X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי   /   יומני בלוגרים
זמיר. נחוש [צילום: יונתן זינדל/פלאש 90]
המעשים בשטח ידברו
רב-אלוף זמיר, ששימש קודם לכן כמנכ"ל משרד הביטחון, הוכיח בשלושת חודשי כהונתו הראשונים, כי הוא המפקד הנכון, במקום הנכון, בזמן הנכון
עברנו שבוע גדוש אירועים, נאומים וטקסים. שוב ושוב התייצבו ראשי המדינה מאחורי דוכני הנאום, באירועי 77 שנות עצמאות, דיברו גבוהה-גבוהה אל "אזרחי ישראל היקרים", כשבטקסטים המוכרים שולבו הפעם משפטים צפויים על המלחמה, על החטופים, על הצורך באחדות, כי רק "יחד ננצח". זה היה גם שבוע שבו נוספו חללים לרשימת הנופלים המתארכת ובו פרוזדור ירושלים עלה באש. החגיגות המסורתיות בוטלו או צומצמו, עצב היה נסוך על החג.
ובכל זאת, הייתה בימים אלה הופעה אחת מרעננת, מחדשת, מבטיחה, נוסכת תקווה. שמה - אייל זמיר. צריך היה אומץ רב, נועזות, אמונה בגודל השליחות, בתקופה הקשה ביותר בתולדות ישראל כדי להיכנס לנעלי הרמטכ"ל ה-24. רב-אלוף זמיר, ששימש קודם לכן כמנכ"ל משרד הביטחון, הוכיח בשלושת חודשי כהונתו הראשונים, כי הוא המפקד הנכון, במקום הנכון, בזמן הנכון. אמנם, עיקר המשימות הקריטיות לפניו, אבל כבר בהופעתו המרשימה במדים, בשטח ובמטכ"ל, בשפת הגוף הבוטחת שלו, באיפוקו, ברצינותו, וגם בנאומיו ביום הזיכרון וביום העצמאות, הישרה תחושה שיש על מי לסמוך.
צה"ל, היום יותר מתמיד, הוא קיר הברזל המגן על מדינת ישראל. וכדברי מפקדו, "עוגן של יציבות ולכידות, המאחד ומחבר בין כל חלקיה של החברה הישראלית, ניצב מעל ומחוץ לכל מחלוקת. צה"ל הוא תזכורת חיה לכך שיש לנו הרבה יותר מן המחבר מאשר המפריד. בתוך המדים האלה אין שמאל או ימין, אין מרכז או פריפריה, יש עם אחד, עם מטרה אחת, עם תקווה משותפת לביטחון, לערבות הדדית ושלו".
ואכן, משימתו החשובה של הרמטכ"ל זמיר היא למנוע גלישתה של הפוליטיקה הפרועה, המשסעת את העם ומשמחת את אויבינו, אל בין שורות המשרתים והלוחמים. "האחדות בינינו היא סוד כוחנו", אמר בטקס המצטיינים שנערך בבית הנשיא. בדבריו כיוון אל כל המחנות, ימין ושמאל, תומכי הממשלה ומתנגדיה, בלי שהוא עצמו נוקט כמובן עמדה, אבל בידיעה שהשסעים מקשיחים את לב האויב האכזרי וכתוצאה מכך מקשים עוד יותר את הלחימה בו.
ועוד נושא שלקח על עצמו הרמטכ"ל זמיר לטפל בו - ועוד לא דיברנו על הלחימה וההכרעה - זהו גיוס חרדים לשורות הצבא. בשפתו המתונה אמר כי הפסוק "כל ישראל ערבים לזה" מבטא לא רק "אחראיות הדדית אלא גם שותפות עמוקה בגורל מדינת ישראל. הרעיון הזה הוא תנאי לקיומה ולחוסנה ואין מי שפטור מכך, לא יחידים, לא קבוצות ולא שבטים. 'כולנו ערבים זה לזה' זהו הציווי התנ"כי, כולנו מתגייסים, כולנו נלחמים ביחד וכולנו מקריבים ביחד. למען המדינה ולעתיד טוב יותר". צווים כבר נשלחו להם.
