X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי   /   יומני בלוגרים
אמסלם. מכפיש את מערכת המשפט [צילום: יונתן זינדל/פלאש 90]
ממשלת ישראל רומסת את ערכי פרשת משפטים
קשה לקבל מציאות, שכל מי שנתבע על-ידי מערכת המשפט, ירשה לעצמו לצאת חוצץ בהטלת דופי במערכת המשפט צורם ששר המשפטים הוא זה המתנכל לערכי פרשת "משפטים"
כבוד השופט יצחק עמית יושבע היום לנשיא בית המשפט העליון, בטקס שייערך בבית הנשיא יצחק הרצוג. זו פעם ראשונה בתולדות המדינה שתהיה היעדרות גורפת כזו של ראש ממשלה, שר משפטים ויו"ר הכנסת מטקס השבעת נשיא בית משפט עליון. מצער לקרוא את מכתבו של שר המשפטים למנהל בתי המשפט, צחי עוזיאל: "איני מכיר ביצחק עמית כנשיא בית המשפט העליון...". זו קריאת תגר של שר משפטים על אחד מנדבכי הקיומיות שלנו - זו קריאת תגר נגד מערכת המשפט.
ראש הממשלה, שר המשפטים ויו"ר בכנסת ייעדרו מההשבעה קשה לקבל מציאות שראש הממשלה של מדינת ישראל ושר המשפטים שלה משתלחים באמירות לא ראויות כלפי הרשות השופטת בישראל. קשה לקבל ששר בישראל מכנה יועצת משפטית בכינוי מבזה "רועצת משפטית". מעל דוכן הכנסת השר דוד אמסלם הכפיש את מערכת המשפט ואינו בוש לגדפה. מצער, שהשר דוד אמסלם לא חש, שהוא למעשה דרס במלתעות לשונו הבוטה את אחד מנדבכי הקיומיות שלנו כמדינה, כאשר הוא מכנה נושאת משרה במישוריות המשפטית בכינוי "רועצת משפטית".
על תזמורת המתקפה נגד מערכת אכיפת החוק מנצח בווירטואזיות ראש הממשלה שלנו. כנר ראשון בתזמורת המנגנת את סימפוניית ההכפשה של מערכת המשפט הוא שר המשפטים, יריב לוין, עושה דברו של ראש הממשלה. צורם הלחן וצורמות מילות השירה, שגויסו למלחמה נגד מערכת אכיפת החוק בתוספת השתלחות במיוחד בפרקליטות. צורם ששר המשפטים הוא זה המתנכל לערכי פרשת "משפטים". צורם שנציגי מפלגות דתיות בממשלת ישראל שותפים למסע של יריב לוין הרומס ברגל גסה את ערכי "פרשת משפטים".
ראוי שכל מי שתקף וממשיך לתקוף מערכת משפט ואכיפת החוק בישראל, יפנה מבט אפילו מבט חטוף לספר שמות, הדורש מאתנו כינון מערכת עשיית צדק - שכל עולמה מעוגן ב"לֹא תַּטֶּה מִשְׁפָּט." וש"הַצֶּדֶק יִהְיֶה אֵזוֹר מָתְנֶיהָ". אני מקווה, שראש הממשלה גם יקשיב להוראה בפרשת יתרו, המחייבת אותנו למערכת המבוססת על אנשי אמת. בין הממנים שופטים חייבים להיות אנשים שלא נקלעו בחייהם למבוי סתום של ישיבה על ספסל הנאשמים ( נתניהו) או ישבו מאחורי סורג ובריח עקב ביצוע עבירות פליליות (דרעי).
קשה לקבל מציאות, שכל מי שנתבע על-ידי מערכת המשפט, ירשה לעצמו לצאת חוצץ בהטלת דופי במערכת המשפט. אני כותב שורות אלו כאדם, שלא פעם ולא פעמיים כאבו לי ההכרעות של בתי המשפט, וגם כשבית משפט פסק בנושאים חברתיים לא בהתאם לציפיותי, חייבתי עצמי לכבד את הרשות השיפוטית, ולא לגדפה בלשון עברית מובסת מבית מדרשו של דוד אמסלם - שמשתלח כאחרון הפרחחים באמירה מגדפת את "הרועצת המשפטית".
מערכת המשפט מורכבת לא רק משופטים, אלא גם מאוכפי חוק. ללא מערכת אכיפת חוק אמינה וישרת דרך לא תוכל מערכת המשפט לפעול ולעשות דין צדק. שתי המערכות חייבות להיות ממוקדות מטרה - "מִדְּבַר שֶׁקֶר תִּרְחַק ... וְשׁוֹחַד לֹֹא תִּקַּח" (שמות כ"ג 8). שתי המערכות חייבות להיות צמודות להוראה - "לֹא תַּטֶּּה מִשְׁפָּט". (שם 8). את מערכת המשפט ואוכפיה חשוב לבקר. אך אני דוחה ביקורת ממערכת חיים נהנתנית של יאיר נתניהו. מצערת העובדה, שראש הממשלה הצליח להפעיל ברשות המחוקקת משרתים נאמנים, שעושים הכל כדי לרמוס את מערכת המשפט.
תאריך:  13/02/2025   |   עודכן:  13/02/2025
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
ממשלת ישראל רומסת את ערכי פרשת משפטים
תגובות  [ 13 ] מוצגות  [ 13 ]  כתוב תגובה 
1
איתן יורה לעצמו ברגל
ה.א  |  13/02/25 17:08
2
אמסלם סמל גסות הרוח
בז לדוד אמסלם   |  13/02/25 17:32
3
מ. גולן, ט. גוטליב וד. אמסלם
מבזים את הליכוד  |  13/02/25 19:51
4
מתגעג ליוחנן בדר ואסתר רזיאל נ
מתגעגע  |  13/02/25 20:21
 
