X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי   /   יומני בלוגרים
לא מלמדים [צילום: נתי שוחט/פלאש 90]
מה (לא) למדתם בבית הספר
מעברים שונים מגיעות תלונות על ביטול לימודי יסוד ביהדות בבתי הספר החברה הישראלית הנלחמת על חייה אינה יכולה להרשות לעצמה להתקיים בשכונה הקשה הזאת ללא היכרות עמוקה עם זהותה ומקורותיה היכן משרד החינוך? ושיעור קצר על מקור שמנו, ישראל, לכבוד פרשת השבוע
שלום ילדים. אני מבין שבבית הספר כמעט לא מלמדים תנ"ך וספרות ומורשת ישראל. חסים על נפשותיכם הרכות, שלא תיחשפו חלילה להשפעתם המזיקה של מקורותינו. לא טוב שתכירו את רעיונות הנצח של עמנו ששינו את העולם, זו הרי "הדתה" וסכנה להידרדרות אל פונדמנטליזם מסוכן שבו אתם עלולים להקצין כמו אויבינו שיצאו לחסל אותנו בשם אמונתם ודתם. חשוב שתתרחקו ממושגים ושמות בעייתיים כמו מולדת, ארץ, אמונה, גלות וגאולה, שבת, פסח, יציאת מצרים, ציצית ותפילין, כשרות, משפחה, נביאי ישראל, הלל ורבי עקיבא, רמב"ם ורש"י, בראשית ובמדבר, הגאון מווילנה ורבי חיים בן עטר, אם אשכחך ירושלים ומלחמות המקבים ועל איזה רצף היסטורי ותרבותי קמה הציונות. האמת היא שגם הציונות בעייתית; היא משיקה למושגים האלה, ומי יודע לאן תגיעו אם תתוודעו לעושר הזה. ותודה למשרד החינוך שמאפשר לנו לגדל דור של בורים ועמי ארצות.
ובכל זאת, אנחנו במלחמה. חמאס לא נלחם בישות אמורפית שבמקרה מכונה "ישראל", אלא ביהודים! והעולם לא מתווכח עם "מדינת ישראל" אלא עם היהודים; ראו כיצד האנטישמיות פורחת בעולם. אפילו האפיפיור, לקראת יום ההולדת של יהודי גלילי מפורסם שפעל בירושלים סיפר למאמיניו שיש לבדוק האם מתחולל "רצח עם" בעזה, כשם שקודמיו העלילו על היהודים כאילו אפו מצות עם דם ילדים. כיצד מסבירים לתלמידים את מלחמת הקיום הזאת ללא המטען האדיר שהחזיק אותנו עד כה?
אז ברשותכם, נלמד היום בקצרה על מקור השם ישראל לכבוד פרשת השבוע. יעקב יוצא לגלות מפחד אחיו האדום שזומם להתנקש בחייו. עשרים שנה עשה בבית לבן שרימה אותו שוב ושוב. הוא עבד באמונה והפך את דודו לעשיר גדול, ואז פנה לעשות לביתו. למרות הקשיים, הצליח להתעשר והקים משפחה גדולה. ואז שמע את בני דודו אומרים: "לָקַח יַעֲקֹב אֵת כָּל אֲשֶׁר לְאָבִינוּ, וּמֵאֲשֶׁר לְאָבִינוּ עָשָׂה אֵת כָּל הַכָּבֹד הַזֶּה", הוא התעשר על חשבוננו. כך אירע ליהודים בכל הדורות. במאות האחרונות כינו זאת "אנטישמיות". התוצאה: יעקב בורח מפני לבן וחוזר ארצה, היהודים מבינים שאין תקווה לאחריתם בגולה, הרדיפות יתגברו (זה היה עוד לפני השואה) ועליהם לשוב הביתה.
עם שובו, מקבלים את פני יעקב אויבים שבהיעדרו השתלטו על מקומו. האח האדום הולך לקראתו עם כנופיות חמושות כדי לנקום על עלבונו. אבל יעקב הוא אדם חדש, לא עוד "איש תם, יושב אוהלים" בלבד. הוא למד בבית הספר של החיים כיצד לשלב באישיותו רכיבים מאחיו התאום עשיו. השנים בגלות לימדו אותו לשרוד ולהתגבר על סכנות בשדה ובעיר, אם חיות רעות ואם בני אדם שביקשו לפגוע בו. מניעה אותו תחושה עמוקה של "אין ברירה", ומאחוריו משפחה וילדים ואין עתיד בגולה הבוערת.