הרמטכ"ל החדש נוסך בנו תחושת ביטחון. עם זאת, על תחושה זו לעמוד במבחן המעשי של השגת תוצאות המערכה המתמשכת. "מעשינו הם שידברו", אמר.
"עוד ניצבים בפנינו אתגרים: בראשם השבת אחינו ואחיותינו החטופים, להכריע את חמאס, להשיב את המפונים לבתיהם, ולבסס מציאות ביטחונית יציבה ובטוחה לדורות. הריבונות והעצמאות שלנו לא ניתנו לנו במתנה. הן ניקנו בדם ובמאבק, והן מחייבות אותנו להגן עליהן בכל מחיר... נפעיל את כל העוצמה שבידינו, נגביר את קצב הפעולה ואת עוצמתה. אם נידרש לכך, נעשה זאת בקרוב, בנחישות בצדקת דרכנו".
החגיגות הנוגות מאחורינו - עיקר המערכה לפנינו. צה"ל בפיקודו של רב-אלוף זמיר יוצא להשלמת המשימות שלא הושגו בשנה וחצי של הקזת דם לוחמינו. לא עוד דשדוש, לא עוד כיבוש יעדים ונסיגה מהם, לא עוד התחשבות באויב, לא עוד התנצלות בפני לאומים שאננים ובפני רפי רוח בתוכנו.
אחרי שרב-אלוף זמיר נשא דברים מרוממי נפש ומגבירי מוראל, במדי ייצוג מעומלנים ומגוהצים, אנו סומכים על צה"ל, צבא ההתקפה לישראל, בפיקודו של הרמטכ"ל הנחוש, שאכן יפעל במלוא העוצמה להוציא אל הפועל, בפרק זמן קצר, את הנאמר בטקסים - לנצח בארוכה שבמלחמותינו, לסיים את סאגת החטופים. והחשוב מכל - שהבנים הלוחמים, המסורים והגיבורים, ישובו בשלום לבתיהם, בגמר משימתם העילאית.
כולנו תקווה שביום העצמאות הבא, 78 שנה למדינת ישראל, נשמע את הרמטכ"ל זמיר מכריז, כי הושגו כל מטרות "חרבות ברזל": 59 השבויים הוחזרו, החיים לחיק משפחותיהם והחללים לקבר ישראל, חמאס הובס סופית, החיזבאללה הוכרע, אירן הוכתה במבצע משולב אמריקני-ישראלי, תימן שוטחה. ואולי גם נשמע בשורות מפי ראש הממשלה: מו"מ לשלום נפתח בין ישראל ללבנון ובין ישראל לערב הסעודית, ישובי העוטף והצפון משתקמים, וצה"ל חזר לשיגרת פעילות ואמונים של ימי רגיעה.
תאריך:  05/05/2025   |   עודכן:  05/05/2025
+צה"ל תקף תשתיות חיזבאללה בבקאע ובדרום לבנון 23:13 05/05/25  |  עידן יוסף
דובר צה"ל מסר כי הותקף אתר לייצור ואחסון אמצעי לחימה אסטרטגיים של חיזבאללה במרחב הבקאע שבלבנון, וכן תשתיות צבאיות של הארגון באזור שריפא שבדרום לבנון.
בצה"ל הדגישו כי מדובר בהפרה בוטה של הבנות האש עם לבנון, וכי חיזבאללה ניסה לשקם את פעילותו באתר שהותקף. "נמשיך לפעול להסרת כל איום על מדינת ישראל", נמסר.
+סער באתיופיה: "החות'ים - איום על ישראל והעולם; נגיב" 22:31 05/05/25  |  עידן יוסף
בביקורו באדיס אבבה, שר החוץ גדעון סער נועד בארבע עיניים עם ראש ממשלת אתיופיה אביי אחמד, ונפגש גם עם עמיתו האתיופי, הד"ר גדיון תמיותיאוס. במסיבת עיתונאים אמר סער כי "ישראל תגיב" על מתקפת החות'ים שפגעה ליד נתב"ג, והדגיש כי החות'ים מהווים איום גם על אפריקה והקהילה הבינלאומית. לדבריו, ארגון א-שבאב שפועל נגד אתיופיה משתף פעולה עם החות'ים הנתמכים על ידי אירן.
