ב-7 באוקטובר 2023 מאות רבות של עזתים חדרו לשטחה של מדינת ישראל. הם הרגו מאות רבות של יהודים, חטפו, אנסו, הרסו, שרפו ובזזו רכוש. אין ספק שזו הייתה פגיעה בריבונות של מדינת ישראל, שתוך כדי כך ביצעו גם טבח אכזרי במאות רבות מתושביה. אינני חולק על זכותה של מדינת ישראל באותו יום מר ונמהר להגיב תוך הצבת שני יעדים לתגובתה - שחרור מאות החטופים ופגיעה אנושה בשלטון הרצחני של החמאס ברצועת עזה.
בצער רב אני כותב, שאחרי שנה של קרבות מרים ומאות עלומים נקיים של חיילינו שנפלו חלל במלחמה, לא מומשו שני יעדיה של המלחמה - לא מוטט שלטון החמאס ו-101 אזרחי מדינת ישראל נותרו בצחנת אופל המנהרות במעמקיה של עזה.
למרבה הכאב, מחציתם של 101 החטופים כבר ירויים בגופם וצרורים בשקי אשפה, ומחציתם ירויים בנפשם הדרוסה והכאובה, כשכל יום הם נמצאים תחת אימת המפגש עם המוות.
למרבה הכאב, ממשלת ישראל דחקה לפינה נזופה כל אפשרות של מתווה מדיני להצלת החטופים והצבת כוח בינלאומי בעזה, ואחרי שנת מלחמה אנחנו מתמודדים יום יום עם אימת המוות. עלינו, אזרחי מדינת ישראל, מוטלת משימה מוסרית, לפחות להציל את בנותינו ובנינו ממנהרות האופל בעזה. לשם כך חובה על כל אחד מאתנו להתמיד ולהיאבק בעוז ובאומץ לב נגד הסחרור המדיני שעלה ביעף על פסגות של יהירות.
במקום לדאוג לחטופים יש לנו ממשל שעסוק במה שנראה לו כי בכוחו יכולת להחליף משטרים ולשנע עמים במזרח התיכון גם במחיר הפקרת אוכלוסייה ישראלית לרקטות מעזה, טילים מלבנון, טילי שיוט מתימן, טילים בליסטיים מאירן ולפגיעה באוכלוסייה ישראלית גם במרכז הארץ.
ההיסטוריה רצופת דוגמאות של מדינות, שהתמכרו לשיכרון הכוח ולא ידעו לעצור בזמן, והתוצאות היו מאוד כאובות. אני חושש ממה שמצפה למדינתי, כי לא ידעה לעצור בזמן את ההתמכרות לשיכרון ההצלחות בכוחה הצבאי, כשאצלנו נוספה סיסמה נדושה - אין מי שיוכל לגבור על נצח ישראל.
ברצועת עזה חיים 2.3 מיליון אנשים כבר 18 שנים תחת שלטון חמאס אכזרי מצד אחד ומצור ישראלי מצד אחד. ההקצנה והייאוש בקרב האוכלוסייה בעזה גאו. לחמאס היה נוח לשלוט ביד רמה, וישראל - וזה הכי גרוע - ידעה שזה המצב וביקשה בדרך זו לשמר את המצב הזה ואף סייעה במימונו, כי בכך היא סברה שהיא משיגה את שקט. השקט, שישראל הייתה משוכנעת כי יש לה שליטה עליו, התפוצץ באכזריות רבה על-ידי חמאס רצחני, שקטף חיי מאות יהודים והכניס אותנו למציאות חיים מדממת כבר למעלה משנה, בה נקטפים יום יום חיים של ישראלים, ואזרחי ישראל חשופים לרשפי אש קטלניים מאירן ומתימן, מעזה ומלבנון.
ישראל יצאה למלחמה צודקת, אך היא מנהלת אותה, כשהיא עולה על שרטון חיים מדמם, העלול להפקיר אוכלוסייה ישראלית לטונות של רשפי אש קטלניים, העלולים להביא אסון על מאות אזרחים ישראלים.
צו קדושת החיים מחייב לדעת את המגבלות של הכוח ולהכיר בגבולותיו. צו קדושת החיים מחייב לעשות הכל כדי לעלות מיד על פסי המישוריות המדינית בסיוע ארה"ב, בסיוע אותו ממשל, שבמהלך שנת תשפ"ד מילא את מחסני התחמושת שלנו מספר פעמים ואף שלח רכבות ימיות ואוויריות כדי לסכל אסון שעלול היה להתרחש ממאות טילים שנורו לעברה של ישראל.
עלינו להציל את מדינת ישראל מידי ממשל המוביל אותנו לעימות עם מדינות רבות באירופה ובאמריקה. עלינו להציל את מדינת ישראל היקרה לנו מהשרטון עליו היא עלתה, כשהיא מתמכרת לסם הכוחנות הצבאית מבלי להבין שיש מגבלות לכוח. עלינו להציל את מדינת ישראל מממשלה, שבראשה עומד היום אלעזר בן יאיר, מי שהביא לאסון לאומי על העם היהודי בהתמכרותו לסם המשכר של הכוח הצבאי בלי להכיר במגבלותיו, מה שהסתיים בהתאבדות המונית במצדה.