בלילה, הוא חוצה עם נשיו, ילדיו ורכושו את נחל יבוק בדרך למולדת. הוא נושא את ילדיו במים הסוערים ושב לבדוק שלא שכח דבר. ברגע הזה, כשהוא לבדו ומערכות ההתראה מושבתות, מתנפל עליו אויבו: "וַיִּוָּתֵר יַעֲקֹב לְבַדּוֹ, וַיֵּאָבֵק אִישׁ עִמּוֹ עַד עֲלוֹת הַשָּׁחַר". יעקב הקודם היה בורח מאויביו; לא עוד. הוא מסתובב ונלחם בעשיו בהצלחה. האויב מבין שהפסיד ומבקש לסגת. הוא מתחנן: "שַׁלְּחֵנִי, כִּי עָלָה הַשָּׁחַר". אנחנו מכירים את ההתנהגות: אויבינו מסתערים וטובחים בנו, וכשאנו משיבים מלחמה שערה, הם צווחים לעולם כמה מסכנים הם, ומעלילים כאילו אנו מבצעים "רצח עם" ו"טיהור אתני", כדי לכבול את ידינו.
אבינו השלישי כבר למד על ההתנהגות הזאת מבית לבן; אלה חוקי האזור העתיקים שקיימים גם בזמננו. הוא מסרב: "וַיֹּאמֶר, לֹא אֲשַׁלֵּחֲךָ, כִּי אִם בֵּרַכְתָּנִי". חבּיבּי, אני לא פתחתי במלחמה. היית בטוח שתחסל אותי, ועכשיו אתה נדהם ומוכה, ומבקש שאניח לך כדי שתאזור כוחות לטבח נוסף. יש לך שתי ברירות: או להמשיך ולהילחם עד שתשלם בחייך על הזוועות שביצעת, או שתודה שהברכות הגיעו לי בדין, ושירושת אבותינו - הארץ הזאת והמשימה להקים אומה שתשנה את העולם - שייכת אך ורק לי ולצאצאיי. אתה תכריז זאת באוזני העולם כולו לנצח, שאין לך יותר תביעות מאתנו. מה החלטת?
"וַיֹּאמֶר אֵלָיו: מַה שְּׁמֶךָ? וַיֹּאמֶר: יַעֲקֹב. וַיֹּאמֶר: לֹא יַעֲקֹב יֵאָמֵר עוֹד שִׁמְךָ, כִּי אִם יִשְׂרָאֵל - כִּי שָׂרִיתָ (התמודדת, נאבקת) עִם אֱלֹהִים וְעִם אֲנָשִׁים, וַתּוּכָל!" אתם מבינים, ילדים, השם ישראל מגלם את ההיסטוריה שלנו, את המאבק הנצחי שלנו עם "אנשים", כלומר עמים ולאומים.
אנחנו העם שחשבו עליו רעה בימי לבן, בימי פרעה, שלמנאסר מלך אשור ונבוכדנצר מלך בבל; העם שביקשו לכלותו בימי אנטיוכוס, בימי טיטוס ורומי עם חורבן ירושלים ובימי אדריאנוס בעת דיכוי מרד בר כוכבא; אנחנו העם שחשבו עליו רעה עם השתלטות הנצרות על האימפריה הרומית; בזמן הכיבוש המוסלמי בארץ ישראל במאה השביעית; בזמן האינקוויזיציה וגירוש ספרד ופורטוגל ובפוגרומים בארצות ערב ומזרח אירופה; אנחנו העם שהנאצים ביקשו לכלותו אך לפני עשרות שנים; העם שלפני כשנה חטף את המכה הנוראה ביותר מאז השואה, אבל קם מעפר והשיב מלחמה לשונאיו לקראת רדתם מהבמה ההיסטורית: ראו כיצד חמאס בעזה מתפוגג, חיזבאללה בלבנון מתמוטט, משטר אסד בסוריה נופל וצבאו מפורק בידי לוחמינו בתוך יומיים.