[צילום: שלומי אמסלם/לע"מ]
+החותים מדווחים על 21 פצועים כתוצאה מהתקיפה הישראלית; דיווח על שלושה הרוגים 22:15 05/05/25  |  עידן יוסף
משרד הבריאות של החות'ים הודיע על 21 פצועים מתקיפות צה"ל הערב במפעל הבטון בבאג'ל.
מקור לא רשמי מסר על לפחות שלושה הרוגים ועשרות פצועים.
+תמונות ראשונות מהמראת מטוסי הקרב של חיל-האוויר לתקיפות בתימן
21:56 05/05/25  |  עידן יוסף
[צילום: דובר צה''ל]
[צילום: דובר צה''ל]
+כך נראה הבור בקריה בזמן התקיפה בתימן 21:40 05/05/25  |  עידן יוסף
בצה"ל אומרים הערב כי "שלטון הטרור החות'י פועל בשנה וחצי האחרונות בהכוונה ובמימון אירני על-מנת לפגוע בישראל ובנות בריתה, לערער את הסדר האיזורי ולשבש את חופש השיט העולמי. צה"ל נחוש להמשיך לפעול ולפגוע בעוצמה בכל מי שמהווה איום על תושבי ואזרחי מדינת ישראל, ובכל מרחק בו יידרש".
[צילום: אריאל חרמוני]
+מבצע "חסד לעריקים": צה"ל צפוי לאפשר גיוס ללא מחבוש 21:32 05/05/25  |  עידן יוסף
בצה"ל שוקלים להפעיל בקרוב מבצע מיוחד בשם "חסד לעריקים" - שבוע מרוכז שבמהלכו יוכלו עריקים והמשתמטים משירות סדיר להתגייס מיד מבלי לשאת תחילה עונש מחבוש.
היוזמה נבחנת בין בכירים בצבא וצפויה לעלות לאישור בקרוב. המהלך מגיע ברקע מקרים כמו זה של שמילי יקטר - צעיר חרדי שנחשב עריק במשך שנתיים, נכלא ל־12 יום, והבוקר התגייס לחטיבת החשמונאים (i24NEWS).
+דיווח: ישראל תכבוש מרחבים נבחרים ברצועה - אך לא את כולה 20:40 05/05/25  |  עידן יוסף
בישיבת הקבינט המדיני-ביטחוני הוצגה תוכנית פעולה רחבת היקף הכוללת כיבוש "מרחבים נבחרים" ברצועת עזה, אך לא את כולה - מחשש לפגיעה בחטופים. התוכנית מתוארת כ"מתפתחת והדרגתית", במטרה להביא להכרעת חמאס וליצירת תנאים להשבת החטופים.
עיקרי התוכנית: כיבוש מרבית שטח הרצועה, ניתוקה מצפון, הכפפת השליטה על הסיוע ההומניטרי לידי צה"ל תוך הפעלתו דרך חברות פרטיות, והקמת מרחב הומניטרי חדש שאליו תועבר אוכלוסייה עזתית. בשונה מתוכנית קודמת, לא נכלל הפעם מרכיב של ממשל צבאי בעזה (כאן חדשות).
