תפישת עולם מעשית חייבת להיות
מונחית-מציאות, גם אם המציאות עקובה מדם, בלתי- תירה ומתסכלת. תפישת עולם מעשית אינה משתעבדת
למציאות חלופית שהיא, לכאורה, שלווה, פתירה ונוחה.
בדלנים - כמו רוב האנשים - להוטים להימנע ממעורבות צבאית בזירה העולמית, ולמנוע, למזער ולסיים מלחמות וטרור. אבל האם ניתן למנוע, למזער ולסיים מלחמות וטרור מבלי לעקור מוקד מרכזי של מלחמות עולמיות, טרור וסחר בסמים - משטר האייתולות?! האם מפקד משטרה יכול למזער פשיעה, תוך משא-ומתן עם - במקום להילחם נגד - כנופיות פשע?!
השאיפה להתנתק מהטרור האיסלאמי, לקדם דו-קיום שלום ולהתמקד בסדר היום הפנימי בארה"ב, חייבת להתבסס על המציאות ולא על מציאות חלופית. המציאות מתעדת
שמתחילת המאה ה-19, כאשר פרטים מוסלמים מצפון אפריקה תקפו ספינות של ארה"ב,
הטרור האיסלאמי הסוני והשיעי היה נחוש לא להתנתק מ-אלא להפחיד, לתקוף ולהכניע את - המערב ה"כופר", ובמיוחד את "השטן האמריקני הגדול", כדי להשתית את האיסלאם כדת הלגיטימית היחידה בעולם.
הבדלנים מעניקים משקל רב ל
דוברים רהוטים של משטר האייתולות, לעומת משקל קל יחסית המוענק ל
אידיאולוגיה הפנאטית, מגלומנית ואפוקליפטית בת 1,400 השנים של המשטר. הצמרת הדתית מכתיבה את מדיניות הפנים, חוץ והביטחון בהתאם לאידיאולוגיה המעוגנת גם בחוקת האייתולות, בתוכנית הלימודים בבתי הספר, בדרשות המסגדים ובתקשורת הרשמית, ומחייבת את הפלת כל המשטרים הסונים "המשומדים" והכרעת המערב ה"כופר".
הבדלנים טוענים שמשטר האייתולות
אינו מהווה איום על ארה"ב
, אלא רק על ישראל וערביי במפרץ הפרסי. אבל, מאז תחילת שנות ה-80, משטר האייתולות - יחד עם חיזבאללה ובהתאם לאידיאולוגיה שלו - מכרסם במעמדה האסטרטגי של ארה"ב ברחבי העולם. לדוגמה, שיתוף פעולה צבאי, כלכלי ודיפלומטי עם כל הממשלות האנטי-אמריקניות, קרטלי הסמים וארגוני הטרור ב
אמריקה הלטינית. משטר האייתולות רואה באמריקה הלטינית את "הבטן הרכה של ארה"ב", זירה להקמת מחנות אימונים לטרוריסטים, ואתר לניסויים בליסטיים.
יתרה מכך, המשרד לביטחון המולדת, ה-FBI ומנהלת המודיעין הלאומי קובעים שמשטר האייתולות מעורב, יחד עם רוסיה וסין, בהרחבת רשת
תאי טרור רדומים על אדמת ארה"ב. בנוסף, משטר האיית'ולות עוסק בחתרנות וטרור נגד כל משטר ערבי פרו-אמריקני במפרץ הפרסי, במזרח התיכון, בקרן אפריקה, בצפון ובמערב אפריקה, וחותר להשתלט על 48% מעתודות הנפט העולמי ועל נתיבי סחר קריטים.
בעוד הבדלנים מתמקדים בהווה וב
תרחישי עתיד ספקולטיביים, משטר האייתולות מונחה על-ידי
היסטוריה איסלאמית. לדוגמה, החזון/האידיאולוגיה של המשטר הוא, במידה רבה, נגזרת של
קרב כרבלא משנת 680 לספירה, שהוא יסוד הקרע האלים סונים-שיעים. קרב זה מונצח שנתית בצעדות פומביות, כולל הצלפה על גוף הצועדים במוטות ברזל עד זוב-דם. האידיאולוגיה של האייתולות מונחית גם על-ידי
היעלמות האימאם השנים-עשר, מוחמד אל-מהדי, במאה ה-10, שהופעתו הקרובה, כביכול, תהייה מלווה בהתפתחויות אפוקליפטיות אלימות, וסבל קשה של השיעים, הצבוע בדם "כופרים", שנועד להשתית צדק עולמי.