ולא רק עם אנשים אנו מתמודדים אלא גם "עם אלוהים", כלומר עם אמונתנו העתיקה, עם זהותנו. אין עוד עם בעולם שהפך את הוויכוח הפנימי על זהותו לספורט לאומי כמונו, ששואל בכל יום: "מי אנחנו?" הוויכוח המתמיד הזה הוא סוד קיומנו בהיסטוריה. מי שמתווכח עם אלוהים, אינו מקבל סמכות אנושית כמובנת מאליה אלא אם ישתכנע. מלכי ישראל בתנ"ך לא היו מלכים אבסולוטיים כמו באירופה. הם היו ראשי האזרחים. וגם אם הנביא הודיע שאלוהים בחר אדם מסוים למלך, העם לא קיבל בקלות והיה צריך לשכנעו. המלכים עצמם היו כפופים לחוק הקדום (ראו סיפור אחאב וכרם נבות) ונחשפו לביקורת ציבורית באמצעות הנביא שביטא קול מוסרי. כל דף תלמוד מכיל ויכוחים אינסופיים והמשנה שנערכה בגליל במאה השנייה מכילה בתוכה גם את דעות החולקים. אין עוד ספר חוקים כזה בעולם. אתם מבינים, הדמוקרטיה טבעית לנו באשר אנחנו יהודים.
לאחר שיעקב משיב מלחמה ומכניע את עשיו עד להכרעתו המלאה והודאתו בצדקתנו, מגיע סופו הטוב של הסיפור, הפיוס בין האחים: " וַיָּרָץ עֵשָׂו לִקְרָאתוֹ, וַיְחַבְּקֵהוּ וַיִּפֹּל עַל צַוָּארָו וַיִּשָּׁקֵהוּ, וַיִּבְכּוּ". הדברים קשורים לתיאוריית "קיר הברזל", אבל זה כבר סיפור נוסף, ילדים. גשו להוריכם ומוריכם ובקשו ללמוד על עצמכם. זיכרו, אחרי לילה חשוך וארוך של מלחמה, מגיע ניצחונו של יעקב בעלות השחר, ואז מסופר: "וַיִּזְרַח לוֹ הַשֶּׁמֶשׁ". יש תקווה.
תאריך:  15/12/2024   |   עודכן:  15/12/2024
+צה"ל כותש את ג'באליה ומחזק את הפעילות נגד מחבלים בדרום הרצועה 00:20 16/12/24  |  עידן יוסף
צה"ל כותש את ג'באליה בנוסף לפעילות המשמעותית של גבעתי אתמול בלילה, חטיבת כפיר השמידה תשתית תת-קרקעית באורך של כשני קילומטר, באמצעות כ-18 טון חומר נפץ. בנוסף חטיבה 401 השמידה תשתיות בהן השתמשו מעל הקרקע עם כ-8 טון חומר נפץ.
רשת אל-מיאדין מדווחת על הרוגים ועשרות פצועים כתוצאה מפגיעה במבנה בו אמורים להיות עקורים, אך בפועל היו בו מחבלים רבים. התקיפה אירעה ממערב לח'אן יונס, מדרום לרצועת עזה.
ערוצים עזתיים מדווחים על עשרה הרוגים בתקיפה ממוקדת של צה"ל על הקומה השלישית בבית הספר שייח ג"מיל של אונרא, ליד בית החולים נאצר בח'אן יונס.
+סטרוק בקבינט: "אין תוכנית מקיפה, יש הרבה יותר נשק בידי ערבים מאשר יהודים" 00:10 16/12/24  |  עידן יוסף
במהלך ישיבת הקבינט הערב (א'), קיבלו השרים סקירה ביטחונית על הפעילות ההתקפית וההגנתית של צה"ל ביהודה ושומרון. השרה אורית סטרוק שיבחה את מפקד פיקוד המרכז, אלוף אבי בלוט, על עבודתו, אותה כינתה "מדהימה וחשובה".
