לקראת השבעתו לנשיא ב-20 בינואר, מביעים ראשי המתנחלים בשומרון תחושות אופטימיות לקראת כניסתו של דונלד טראמפ לבית הלבן. בכתבה שנדפסה זה עתה בניו-יורק טיימס, מביעים מתנחלים הערכה כי נמוג הרעיון של הקמת מדינה פלשתינית. הם מצביעים על העובדה כי טראמפ מינה לצוותו אישים המביעים תמיכה בהתנחלות.
מוזכר מינויו של פיט הגסט, מי שהיה מועמד לתפקיד שר ההגנה, ומינויו זה בוטל, אולם מציינים כי מילא תפקיד משמעותי בסידרת הטלוויזיה, "קרב בארץ הקודש" ברשת "פוקס", המתייחסת באהדה להתנחלות. עוד מציינים בוושינגטון כי טראמפ מינה את מייק האקבי, לשעבר מושל מדינת ארקנסו, ומי שגם קיים ביקורים רבים בישראל למועמד לתפקיד שגריר ארה"ב בירושלים (כפי שמציין העיתון).
ואשר לנתונים הקשורים לתנועת ההתנחלות: העיתון מציין כי בגדה המערבית מתגוררים כשני מיליון פלשתינים וכי מניין המתנחלים באזור מגיע לחצי מיליון. ועוד: חוגי המתנחלים מקווים כי בעידן טראמפ ישראל תחיל את ריבונותה על שטחי יהודה ושומרון, או על חלקים ממחוזות אלה. מאז תחילת 2003 נהרגו בגדה קרוב לאלף תושבים בשומרון, לפי נתוני האו". הפלשתינים הרגו כ-50 ישראלים, מתוכם 18 חיילים. נתונים אלה אינם כוללים את הקורבנות שנפלו בימים אלה בשומרון.
הכתבה הארוכה, על הנעשה בגדה, אינה כוללת ביטויי גנאי לתנועת ההתנחלות, אשר בדרך כלל לא זוכה לאהדה בהתייחסות של העיתון לנושא. זוהי כתבה שנכתבה בסגנון מאופק, תוך ציון הנתונים ללא הטיה פוליטית, לקראת השבעתו של טראמפ לנשיא בעוד כחודש.