29 ביוני 2023 - למעלה ממאה קצינים וקצינות בחטיבת המחקר של אגף המודיעין (אמ"ן) שיגרו התראה אסטרטגית הכתובה בפורמט סקירת מודיעין סודית. הנמענים: ראש הממשלה, שר הביטחון, רמטכ"ל. להלן נוסח המסמך:
י' בתמוז תשפ"ג
29 ביוני 2023
בהול
ראש הממשלה
שר הביטחון
ראש המטה הכלל
[דגל ישראל]
מסמך מודיעין מיוחד - התרעה אסטרטגית
מדינת ישראל על סף הפיכה משטרית שמסכנת את אופיה הדמוקרטי, ולהערכתנו, צפויה לפגוע קשות בביטחון הלאומי, בצבא, בחברה ובכלכלה
מסמך רוח צה"ל קובע כי חיילי צה"ל יפעלו "תוך שמירה על חוקי המדינה וכבוד האדם, וכיבוד ערכיה של מדינת ישראל כמדינה יהודית ודמוקרטית". ההפיכה המשטרית שמקדמת הממשלה מאיימת על זהות ישראל כדמוקרטיה, פוגעת בשלטון החוק ומערערת על זכויות האדם במדינה, ובפרט זכויות נשים, ערבים ולהט"בים.
פעילות הממשלה כבר הביאה לנזק חסר תקדים לביטחון הלאומי. הממשלה פוגעת ביחסי החוץ של ישראל עם ארה"ב, אירופה ומדינות ערב המתונות, ומחזקת את מעמדה של אירן, אשר מנצלת זאת להאיץ מאמציה להשיג נשק גרעיני. בנוסף, גל הטרור המתגבר מעיד על הביטחון העולה של אויבי ישראל (ולראשונה מזה שנים, חיזבאללה) לבצע פיגועים בשעה שהחברה מפולגת על-רקע מהלכי הממשלה.
במקביל, מומחים מכל העולם מתריעים מזה חודשים על האסון הכלכלי שממיטה ממשלת ישראל על אזרחיה. יוקר המחיה וקריסת השקל, אובדן משרות ועצירת השקעות יפגעו בכל אזרחיות ואזרחי ישראל, מימין ומשמאל.
לבסוף, ממשלת ישראל מפוררת את החברה הישראלית על-ידי הסתה ופילוג. חברות וחברי הממשלה מתייגים את מיטב בניה ובנותיה של הארץ כאנרכיסטים ומבקשי רעתה הפועלים בשירות אויביה. כך, הממשלה קורעת ביודעין משפחות, יחידות צבאיות, מערך המילואים וקהילות בכל רחבי הארץ. ממשלת ישראל ממוטטת את מערכת האיזונים והבלמים שבלב הדמוקרטיה הישראלית, על-מנת לקדם שחיתות ולצבור לעצמה כוח בלתי מוגבל.
מהלכי הממשלה כבר פוגעים, ולהערכתנו יפגעו באופן משמעותי בהרבה, בכל אזרחיות ואזרחי המדינה. קריסת מערך המילואים וההידרדרות ביחסי החוץ פוגעים בהרתעת אויבינו ובחוסן הלאומי. נראה כי החברה והכלכלה הישראלית, המתבססות על דמוקרטיה ליברלית, הולכות ומאבדות את כוחן לאור הפילוג והפגיעה הצפויה בזכויות האדם במדינה.