן יונס על הכוונה לבצע פעולה התקפית בשכונה בעקבות ניצול המרחב ההומניטרי לפעילות טרור ולירי רקטות לעבר ישראל  ▪  התושבים נקראו להתפנות אל המרחב ההומניטרי המותאם  ▪  "האזהרה המוקדמת - לצורך צמצום פגיעה באוכלוסייה אזרחית"
התושבים נקראו להתפנות למרחב ההומנטרי המותאם [צילום: דובר צה"ל]

מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
הקונספציה האשמה ומה שביניהם
תגובות  [ 2 ] מוצגות  [ 2 ]  כתוב תגובה 
1
הכותב טועה ומטעה
אמונחטאפ  |  15/08/24 21:06
2
הכותב סימן מטרה ואז ...
במבה  |  16/08/24 05:44
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
התפתחויות נוספות מלחמת התקומה
איתן קלינסקי
מצער, שישראל לא הפנימה שאיננו משיגים הישגים לטווח ארוך בחיסולים הנועזים, שיש בהן מידה לא מועטה של ראוותנות
עידו דמבין
ישנם כלי תקשורת רבים מדי שסימנו את המטרה מבעוד מועד    לא משנה מי היה נבחר לסגנה של האריס, הוא היה מסומן כפרוגרסיבי אנטישמי שמקושר לגרועים שבאויבי ישראל
שמואל רוזנר
את שתי הפרשנויות ההיסטוריות לדמותו של הנרי השמיני ניתן להחיל אותן על הדמות הפוליטית של נתניהו. האחת מציגה את ראש הממשלה כמנהיג עצמאי והשנייה כשבוי של נסיבות פוליטיות - ושתיהן משקפות את הקושי לקבוע באופן חד-משמעי את המניעים האמיתיים מאחורי החלטותיו    וגם: נאומו של תא"ל ברק חירם מעלה שאלות לגבי הקשר בין ניתוח מצבה של החברה הישראלית למציאות המורכבת של המלחמה
מיכה אבני
עלינו לקבל החלטות קשות ונחושות ולפעול באירן מיד, תוך השמדת יכולותיהם הגרעיניות ותשתיות הנפט שמחזיקות את הכלכלה האירנית
דרור אידר
קחו צידה לקראת תשעה באב - תשעה באב שימר את הגרעין הלאומי שלנו בהיותנו מפוזרים בגלות ללא ממלכה    הזיכרון המתמיד, שנה אחר שנה, מחייב אותנו לחזור על הלקחים מאז ולשאוב עידוד מהדרך הארוכה שעשינו כדי לתקנם
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il