גורמים ישראלים לחדשות 14:
- השחרור של עידן אלכסנדר יתבצע היום, בחלון הזמנים שבין 8 בבוקר ל-8 בערב. השעה המדויקת טרם נקבעה - עדיין עובדים מול הצלב האדום והמתווכות על התיאומים, ועל יצירת מסדרון בטוח שדרכו יתבצע השחרור.
- חמאס זרק את המגבת לזירה כדי לבלום את מבצע 'מרכבות גדעון' ברגע האחרון. הוא התקפל מהדרישה לסיום המלחמה. יש לו חלון זמנים צר מאוד למו"מ שינוהל תחת אש, לפני שיתחיל התמרון העצים.
- הסכמנו להיכנס למו"מ על בסיס מתווה ויטקוף ונוציא משלחת לשם כך אם תהיה רצינות בצד השני. המטרה היא מו"מ מהיר שיבחן את מידת הרצינות של חמאס להפסקת אש, שחרור מחבלים ואספקה הומניטרית לזמן מוגבל.
- בהתאם למתווה ויטקוף, מדובר בשלב הראשון על כ-45 ימי הפסקת אש בתמורה לכ-11-10 חטופים חיים ועוד חטופים חללים. במהלך הפסקת האש ינוהל מו"מ על שלב ב' (שמשמעותו סיום המלחמה ושחרור כל החטופים. ישראל דורשת לשם כך את פירוק חמאס מנשקו והגליית ראשי הארגון מרצועת עזה. ת"מ)
- חמאס לא יקבל את הסיוע - אם יהיה סיוע הוא יועבר לידי האוכלוסייה בלבד, במעורבות המתווכות. כמו-כן נדרוש את הבטחת מצבם הרפואי, רווחתם ותזונתם של החטופים הנותרים לאחר החלק הראשון של העסקה.
- ידענו תמיד שכל יישום של מתווה ויטקוף יחל עם שחרור עידן אלכסנדר. לא היה מגע ישיר בין ויטקוף לחמאס. היה גורם מתווך באמצע.