X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי   /   יומני בלוגרים
מחירים משתנים [צילום: AP]
עודף צרכן
במחקר מ-2016 כלכלנים חישבו את התועלת לצרכן מאובר. אחד המאפיינים של אובר הוא שהמחירים משתנים בהתאם לכל מיני פרמטרים באופן שגרתי, בהתאם לביקוש, לשעת הנסיעה, לזמן שצריך לחכות עד שהנהג יגיע, לציון של הנהג ועוד
אמל"ק: אנחנו ככל הנראה מפסידים הרבה מזה שאין אובר (ודומיה) בישראל. עודף צרכן (consumer surplus) הוא מונח שמתאר את הפער בין מה שצרכן מוכן לשלם עבור מוצר או שירות לבין מה שהוא משלם בפועל, בשוק תחרותי. בשוק מונופוליסטי אחת הבעיות היא שאת העודף הזה מכניס לכיס המונופול.
בשוק תחרותי שיווי המשקל שנוצר מאפשר לצרכן לזכות בתועלת מסוימת שהייתה נמנעת ממנו בשוק שאינו תחרותי. במחקר מ-2016 כלכלנים חישבו את התועלת לצרכן מאובר. אחד המאפיינים של אובר הוא שהמחירים משתנים בהתאם לכל מיני פרמטרים באופן שגרתי, בהתאם לביקוש, לשעת הנסיעה, לזמן שצריך לחכות עד שהנהג יגיע, לציון של הנהג ועוד. עוד מאפיין של אובר: מידע ונתונים מפורטים על כל אלה, מה שעזר לחוקרים מן הסתם.
החוקרים בחנו 50 מיליון משתמשים של אובר בארבעת השווקים הגדולים של האפליקציה: שיקגו, ניו-יורק, לוס אנג'לס וסן פרנסיסקו. אני לא כלכלנית אבל התוצאות מעניינות מאוד, ולו כבסיס לשיח על הנושא: לפי הניתוח הכלכלי שהם מציגים, עודף הצרכן (אפשר גם לקרוא לזה רווח בשפת העם) לצרכני אובר בערים האלה היה 2.88 מיליארד דולר רק בשנת 2015, שזה פי שישה מההכנסות של אובר בערים הללו.
האם אין עלויות אחרות לאובר? ברור שיש. ברור שנהגי מוניות נפגעים מהתחרות הזו. יש מחקרים גם על כך (זה גם די שכל ישר, אם נודה על האמת). האם צריך להגן על קבוצה ספציפית במקום על האינטרס של הציבור הרחב יותר, שבשוק תחרותי יותר יכול להשאיר אצלו בכיס יותר כסף? לדעתי לא, אבל לפחות בואו נשים את הדברים על השולחן.
לינק למחקר
פורסם בדף ה-X של אודליה מינס
תאריך:  09/06/2025   |   עודכן:  09/06/2025
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
יהונתן דחוח הלוי
מאי 2021 - העיתונאי גדעון לוי בעיתון הארץ: "אולי סינוואר הוא אדם? האם יש סיכוי לכך שגם ראשי חמאס הם בני אדם? היש סיכוי שנכיר בכך? ישראל מאז היווסדה שטפה את המוחות בדמוניזציה של אויביה; [זו] גישה פרימיטיבית; גם לחמאס יש מטרות צודקות, שאולי כדאי להכיר בהן ואפילו להתפשר עליהן"
דן מרגלית
איש/אישה מהשרים לא שאל אם כדאי להיכנס להרפתקאה, שכישלונה מובטח מראש? להזמין עוד בזיון? למה? רק כדי להרגיז?
יהונתן דחוח הלוי
ברואר 2018 - משה (בוגי) יעלון מצדיק את העברת כספי הסיוע מקטר למימון משכורות עובדי המגזר הציבורי בעזה, כולל אנשי חמאס ("אין סיבה לא לקיים זאת אם יש כסף"), ומציין שבתקופת כהונתו כשר הביטחון הושגו הבנות עם קטר גם על העברת מאות מיליוני דולרים למימון ביצוע פרויקטי תשתית ברצועת עזה
אפרים הלפרין
עמותת לביא טענה בעתירה לבג"ץ שמיארה נמצאת בניגוד עניינים עם בכירי השב"כ, השופט העליון סולברג מציע שהיא תפרוש מהייצוג של נדב ארגמן בלי להודות ב"אשמה", והעתירה תימחק    מה גדול בהצעה הזו?
אלון קוחלני
ה-FCA משנה את מדיניות האכיפה שלו ומאפשר פרסום חקירות עוד בשלבים מוקדמים - השלכות משמעותיות לקציני ציות וחשיפה מוגברת לסיכוני מוניטין
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il