עם זאת, סטרוק מתחה ביקורת על היעדר תוכנית מקיפה וכוללת, וציינה כי "הפעילות מתמקדת ב'חיסול יתוש ועוד יתוש' במקום 'ייבוש הביצה'. יש הרבה יותר נשק בידי ערבים מאשר יהודים באזור". ראש הממשלה בנימין נתניהו השיב בהומור לדבריה של סטרוק: "אני מקווה שלא תפרגני לי אף פעם..." והוסיף חיוך. האמירה עוררה תגובות וצחוק קל בקרב הנוכחים בישיבה.
השר בצלאל סמוטריץ" תהה בפני גורמי הביטחון: "איך השטח הנפיץ בלאו הכי ביו"ש יגיב כאשר מאות מחבלים ישתחררו לאזור במהלך עסקת חטופים כפי שמתוכננת?" (חדשות 14).
+תקיפה ממוקדת בנוציראת: מחבל בכיר חוסל במתחם פיקוד שהוסווה כמשרד אזרחי 22:38 15/12/24  |  עידן יוסף
בפעולה משותפת של חיל-האוויר, אמ"ן, שב"כ ופיקוד הדרום, תקף (א') צה"ל באופן ממוקד ריכוז מחבלים של ארגוני הטרור חמאס והגא"פ במתחם פיקוד ושליטה שהוסווה כמשרדי ארגון "ההגנה אזרחית" במחנה הפליטים נוציראת.
המתחם שימש את המחבלים לתכנון והוצאה לפועל של מתווה טרור נגד כוחות צה"ל. בתקיפה חוסלו מספר מחבלים, ביניהם אחמד בכר מחמוד לוח, פעיל בכיר בארגון הטרור הגא"פ ששימש בעבר כמפקד מחלקה בחטיבת מחנות המרכז של הארגון.
+פיגוע ירי בשומרון: ירי לעבר רכב ישראלי סמוך לאריאל, אין נפגעים 20:18 15/12/24  |  עידן יוסף
מחבלים פתחו באש הערב (א') לעבר רכב ישראלי שנסע סמוך לאזור התעשיה באריאל שבשומרון. למרבה המזל, לא היו נפגעים באירוע. המחבלים נמלטו מהמקום, וכוחות הביטחון פתחו בסריקות לאיתורם.
+נתניהו על המו"מ לעסקה: "ככל שנדבר פחות - כך ייטב" 20:15 15/12/24  |  עידן יוסף
ראש הממשלה בנימין נתניהו: "שוחחתי עם ידידי, נשיא ארה"ב הנבחר דונלד טראמפ. זו הייתה שיחה מאוד ידידותית, מאוד חמה ומאוד חשובה. דיברנו על הצורך להשלים את ניצחון ישראל, ודיברנו ארוכות גם על המאמצים שאנחנו עושים לשחרור חטופינו. אנחנו ממשיכים כל הזמן לפעול ללא לאות להשבתם הביתה של חטופינו, החיים והחללים כאחד. ואני מוסיף, ככל שנדבר על כך פחות כך ייטב".
+נפתחה ישיבת הקבינט המדיני-ביטחוני בפיקוד המרכז 19:37 15/12/24  |  עידן יוסף
בפיקוד המרכז החלה לפני שעה קלה ישיבת הקבינט המדיני-ביטחוני. בישיבה נוכחת גם היועצת המשפטית לממשלה גלי בהרב מיארה.
+צה"ל תקף בנוסייראת: צלם אל-ג'זירה נהרג 18:06 15/12/24  |  עידן יוסף
צלם ערוץ אל-ג'זירה, שניהל ערוץ טלגרם עם 13 אלף עוקבים, נהרג בתקיפת צה"ל במחנה הפליטים נוסייראת שבמרכז רצועת עזה.
הצלם, שהיה פעיל ברשתות החברתיות ושיתף תכנים מהשטח בזמן אמת, מצטרף לרשימת ההרוגים בתקיפות הממוקדות שמבצע צה"ל נגד תשתיות טרור ואיומים באזור.