+"הבנתי שלא אציל את אימא שלי, אבל אני יכול לנסות להציל את הדפוס ואת עצמנו" 19:47 05/05/25  |  איציק וולף   |   לרשימה המלאה
בן סוכמן, מנכ"ל דפוס בארי, נשא דברים מרגשים בוועידת טכנולוגיות המידע 2025 וסיפר על שיקום המפעל לאחר מתקפת הטרור  ▪  תיאר את רגעי האימה והאובדן האישי, את חטיפת אמו ורציחתה בעזה, ואת ההחלטה לפתוח מחדש את המפעל כבר תוך ימים  ▪  "התחילו לחזור חיים - פתאום קרה משהו שלא תכננו"
בן סוכמן. "חשבו שאני משוגע" [צילום: רפי דלויה]
+צה"ל תקף בתימן: למעלה מ-30 כלי טיס פעלו בתקיפה בנמל אל חודיידה ובשדה התעופה 19:39 05/05/25  |  עידן יוסף   |   לרשימה המלאה
התקיפה כללה 48 חימושים על אתרים אסטרטגיים  ▪  התקיפה בתיאום עם ארה"ב מתרחשת במרחק ב-2,500 ק"מ מגבול ישראל בנמל חודיידה, בשדה התעופה הבינ"ל בחודיידה ובמפעל ייצור בטון
התקיפה הקודמת בנמל חודיידה
+צה"ל משיק את "מרכבות גדעון": מתקפה רחבה בעזה להשבת החטופים והכרעת חמאס 19:32 05/05/25  |  עידן יוסף   |   לרשימה המלאה
דובר צה"ל, תא"ל אפי דפרין, הכריז על מבצע "מרכבות גדעון" הכולל מתקפה רחבה ברצועת עזה, עם דגש על פינוי אוכלוסייה, חיסול מחבלים ופירוק תשתיות חמאס  ▪  המטרה המרכזית: השבת החטופים ומיטוט שלטון חמאס  ▪  המבצע יחל לאחר ביקור נשיא ארה"ב טראמפ באזור, אלא אם תושג עסקת חטופים קודם לכן
תא"ל אפי דפרין [צילום: דובר צה''ל]
+גל ביטולי הטיסות נמשך: לופטהנזה, ריינאייר, ויז ואייר אירופה משעות פעילותן 19:06 05/05/25  |  עידן יוסף
בעקבות פגיעת הטיל החות'י סמוך לנתב"ג, חברות תעופה רבות ממשיכות לבטל את טיסותיהן לישראל. קבוצת לופטהנזה, הכוללת את לופטהנזה, סוויס, אוסטריאן איירליינס, בריסל איירליינס ויורווינגס, הודיעה על השעיית כלל טיסותיה לישראל עד יום שלישי, 6 במאי, כולל. ריינאייר ביטלה את טיסותיה מתל אביב ואליה עד 6 במאי, ויז (wizz) משהה את טיסותיה לישראל עד ליום חמישי בבוקר, ואייר אירופה ביטלה את טיסותיה ממדריד לתל אביב עד 6 במאי.
מנכ״ל משרד התחבורה, משה בן זקן, מסר כי שרת התחבורה מירי רגב והרשות לתעופה אזרחית פועלות להחזיר את החברות הזרות לפעילות סדירה בישראל. לדבריו, "אנחנו בקשר רציף עם כל החברות במטרה להמשיך ולשמור על רציפות תעופתית, כפי ששמרנו מ-7 באוקטובר, וכפי שהוכחנו אמש, כאשר חצי שעה אחרי האירוע נתב״ג חזר לפעילות מלאה" .
+דיווחים בעזה: רכב מחבלים הותקף - מספר הרוגים במקום 18:36 05/05/25  |  עידן יוסף
גורמים פלשתיניים ברצועת עזה מדווחים על תקיפת רכב ממוקדת במערב העיר עזה. הרכב הותקף מול מגדל אל-נורי, סמוך לאולם אבו סראר. בזירה נמצאו גופות של מספר הרוגים.
דובר צה"ל, תת-אלוף אפי דפרין ימסור הערב עידכון לתקשורת בשעה 19:15 בעוטף עזה.
+אמסלם: "אין מציאות שבה ישראל מפסיקה את המלחמה והחמאס נותר על כנו" 18:10 05/05/25  |  עידן יוסף
דוד אמסלם, השר המקשר בין הממשלה לכנסת, השיב להצעות אי האמון שנדחו אחה"צ במליאה ואמר כי הממשלה לא תפסיק את הלחימה ברצועה כל עוד החמאס קיים. "אנו לא נפקיר יהודים", הדגיש, "זה חלק מהאתוס היהודי".
