הלילה מתקפה אווירית אוקראינית נרחבת בחצי האי קרים, כולל ככל ניסיון פגיעה בגשר קרץ׳, או גשר קרים, המחבר יבשתית את רוסיה לחצי האי. התמונה, אני מדגיש, היא מהפגיעה בגשר באוקטובר 2022, להמחשה בלבד. יש הרבה ערפל מהצד הרוסי לגבי תוצאות התקיפות הללו הלילה, ולכן צריך להמתין לפרטיםנוספים כמובן שאולי יגיעו בהמשך היום.
הודעת משרד ההגנה הרוסי מהבוקר כן מחזקת את הדיווחים - היא מציינת שהלילה יורטו 170 כטב"מים רוסים, לא פחות מ 96 מהם בשמי חצי האי קרים (שטח חצי האי גדול מכל שטח ישראל, לסיבור האוזן). ההודעה גם מציינת שיורטו שמונה טילי שיוט מדגם Storm Shadow,כמו גם שלושה טילים מדגם "נפטון-MD" שיורטו מעל הים השחור, ו 14 כשב"מים (כלי שיט בלתי מאויישים) שהושמדו במים. זה כמובן עשוי ללמד על היקף התקיפה האוקראינית, זה הלילה השני ברציפות, על שורת מטרות ברחבי חצי האי.
גם רוסיה תקפה הלילה - יותר מ 50 בני אדם נפצעו בחרקיב, כתוצאה מתקיפת כטב"מים רוסית. חילופי המהלומות הללו בין הצדדים מתגברים בהיקפן ובעוצמתן בימים האחרונים, בצל מה שנראה כהפנמה של ממשל טראמפ שהסיכויים שפוטין יחתום על הסכם הפסקת אש מלאה וקבועה - נמוכים ביותר. בממשל טראמפ מתכוונים לדון בקרוב ככל הנראה באפשרות להטיל סנקציות כלכליות נוספות על רוסיה, אולי בניסיון ללחוץ על פוטין לחתום על הסכם הפסקת אש, ניסיון שצפוי להערכתי להיכשל, משום שפוטין לא וויתר לרגע על תוכניתו הגדולה ומטרתו העיקרית, ובנקודת הזמן הנוכחית גם סנקציות נוספות, מעבר לכל מה שכבר ספגה רוסיה, לא ישנו את עמדתו.
הבוקר פגע כטב"מ אוקראיני בבניין מגורים בעיר נובורוסיסק במחוז קרסנודר בדרום רוסיה, לחופי הים השחור. ארבעה בני אדם נפצעו, בהם שני ילדים.