[צילום: הרשתות החברתיות]
+מרום התפטר מתפקידו כפרויקטור לצפון בשל חילוקי דעות עם אלקין 15:16 15/12/24  |  איתמר לוין   |   לרשימה המלאה
מפקד חיל הים לשעבר שימש בתפקיד חצי שנה בלבד והתפטר לאחר שאלקין מונה ל"שר המנהלות" ולאחראי על שיקום הצפון  ▪  מרום: אלקין אינו זקוק למנכ"ל במשרה מלאה אלא לגורם אחר
מרום. שבועיים לאחר הפסקת האש [צילום: נועם רבקין-פנטון, פלאש 90]
+סער הורה לסגור את שגרירות ישראל באירלנד 14:51 15/12/24  |  עידן יוסף   |   לרשימה המלאה
הנימוק: מדיניות אנטי-ישראלית קיצונית של ממשלת אירלנד, שהצטרפה לאחרונה לתביעה בהאג המאשימה את ישראל ברצח עם  ▪  במקביל, הודיע סער על פתיחת שגרירות ישראל בקישינב ב-2025, ברקע התחממות היחסים עם מולדובה  ▪  באירלנד הודיעו כי אין כוונה לסגור את השגרירות האירית בישראל
שגרירות ישראל באירלנד [צילום: סטריט וויו]
+ישראל כ"ץ ממלא-מקום רה"מ 13:26 15/12/24  |  עומר מואב   |   לרשימה המלאה
דרשו שנתניהו ייקח הפסקה זמנית מתפקידו כראש ממשלה, ומנו את ישראל כ"ץ להחליפו, הרי לדעתכם זה סביר לחלוטין ורצוי אפילו להחליף שר ביטחון מנוסה באמצע מלחמה מורכבת
כץ. יחליף את נתניהו [צילום: חיים גולדברג/פלאש 90]
+פרשת "המסמכים המסווגים" 12:32 15/12/24  |  רפאל בוכניק   |   לרשימה המלאה
אין מחלוקת על העובדה שאמ"ן, מסיבותיו שלו, ביכר שלא להבליט בפני הדרג המדיני את המידע בדבר אסטרטגיית חמאס בסוגיית החטופים  ▪  בעשותו כן נפגם מהותית ממד יחסי הגומלין ההכרחיים בין המודיעין לבין הקברניטים ונחשפה מידה של העדר "כימיה" בין שתי רמות אלה  ▪  למרבה הצער, תופעות דומות התקיימו ערב מלחמת יום הכיפורים והתוצאות הרות האסון מהתנהלות קלוקלת זו מלוות אותנו עד ימים אלה
ועדת אגרנט [צילום: יעקב סער/לע"מ]
+לחקור את המלחמה! 11:35 15/12/24  |  יעקב אחימאיר   |   לרשימה המלאה
נתניהו חושש מפני מסקנות מחמירות מטעם הוועדה כי תקום, וכי מסקנות עלולות לגרום להדחתו  ▪  דומה כי אפילו ח"כים מסיעת הליכוד מתקשים לסנגר על עמדתו
נתניהו. פוחד [צילום: מנחם כהנא/פול פלאש 90]
+מעשה שגרתי 11:23 15/12/24  |  חיים רמון   |   לרשימה המלאה
התוכנית של דיין שבחרה למסגר את התמלילים ב"זיוף" של הפרוטוקולים - שינוי השעה מ-6:40 לשעה 6:29, תיקון שרק פועל לרעתו של רה"מ - משקמת את מעמדו של נתניהו
אילנה דיין [צילום: משה שי/פלאש 90]
+עושים סדר 10:47 15/12/24  |  עידו דמבין   |   לרשימה המלאה
כוחות הביטחון של הרשות פועלים מזה שבועיים בהצלחה במחנה הפליטים ג׳נין נגד הנהגת הג׳יהאד האיסלאמי למרות שהממשלה ממשיכה להתעקש שהרשות היא לא שותף ולהכין את הקרקע לשלטון ישראלי ביטחוני ואזרחי גם יחד ברצועת עזה, בדגש על צפון הרצועה שחווה כרגע טיהור אתני בדרך להתנחלות מחודשת
ג'נין [צילום: נאסר אישתייה/פלאש 90]
+לשלם כל מחיר תמורת שחרור החטופים
10:20 15/12/24  |  איתן קלינסקי   |   לרשימה המלאה