אמסלם הוסיף כי הממשלה תקדם ועדת חקירה אמיתית, "שתקום מהעם ותייצג את העם באמת", כהגדרתו. לדבריו, בג"ץ דרש לקיים דיון, והממשלה מחויבת לפעול "בשקיפות ובשירות האינטרס הלאומי".
[צילום: נועם מושקוביץ/דוברות הכנסת]
+השר אופיר סופר: "אני מצפה לראות יותר שותפות ויותר סולידריות מצד החרדים" 15:44 05/05/25  |  מירב ארד
השר אופיר סופר בכנס ירושלים בנושא חוק הגיוס: "אני מצפה לראות יותר שותפות ויותר סולידריות מצד החרדים. אני לא אוהב את הקוטביות. הייתי רוצה לראות הנהגה שאומרת ‘חבר’ה, יש מספיק אנשים שלא לומדים - שיתגייסו’. זה לא רק חוק - זה שינוי גישה. זה צו השעה".
+גורם מדיני: הסדר חטופים ייתכן עד הגעת טראמפ לאזור 15:09 05/05/25  |  מירב ארד   |   לרשימה המלאה
הבהיר: ההסדר - על-פי "מודל וויטקוף" וגם במקרה זה - ישראל תשמור בידיה את השטחים שייכבשו  ▪  המבצע החדש בעזה ייקרא בשם "מרכבות גדעון" ויכלול תגבור כוחות, פינוי אוכלוסייה נרחב, חיסול יכולות חמאס, והקמת רצועת ביטחון קבועה סביב הרצועה
הדד-ליין לחמאס - סיום ביקור טראמפ באמצע מאי [צילום: לירי אגמי/פלאש 90]
+ליברמן: המלחמה שהוחלט עליה היא מלחמה למען השלטון 14:46 05/05/25  |  מירב ארד
יו"ר ישראל ביתנו ח"כ אביגדור ליברמן בישיבת הסיעה: "המלחמה שהוחלט עליה היא מלחמה למען השלטון. הממשלה מוכנה לשלם כל מחיר עבור השלטון - גם במחיר חיי החטופים או חיי החיילים". ליברמן הוסיף: "זה נובע אך ורק מתוך שיקולים פוליטיים, אך ורק מתוך שרידות שלטונית. אין שיקולי ביטחון ואין יכולת ביטחונית - זו דעתם של רוב החברים בפורום מטכ"ל".
+וסרלאוף בכנס ירושלים: "השיקום בצפון מתקדם – הפעם זו הכרעה, לא עוד סבב"

14:13 05/05/25  |  מירב ארד   |   לרשימה המלאה
שר הנגב, הגליל והחוסן הלאומי יצחק וסרלאוף ציין בכנס "בשבע| כי רוב תושבי הצפון כבר חזרו לביתם, והעריך כי |עד יולי כולם ישובו"  ▪  לדבריו, מוקצים מיליארדים לשיקום, יש תמריצים לאנשי מילואים והרחבות יישוביות
[צילום: יצחק שוקרון – כנס ירושלים של בשבע]
+השר אלקין: "הכרעת חמאס לא סותרת את שחרור החטופים" 14:06 05/05/25  |  מירב ארד
השר אלקין בכנס ירושלים של "בשבע": "הכרעת חמאס לא סותרת את שחרור החטופים - להפך, רק כשחמאס תחת לחץ הוא מוכן לעסקאות". על פעילותו בצפון אמר אלקין : "כשנכנסתי לתפקיד, חשבתי שאקבל תוכנית סדורה - לא הייתה. הייתה תיבה עם 15 מיליארד ש"ח, אבל כדי להזיז אפילו 500 ש"ח - צריך אישור ממשלה. השר סמוטריץ’ ואני עובדים בשיתוף פעולה הדוק, ובשיטה שבנינו כבר הוזרמו יותר מ-2 מיליארד ש”ח, ועוד מיליארד צפוי להגיע בקרוב".
