X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי   /   יומני בלוגרים
בלתי נתפס [צילום: יונתן זינדל/7פלאש 90]
הגיע הזמן
הגיע הזמן לגייס את החרדים זה לא סותר לימוד תורה אני מאמין בחשיבות לימוד התורה, וחיילים דתיים מוכיחים שצבא ותורה שלובים יחד
"חוק ההשתמטות" הוא חוק שדגל שחור מתנוסס מעליו. מי שירים יד בעדו פשוט מוכר את חיילי צה"ל, במיוחד את המילואימניקים שכורעים תחת הנטל. עד היום די נמנעתי מלהתבטא בעניין זה, אך הגיעו מים עד נפש.
באוטו בדרך חזרה מעוד שני ניחומי אבלים הבוקר, קראתי על ההיתקלות של חיילי מילואים גיבורים מול מחבלים בגבול ירדן ושוחחתי בטלפון עם אשת מילואימניק עם שלושה ילדים קטנים שבעלה סגר כבר 185 ימים השנה. אני חושב שזה בלתי נתפס שבימים אלו פוליטיקאים ציניים פוטרים את החרדים משירות בצה"ל ומהשתתפות בנטל.
חיילי המילואים שלנו קורסים תחת העומס. בנות הזוג נאנקות תחת הנטל. הילדים בוכים ושואלים למה אבא שלהם שוב עוזב אותם. העסק הפרטי מתמוטט. חובות. אובדן לקוחות.
מפסידים שנת לימודים באוניברסיטה ולאף אחד בממשלה זה לא אכפת.
לו הממשלה לפני חצי שנה הייתה מגייסת 15,000 חרדים מתוך 64,000 חייבי הגיוס, מציבה אותם במקומות כמו גבול ירדן, גבול סיני, אבטחת יישובים, היה אפשר כבר להפחית באופן משמעותי את העומס המטורף על לוחמי המילואים שכרגע ממש מגויסים. אבל הממשלה בוחרת שלא לעשות זאת, ובמקום זאת מעמיסה עוד יותר על אותם מילואימניקים מועטים שסוחבים על גבם את כולנו.
במקום לגייס את אחינו החרדים, היא מקדמת בימים אלו חוק השתמטות מצה"ל לחרדים. זה בלתי נתפס! בחוצפתם הם עוד קוראים לזה חוק "הגיוס". שפה צינית הפוכה: חוק "גיוס" שכל מהותו - להכשיר השתמטות ללא כל מחיר. זהו מיסוד של סרבנות.
הממשלה מוציאה סכומי עתק על קמפיין פרסומות "ערבות הדדית". כל השרים אומרים "ביחד ננצח", אבל הפעולות שלהם - חקיקת חוק השתמטות - הפוכות ב-180 מעלות. למה לעם של אריות יש כזו הנהגה פחדנית? איך נציגי מפלגת "הציונות-הדתית" מסוגלים לתמוך בחוק כזה? איך אתם מעזים לשתוק כאשר גולדקנופף בז לחיילי ההסדר ואנשי הציונות הדתית, ומזלזל בלימוד התורה שלהם? אין לכם זכות למחול על כבוד הציבור שאתם מתיימרים לייצג.
אני אוהב את אחינו החרדים. אני מצפה מהם להתייצב איתנו מתחת לאלונקה. תרומתם לביטחון המדינה תהא משמעותית. כאשר בעבר כולם התנפלו על החרדים, אני דווקא הייתי הראשון ללכת נגד הזרם ולתמוך בחוק לא פופולרי שיפטור אותם זמנית משירות כדי להכניס אותם לתעסוקה, ואף קידמתי חוק כזה בממשלה בראשותי. אבל ה-7/10 שינה הכל מקצה לקצה. הוא חשף את האיומים סביבנו ואת העובדה שצה"ל זקוק נואשות לעוד 20,000 חיילים בכל הגזרות, הבסיסים והישובים. אנחנו מתוחים כבר מעל לקצה.
לכן הגיע הזמן לגייס את החרדים. זה לא סותר לימוד תורה. אני מאמין בחשיבות לימוד התורה, וחיילים דתיים מוכיחים שצבא ותורה שלובים יחד.
שרי הממשלה והח"כים הם הכשל, הם החסם לגיוס. הם שמקדמים חוק נבזי, ציני, שדגל שחור מתנוסס מעליו. שרי הממשלה מנציחים מגזריות אנוכית שגוררת שנאת אחים.
חוק ש"כאילו" עונה על צרכי הצבא, אך בו-זמנית מקדמים חוק שמכפיל (!) את ימי המילואים השנתיים, מאריך את השירות הסדיר ל-36 חודשים, מעלה את משך השירות בעוד 5(!) שנים.
