כניסה של גדעון סער לממשלה, אם תתממש, תהיה תזכורת לשלושה דברים שכמעט ושכחנו:
מפלגות של פליטי גוש הימין, מ"כולנו" של כחלון דרך "ימינה" של בנט ו"דרך ארץ" של הנדל והאוזר וכלה באיך שלא קוראים למפלגה של סער, הן הונאה פוליטית שנועדה לקחת קולות של מצביעי מרכז-שמאל, להכניס ימנים לכנסת ולסלול להם את הדרך בחזרה לליכוד.
גדעון סער, כמו זאב אלקין, כמו כל שאר חברי מפלגתו, הם ליברלים לעת הזדמנות ותו לא. הוא שמרן קיצוני ויותר דתי מנתניהו, בעד סיפוח, בעד ההפיכה המשטרית (הוא פשוט רוצה קרדיט על הביצוע) וכל ההבדל בינו לבין רה"מ נובע מזה שהאחרון לא אוהב לקדם אנשים מתוך הליכוד. הוא עזב כדי לחזור כמו כוכב - וכמו כחלון ואחרים, הוא עושה כן על ארבע וללא הון פוליטי או אלקטורט ימני מאחוריו.
מסתבר שאפשר גם אפשר להחליף, לזעזע, לפטר תו"כ מלחמה. הכול, אבל הכל פוזיציה. מה שאומר שבמקום קמפיינים תבוסתניים שמבזבזים לכולנו כסף ואנרגיה. שקוראים להקמת ממשלת אחדות שתכהן עמוק לתוך 2026 תוך שהיא מטביעה את ישראל בבוץ הלבנוני והעזתי גם יחד, הגיע הזמן לפעול כדי להפיל את הממשלה וללכת לבחירות. לא יותר, לא פחות. זו המטרה.