- בוא נראה למי את מתגעגע
ה.א  |  14/02/25 05:15
 
- הערכה רבה היתה לח"כ בדר
תגובה למגיב ה.א..  |  14/02/25 09:58
 
- הערכת בן גוריון לבגין
ה.א  |  14/02/25 10:18
5
לרכלן ה.א
לרכלן ה.א   |  14/02/25 09:05
6
התייחסות לתגובות שך ה.א
בן ציון   |  14/02/25 12:52
 
- התנשאות גרידא
ה.א  |  15/02/25 13:52
7
שבת של בשורות טובות
שבת מבורכת   |  14/02/25 13:52
8
שכפלו את אורן זן
נירה..  |  15/02/25 11:35
9
ה.א אינך משכנע בתגובתך
שבת שלום למגיב ה.  |  15/02/25 16:11
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
שי גולדשטיין
רק הפעלת הכוח הצבאי והורדת חמאס על הברכיים והבנת חמאס שהוא חייב לעצור לפני שהוא מחוסל הביאו את העסקה
חיים רמון
ישראל וצה"ל לא נמצאים עתה במצב ליציאה לתמרון קרקעי נרחב משום שהדבר יעלה בחייהם של החטופים    על כן, אין מנוס מהמשך יישום ההסכם עם החמאס, כי זו הדרך היחידה להחזירם בחיים
משה כהן-אליה
בזכות ההתנהלות המופקרת של היוריסטוקרטיה הישראלית, ננחית על העליון את המכה הסופית - הקמת בית משפט חוקתי
עמנואל בן-סבו
בדרך לאזכרה בהר הדמעות, בדרך להיכל הגבורה ומשכן הנשמות הטהורות מהרהר על כך שלכל אחד היה עידו משלו, "הגבר של אבא", "החבר הכי טוב", "הנשמה של הבית", "האור של החברים"
זלמן שובל
איננו יודעים, אילו נושאים נוספים עלו בפגישה בארבע עיניים בין הנשיא לראש הממשלה אך גם מהדברים וה"מוזיקה" שנשמעו ונראו במופע הפומבי בנוכחות העיתונאים והיועצים קשה שלא להתרשם שזו הייתה אחת הפגישות החיוביות והמכוננות ביותר בין מנהיג אמריקני למנהיג ישראלי מזה זמן רב
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il