+סמוטריץ': "כובשים את עזה כדי להישאר - אין יותר כניסה ויציאה. זו מלחמה על ניצחון" 13:31 05/05/25  |  מירב ארד   |   לרשימה המלאה
בכנס ירושלים של הכריז שר האוצר כי ישראל יוצאת לתמרון עומק בעזה - ללא נסיגות וללא פשרות. "הגיע הזמן להפסיק לפחד מהמילה כיבוש"  ▪  הבהיר: "הסיוע ההומניטרי יינתן רק בדרום הרצועה - בצפון נכריע את חמאס"
השר סמוטריץ'. "ללא נסגיה מהשטחים" [צילום: יצחק שוקרון – כנס ירושלים של בשבע]
+גנץ: הסיבה היחידה שלא מוקמת ועדת חקירה ממלכתית היא ניסיון לברוח מאחריות 13:10 05/05/25  |  מירב ארד
יו"ר המחנה הממלכתי בני גנץ: "הממשלה צודקת, זה לא הזמן להקים ועדת חקירה ממלכתית, הזמן הזה היה לפני למעלה משנה כשהגשתי את ההצעה לממשלה, וכל רגע שזה מתעכב - ביטחון המדינה נפגע".
גנץ הוסיף: "הציבור לא טיפש. הסיבה היחידה שלא מוקמת ועדת חקירה ממלכתית היא ניסיון לברוח מאחריות. אם אתם לא מתכוונים לעשות את זה, לפחות תחסכו לנו את התירוצים המביכים."
+הושמדה המפקדה המרכזית של המשטר הסורי הישן בכתר החרמון 12:54 05/05/25  |  מירב ארד
כוחות חטיבת ׳ההרים׳ (810) בפיקוד אוגדה 210 ממשיכים לפעול במרחב סוריה.
במהלך השבוע האחרון, כוחות חטיבת ׳ההרים׳ (810) ובהם כוחות הצנחנים ויחידת יהל"ם השלימו פשיטה על המפקדה המרכזית של היחידה שהייתה אחראית על מרחב החרמון במשטר הסורי הישן.
במסגרת הפעילות, הכוחות איתרו תשתיות צבאיות של המשטר הישן, בונקרים ואמצעי לחימה רבים וביניהם: תותחים, משגרים, פצמ"רים, רקטות, מטעני נפץ ומוקשים.
כלל האמצעים הושמדו או הוחרמו על-ידי הכוחות.
כוחות צה"ל ממשיכים לפעול נגד תשתיות טרור במרחב סוריה על-מנת להגן על ביטחון אזרחי מדינת ישראל ותושבי רמת הגולן בפרט.
מפעילות כוחות חטיבת ׳ההרים׳ בסוריה [צילום: דובר צה"ל]
+לפיד: המשמעות של אי הקמת ועדת חקירה ממלכתית - אסון ה-7.10 יקרה לנו שוב" 12:48 05/05/25  |  מירב ארד
יו"ר האופוזיציה ח"כ יאיר לפיד: "המשמעות היחידה של אי הקמת ועדת חקירה ממלכתית היא שאסון ה-7.10 יקרה לנו שוב ושוב. אם לא נחקור מה הוביל לאסון - לא נוכל להפיק לקחים ולהבטיח שזה לא יקרה שוב.
נתניהו ניסה למנוע הקמת ועדת חקירה ממלכתית לאסון מירון ופרשת הצוללות. גם הפעם ועדת חקירה ממלכתית קום תקום".