אתם מבינים את השקר? אתה לא יכול מצד אחד להכפיל את העומס על חיילי מילואים חילוניים ודתיים, ומצד שני לומר "הצבא לא צריך עוד חיילים" או לטעון ש-3,000 זה מספיק. תחליטו. אם לא חסרים חיילים, אז אל תאריכו שירות מילואים. אם חסרים חיילים, תגייסו בבקשה את חייבי הגיוס החרדים.
חסרים 20,000 חיילים כרגע. אם יגייסו חרדים, לא נצטרך להגדיל בכלל את העומס על המילואימניקים. איך מגייסים? הכלל צריך להיות פשוט: תתנו - תקבלו. לא תתנו - לא תקבלו.
שירתת בצה"ל? תקבל תמיכה והטבות מהמדינה. שירתת בקרבי? עוד יותר. נתת מילואים? תקבל עוד הרבה יותר. השתמטת? לא תקבל כסף מהמדינה.
זהו. נגמר לכולנו האוויר וגם הסבלנות. צריך להתחיל בגיוס אחינו החרדים מייד כדי למנוע את קריסת המילואימניקים.
פורסם בדף ה-X של נפתלי בנט
Author
ראש הממשלה לשעבר | דוא"ל
נפתלי בנט. פוליטיקאי. כיהן בתפקיד ראש ממשלת ישראל ה-13 (2021–2022). קודם לכן כיהן בתפקיד שר הבטחון, שר החינוך, שר הכלכלה, יו"ר רשימת ימינה ויו"ר מפלגות הימין החדש והבית היהודי. הודיע על כוונתו להתמודד בבחירות לכנסת הבאה. קודם לכן כיהן כשר הביטחון.
תאריך:  20/10/2024   |   עודכן:  20/10/2024
+בשעה זו: התייעצות ביטחונית ללא שר הביטחון 18:34 20/10/24  |  עידן יוסף
בקריה מכונסת בשעה זו התייעצות ביטחונית מקדימה לקראת ישיבת הקבינט הערב בשבע וחצי. בישיבה נוכחים גם שרים העומדים בראש מפלגות, אך שר הביטחון יואב גלנט אינו נוכח בה. גלנט הוזמן לדיון, אך לא הגיע משום שהוא נמצא בהערכת מצב ביטחונית אחרת.
ברקע העדרותו, איתות מראש הממשלה נתניהו כי יפוטר אם לא יתמוך בחוק הפטור מגיוס. בלשכת ראש הממשלה מפעילים לחצים כבדים מחשש שהתנגדות מצד שר הביטחון תיצור מניעה משפטית לקידום החוק.
הקבינט יתכנס הערב לדיון רגיש על מספר סוגיות. בהן גם הסוגיה האירנית. הדיון יתקיים בבור בקריה בתל אביב ולא בחדר הישיבות הרגיל.

מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
ברחבי הרשת / פרסומת
התפתחויות נוספות גיוס חרדים
איתמר לוין
יוצאת נגד הימנעותו של שר הרווחה מפרסום מבחנים לסבסוד המעונות, בעקבות קביעתה לפיה לא ניתן להמשיך ולסבסד אותם עבור אברכים שאינם מתגייסים
יזהר שי
הנס האמיתי שלך מר דרעי הוא חבורת אנשים עלובים שנקראים שרים וח"כים, שמתחזקים ממשלה כושלת המגדילה את הקיפוח, את אי-השוויון בנטל, שמעמיסה את נטל המלחמה על ציבור הולך ומתמעט
עומר מואב
בסופו של דבר אריה דרעי לא באמת בונה על ניסים ונפלאות    הוא בונה על החמורים החילוניים/דתיים שישרתו אותו
דן מרגלית
נתניהו הביא את ישראל למצב בו משטר כה ידידותי שולח לישראל איום באמברגו    אין מזון לילד פלשתיני בעזה, אומרים לו ג'ו ביידן וקאמלה האריס, אין חימוש לנכדינו העושים את השנה האחרונה ברצועה ובגבול הצפון
עידן יוסף
בראיון למקור ראשון, שר הבינוי והשיכון ויו"ר יהדות התורה מאיים בפירוק הקואליציה אם חוק הגיוס לא יאושר לפני התקציב    גולדקנופף תומך בגיוס חרדים שאינם לומדים, מסיר אחריות מעל נתניהו לגבי האירועים ב-7 באוקטובר, וצופה מלחמה אפשרית מול אירן
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il