השחר עלה על רומניה (זו לא התחלה של בדיחה) לעוד יום פוליטי דרמטי, שיקבע את עתידה של המדינה - היום מתקיימות במדינה בחירות פרלמנטריות, במקביל להסתבכות של הבחירות לנשיאות, שתוצאות הסיבוב הראשון שלהן נבדקות ע"י ביהמ"ש החוקתי והסיבוב השני הוקפא לעת עתה. יותר מ-18 מיליון בעלי זכות בחירה, ברומניה ומחוצה לה, יבחרו את נציגיהם לשני בתי הפרלמנט: 330 חברי "בית הנבחרים", הבית התחתון, ו-136 חברי הסנאט, הוא הבית העליון. כ-41 רשימות מתמודדות בבחירות, ואחוז החסימה עומד על 5%.
המדינה נמצאת כעת כאמור בתוך משבר פוליטי חריף, חוסר ודאות, ומצב כלכלי מורכב, עם יוקר מחייה מזנק שמשפיע בהכרח על הבוחרים בבואם לקלפי. הסקרים האחרונים ברומניה מלמדים שישנו סיכוי לא מבוטל שהמנצחת הגדולה של הבחירות תהייה מפלגת הימין הלאומנית הפופוליסטית Alliance for the Union of Romanians או AUR בראשות ג׳ורג׳ סימיון. בפרלמנט הנוכחי מחזיקה המפלגה ב-33 מושבים מתוך 330 בבית הנבחרים וב 14 מתוך 136 בסנאט.
בסקרים האחרונים לפני הבחירות היא זוכה כאמור במקום הראשון, מעט מעל המפלגה הסוציאל דמוקרטית בראשות ויקטור נגרסקו. במקום השלישי על-פי הסקרים נמצאת מפלגת המרכז ימין הליברלית "שומרים את רומניה מאוחדת" (USR) בהנהגת אלנה לסקוני, שהעפילה גם לסיבוב השני בבחירות לנשיאות. במקום הרביעי על-פי הסקרים נמצאת "המפלגה הלאומית ליברלית" (PNL)מפלגה ליברלית שמרנית. חשוב להבין שרבים צופים בבחירות הללו גם מחוץ לרומניה, ושלתוצאות שלהן יהיו השלכות פנים אירופיות. עלייה של הימין הפופוליסטי לשלטון תשנה כמעט בודאות את גישתה של בוקרשט לרוסיה ולמלחמה באוקראינה. הממשלה הנוכחית - שילוב בין הסוציאל דמוקרטים למפלגה הלאומית ליברלית, תמכה באוקראינה בשלל דרכים, כולל סיוע צבאי בדמות אספקת מערכות הגנה אווירית וסיוע ביצוא התבואה האוקראינית דרך רומניה לטובת הכלכלה האוקראינית. ניצחון של הימין הפופוליסטי ישפיע כמובן גם על יחסיה של בוקרשט עם בריסל, ויהפוך אותם למורכבים יותר. מספיק להביט בשכנתה של רומניה, הונגריה, ובאופן המשובש שבו מתנהלים יחסיו של ויקטור אורבן עם בריסל. כאמור - אינפלציה גבוהה, יוקר מחייה שהופך לבלתי נסבל ומצב כלכלי בעייתי באופן כללי, עשויים לעצב במידה רבה את התוצאות של הבחירות היום, ולקבוע את הכיוון שאליו תצעד רומניה בשנים הקרובות. נמתין לתוצאות הערב.