למען שחרור החטופים, שלא ראו אור יום כבר חמישה עשר חודשים, יש לשלם את המחיר הכואב ביותר, כולל שחרורם של רוצחים נתעבים
את כולם עכשיו [צילום: אבשלום ששוני/פלאש 90]
+יום הדין מעבר לפינה 10:04 15/12/24  |  שי גולדשטיין   |   לרשימה המלאה
הם מקללים ונובחים ומתבטאים ברמה הכי נמוכה שאפשר  ▪  אל תכעסו עליהם, הם מרגישים את פרויקט חייהם קורס
יותר טירוף [צילום: אבשלום ששוני/פלאש 90]
+בעקבות המלחמה - האתגרים של ילדי ומשפחות האומנה 09:51 15/12/24  |  עלמה ונונו   |   לרשימה המלאה
מתחילת המלחמה, כ-70 משפחות אומנה פונו מבתיהן אשר מתוכן 20 ילדים עם צרכים מיוחדים  ▪  החשיפה לאזעקות ולמראות המלחמה החמירה את מצבם הנפשי של ילדי אומנה רבים והעלתה את רמת החרדה במשפחות
[צילום: יוסי אלוני/פלאש 90]
+ברק: הפיכה משטרית על סטרואידים בחסות המלחמה 08:29 15/12/24  |  איציק וולף   |   לרשימה המלאה
ראש הממשלה לשעבר טוען שעל הדמוקרטיה הישראלית להגן על עצמה בפני מי שמשתמשים בחירויות ובכלים שהיא מעניקה כדי להרוס אותה מבפנים  ▪  "הנשיא צריך להשמיע קולו ולפעול לפני שיהיה מאוחר מדי"
ברק. "אנחנו במצב רוח של הגזמה" [צילום: פלאש 90]

מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
מה (לא) למדתם בבית הספר
תגובות  [ 1 ] מוצגות  [ 1 ]  כתוב תגובה 
1
אז מלאך אדוני הוא בעצם עשו?
הירונימוס  |  18/12/24 17:34
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
התפתחויות נוספות מלחמת התקומה
עומר מואב
דרשו שנתניהו ייקח הפסקה זמנית מתפקידו כראש ממשלה, ומנו את ישראל כ"ץ להחליפו, הרי לדעתכם זה סביר לחלוטין ורצוי אפילו להחליף שר ביטחון מנוסה באמצע מלחמה מורכבת
רפאל בוכניק
אין מחלוקת על העובדה שאמ"ן, מסיבותיו שלו, ביכר שלא להבליט בפני הדרג המדיני את המידע בדבר אסטרטגיית חמאס בסוגיית החטופים    בעשותו כן נפגם מהותית ממד יחסי הגומלין ההכרחיים בין המודיעין לבין הקברניטים ונחשפה מידה של העדר "כימיה" בין שתי רמות אלה    למרבה הצער, תופעות דומות התקיימו ערב מלחמת יום הכיפורים והתוצאות הרות האסון מהתנהלות קלוקלת זו מלוות אותנו עד ימים אלה
יעקב אחימאיר
נתניהו חושש מפני מסקנות מחמירות מטעם הוועדה כי תקום, וכי מסקנות עלולות לגרום להדחתו    דומה כי אפילו ח"כים מסיעת הליכוד מתקשים לסנגר על עמדתו
חיים רמון
התוכנית של דיין שבחרה למסגר את התמלילים ב"זיוף" של הפרוטוקולים - שינוי השעה מ-6:40 לשעה 6:29, תיקון שרק פועל לרעתו של רה"מ - משקמת את מעמדו של נתניהו
עידו דמבין
כוחות הביטחון של הרשות פועלים מזה שבועיים בהצלחה במחנה הפליטים ג׳נין נגד הנהגת הג׳יהאד האיסלאמי למרות שהממשלה ממשיכה להתעקש שהרשות היא לא שותף ולהכין את הקרקע לשלטון ישראלי ביטחוני ואזרחי גם יחד ברצועת עזה, בדגש על צפון הרצועה שחווה כרגע טיהור אתני בדרך להתנחלות מחודשת
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il