+תורת ישראל מעדיפה את החיים על פני הניצחונות 10:51 05/05/25  |  איתן קלינסקי   |   לרשימה המלאה
מוטב שכבר היום ראש הממשלה ישנן את פרשת "קדושים", פרשה המקדשת את החיים, ורואה בחיים ערך עליון העולה על כל הערכים, פרשה האומרת בנחרצות רבה כן לקדושת החיים ואומרת לא לניצחונות
נתניהו. [צילום: חיים גולדברג/פלאש 90]
לא יודע
+הממשלה: לא תוקם ועדת חקירה ממלכתית, בשל הרחבת המלחמה 10:49 05/05/25  |  איתמר לוין, מירב ארד   |   לרשימה המלאה
הוחלט לגבש הצעת חוק להקמת ועדת חקירה ממלכתית מיוחדת שאינה ממלכתית לפי חוק  ▪  הממשלה תגיש עידכון לבג"ץ בעוד 90 יום  ▪  מוקדם יותר קראה היועמ"שית מיארה פעם נוספת להקים ועדת חקירה ממלכתית למלחמה
מיארה ונתניהו. "לא הזמן לחקור" [צילום: יונתן זינדל/פלאש90]
+הרצח הבא של ראש הממשלה בישראל
10:43 05/05/25  |  אפרים הלפרין   |   לרשימה המלאה
נתניהו חי ובועט, נתניהו בשיא אונו  ▪  הוא יורה לכל הכיוונים עם 70 אגרופים  ▪  בואו נבחן בכובד ראש איך זה עלול להסתיים ח"ו באופן טראגי, אולי יהיה לנו קצת שכל ונבין את המשמעויות מראש
נתניהו. בסכנת חיים [צילום: יונתן זינדל/פלאש 90]
+בין לחימה להסברה 10:26 05/05/25  |  איתן כתר-יעקב   |   לרשימה המלאה
המסע של עם כואב אל הבנה ושלום בין תגובה צבאית למאבק הסברתי  ▪  ישראל ניצבה בפני הכרעה שאין בה אמת אחת  ▪  האם נבחר לרפא את השבר?
מחיר כבד [צילום: חיים גולדברג/פלאש 90]
+הותר לפרסום: רס"ם מיל' דג'ן דניאל סהלו נהרג בתאונת דרכים מבצעית בעוטף 10:05 05/05/25  |  מירב ארד   |   לרשימה המלאה
סהלו (41), לוחם בחיל הנדסה קרבית, נהרג בתאונת דרכים מבצעית במרחב עוטף עזה  ▪  אתמול הובאו למנוחות סרן נועם רביד, קצין ביחידת יהל"ם וסמ"ר יהלי שרור, לוחם ביחידת יהל"ם שנהרגו מפיצוץ מטען חבלה בדרום רצועת עזה
רס"ם (מיל') דג'ן דניאל סהלו ז"ל [צילום: דובר צה"ל]
+ספר תורת החיים של עידו 09:54 05/05/25  |  עמנואל בן-סבו   |   לרשימה המלאה
בבית, המוקף בדגלי חטיבת גבעתי, בדגלי מדינת ישראל, בדגלי דיוקנו ומשפטי החוכמה של עידו, התרגשות עצומה  ▪  התרגשות של חתן היוצא עוד רגע מחופתו אל כלתו, אל עם הנצח לו נשבע אמונים, עימו כרת ברית דורות, ברית נצח
יהי זכרו ברוך [צילום: חיים גולדברג/פלאש 90]
+מטה המשפחות להחזרת החטופים על החלטת הקבינט: "הממשלה בוחרת בשטחים לפני חטופים" 09:54 05/05/25  |  מירב ארד
מטעם מטה המשפחות להחזרת החטופים נמסר בתגובה ל"גורם מדיני" ואישור תוכנית הלחימה החדשה בקבינט: "התוכנית שאושרה בקבינט ראויה לשם "תוכנית סמוטריץ" - נתניהו" לויתור על החטופים והפקרת החוסן הלאומי והביטחוני. הממשלה מודה הבוקר כי היא בוחרת בשטחים לפני חטופים, וזאת בניגוד לרצונו של מעל ל-70% מהעם. הבחירה הזו תיזכר כבכייה לדורות".
