גבירתי היועמ"שית, השבוע הורית למערכת הביטחון לשלוח 7,000 צווי התייצבות לצעירים חרדים, והסברת כי זאת "לשם עמידה בהוראות הדין ובהתחייבויות המדינה בבית המשפט".
לא יעלה על הדעת שלא קראת בעיון את פסק הדין בעניין הגיוס, אבל אם במקרה נשמט מזכרונך אז בג"ץ קבע באופן מפורש כי על הפוקד (הממונה מטעם שר הביטחון לנהל את הגיוס לפי חוק שירות ביטחון) "להפעיל את סמכותו מתוך התייחסות שוויונית לכל יוצא צבא כהגדרתו בחוק... הפרת עיקרון השוויון בהקשר זה תעלה כדי אכיפה סלקטיבית". עוד פסקו השופטים כי "שיקול הדעת של הפוקד אינו מכוון לשאלה אילו קבוצות באוכלוסייה לגייס" וכי "משלא מעוגן פטור במסגרת חקיקה, על המדינה לפעול לאכיפת החוק".
בית המשפט העליון פסק אפוא כי שר הביטחון והפוקד הממונה על ידו אינם רשאים לפטור קבוצות אוכלוסייה משירות חובה ומשלא עוגן פטור לקבוצת אוכלוסייה מסוימת בחוק, יש לגייס את כל החייבים בגיוס ללא יוצא מן הכלל, כדי לא לפגוע בעיקרון השוויון ולא ליצור אכיפה בררנית.
כלומר, שר הביטחון והפוקד מחויבים לגייס לא רק חרדים אלא גם ערבים ושאר קבוצות אוכלוסייה שנהגו לתת להם פטור עד עתה כמו ארמנים, דרוזים דתיים, דרוזיות, צ'רקסיות, עדי אדוני, בהאים ועוד. עלייך, כפרשנית של החוק עבור הרשות המבצעת, להבהיר לשר הביטחון ולצה"ל כי חלה עליהם חובה בדין לפתוח במבצע גיוס נרחב של ערבים ושאר קבוצות פטור לצבא מיד.
היות שלא עשית זאת עד עתה, יש החושדים בך שאת לא מתכוונת לפעול לפי פסיקת בג"ץ ושעיקרון השוויון מעניין אותך כקליפת השום, ושכל חפצך הוא להפעיל את הדין אך ורק כלפי חרדים, כלומר לנקוט באותה אכיפה בררנית ששופטי בית המשפט העליון התריעו מפניה. אבל אני סמוך ובטוח שמדובר בטעות שנעשתה
בתום לב, ושאת כבר מתכוננת להורות לצבא כבר בימים הקרובים לשלוח צווי התייצבות לערבים, ארמנים, בהאים וכיו"ב כמתחייב מפסיקת בג"ץ.