[צילום: איתמר לוין]
+קרעי על החלטת הקבינט: "חייבים להחזיק בשטח - לא פשיטות, אלא שליטה רציפה ועמוקה" 09:51 05/05/25  |  מירב ארד
שר התקשורת ד"ר שלמה קרעי בירך על החלטת הקבינט: "החלטת הקבינט - צעד אמיץ בדרך הנכונה לנצחון המוחלט. כבר מתחילת המלחמה אמרנו חבריי ואני: יש לרכז את הסיוע ההומניטרי במוקדים סטריליים בלבד, ולהרחיק את האוכלוסייה מאזורים בהם פועלים כוחותינו. זה תנאי יסוד לניהול מלחמה נחושה ולהשבת חטופינו. לצערינו, דברינו נפלו על אזניו הערלות של גלנט. רק לחץ צבאי ומדיני חסר פשרות יכריע את חמאס וישחרר את החטופים. חייבים להשמיד את חמאס. חייבים להחזיק בשטח - לא פשיטות, אלא שליטה רציפה ועמוקה. חייבים לנצח."
[צילום: יונתן זינדל/פלאש 90]
+גורם מדיני: התוכניות שאושרו כוללות כיבוש הרצועה והחזרת שטחים 09:23 05/05/25  |  איציק וולף   |   לרשימה המלאה
לטענת הגורם המדיני התוכנית המבצעית שהציע הרמטכ"ל תכלול הנעת האוכלוסייה העזתית דרומה, שלילת היכולת של חמאס לחלק אספקה הומניטרית ו"תקיפות עוצמתיות"
כיבוש והחזקת שטחים. כ"ץ, נתניהו וזמיר בצפון הרצועה [צילום: חיים צח, לע"מ]
+ונזכור את כולם וננציח את כולם 07:59 05/05/25  |  עמנואל בן-סבו   |   לרשימה המלאה
דווקא במלחמת חרבות ברזל ובטבח שבת שמחת תורה שכמות החללים היא עצומה לאין שיעור, ואין יישוב, קיבוץ, התיישבות, עיר וכפר שאין בהם חלל, ראוי ביותר שלא להעדיף הנצחת חלל כזה על אחר
כולם שווים [צילום: מיכאל גלעדי/פלאש 90]
+הקבינט אישר פה אחד את הרחבת הפעילות הצבאית ברצועת עזה 07:37 05/05/25  |  איציק וולף   |   לרשימה המלאה
התוכניות אושרו ביום שישי האחרון על-ידי ראש הממשלה  ▪  הקבינט אישר גם את מתווה חלוקת הסיוע ההומניטרי העתידי ברצועת עזה, אך לא את התחלת הסיוע בפועל
עשרות אלפי חיילי מילואים קיבלו צו 8 [צילום: עבד אל כרים האנה/AP]

מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
ברחבי הרשת / פרסומת
התפתחויות נוספות מלחמת התקומה
מירב ארד
בכנס ירושלים של הכריז שר האוצר כי ישראל יוצאת לתמרון עומק בעזה - ללא נסיגות וללא פשרות. "הגיע הזמן להפסיק לפחד מהמילה כיבוש"    הבהיר: "הסיוע ההומניטרי יינתן רק בדרום הרצועה - בצפון נכריע את חמאס"
איתן קלינסקי
מוטב שכבר היום ראש הממשלה ישנן את פרשת "קדושים", פרשה המקדשת את החיים, ורואה בחיים ערך עליון העולה על כל הערכים, פרשה האומרת בנחרצות רבה כן לקדושת החיים ואומרת לא לניצחונות
איתמר לוין, מירב ארד
הוחלט לגבש הצעת חוק להקמת ועדת חקירה ממלכתית מיוחדת שאינה ממלכתית לפי חוק    הממשלה תגיש עידכון לבג"ץ בעוד 90 יום    מוקדם יותר קראה היועמ"שית מיארה פעם נוספת להקים ועדת חקירה ממלכתית למלחמה
אפרים הלפרין
נתניהו חי ובועט, נתניהו בשיא אונו    הוא יורה לכל הכיוונים עם 70 אגרופים    בואו נבחן בכובד ראש איך זה עלול להסתיים ח"ו באופן טראגי, אולי יהיה לנו קצת שכל ונבין את המשמעויות מראש
איתן כתר-יעקב
המסע של עם כואב אל הבנה ושלום בין תגובה צבאית למאבק הסברתי    ישראל ניצבה בפני הכרעה שאין בה אמת אחת    האם נבחר לרפא את השבר?
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il