בדלנים נוטים להניח ש
כסף מדבר, ולכן, מחוות פיננסיות ודיפלומטיות יכולות, לכאורה, לגרום למשטר האייתולות לאמץ דו-קיום בשלום ומשא-ומתן בתום לב. עם זאת, עבור משטר האייתולות (ממש כמו חמאס, חות'ים, חיזבאללה ואש"פ/רש"פ),
האידיאולוגיה מדברת הרבה יותר משיקולים כלכליים ודיפלומטיים, כפי שמתועד ב-47 שנות משטר האייתולות שקיבל מהמערב מאות מיליארדי הדולרים, שהופנו לשדרוג יכולות טרור, סחר בסמים, הלבנת הון והפצת מערכות צבאיות מתקדמות לקידום האידיאולוגיה האנטי-אמריקנית.
לאור המחויבות המוחלטת של משטר האייתולות לאידיאולוגיה אלימה ואנטי-אמריקנית, הברירה העומדת בפני ארה"ב היא להילחם בטרור האיסלאמי
בשוחות בארה"ב (כגון ה-11 בספטמבר, מרכז הסחר העולמי ב-1993, הטרור הביולוגי אנתרקס, סן ברנרדינו בקליפורניה, אורלנדו בפלורידה, פורט הוד בטקסס), או ב
שוחות במדינות הטרור האיסלאמי.
במקום ללמוד מההיסטוריה על-ידי
הימנעות מטעויות קריטיות, הבדלנים נחושים
לחזור על טעויות, כגון המשא והמתן ההרסני השיטתי עם האייתולות מאז 1978, כאשר הנשיא קרטר תקע סכין בגב השאה וסלל את הדרך לעליית אייתולה חומייני לשלטון. בעוד המערב רואה ב
משא-ומתן צעד לעבר פיוס ודו-קיום שלום, משטר האיית'ולות רואה ב
משא-ומתן אמצעי להולכת שולל ולמימוש אידיאולוגיה אנטי-אמריקנית באמצעות השהיית המו"מ, ליקוק פצעים, הימנעות ממכה צבאית חמורה, שיקום ושידרוג
יכולות קונבנציונאליות, בליסטיות, ביולוגיות, כימיות וגרעיניות.
בעוד שבדלנים מתייחסים ל
משא-ומתן באופן מערבי, משטר האייתולות השתמש מאז 1978 ב
טקטיקות משא-ומתן איסלאמיות בנות 1,400 שנה:
תקייה (אקרובטיקה מילולית מוליכת-שולל),
חודה (תחבולה במקום שקרים ישירים),
קיתמן (הסתרת הכוונות האמיתיות) ו
תערוף (עמימות ונימוס לכאורה, במטרה לבלבל). טקטיקות משא-ומתן אלה הובילו לעליית משטר האייתולות לשלטון ב-1979 ול-JCPOA של 2015, המאפשר לאירן להמשיך באופן חוקי בחתירה להתגרענות לאחר 2025.
בדלנים רואים ב
סנקציות כלכליות אמצעי יעיל לאלץ את משטר האיית'ולות להתמתן. אבל, מאז 1979, כאשר הוטלו סנקציות כלכליות על-ידי הנשיא קרטר, הן לא הניבו מתינות. יתרה מכך, הנשיא טראמפ הטיל סנקציות כלכליות חמורות, שכמעט הרסו את כלכלת אירן, אך
הן הוכחו כהפיכות על-ידי הנשיא ביידן שהשעה וריכך אותן. יתר על כן, משטר האייתולות מנוסה בעקיפת סנקציות כלכליות בסיוע סין, רוסיה, ונצואלה, קובה, צ'ילה, קולומביה וחלק ממדינות אירופה.
בדלנים אינם מכירים בקשר הברור בין ההתנהלות פורעת-החוק של משטר האייתולות מבית לבין התנהלות המשטר בזירה הבינלאומית. הבדלנים גם אינם מעריכים נכונה את השתוקקות רוב האירנים ל
שינוי משטר, ולכן, הם מניחים שיוזמת ארה"ב לשינוי משטר תביא לסולידריות של האוכלוסייה עם המשטר. שגיאה דומה הביאה את הנשיאים אובמה וביידן לזנוח את העם האירני בעיצומם של ניסיונות המרד ב-2009 וב-2022.
הבדלנים גם טוענים שיוזמת ארה"ב לשינוי משטר תביא לסולידריות כלל-איסלאמית עם משטר האיית'ולות, תוך התעלמות מהעובדה שהרוב המוסלמי הסוני (80% מהאוכלוסייה המוסלמית העולמית) רואה במשטר האייתולות השיעי סכנה ברורה ומיידית לעולם הסוני, ובמיוחד לערב הסעודית, איחוד האמירויות הערביות, בחריין, כווית, ירדן, וכו'.
הבדלנים טוענים ש
קוריאה הצפונית ופקיסטן הגרעיניות אינן מאיימות על ארה"ב, וכך גם תהייה אירן גרעינית. אבל, בניגוד לאירן, המשטרים של מדינות אלה אינם אפוקליפטיים, ואינם חותרים להשלטת דתם וחזונם על "המערב הכופר". הבדלנים מוסיפים ש
שינוי המשטר נכשל בעירק ובאפגניסטן, ונידון לכישלון באירן, תוך התעלמות מההבדלים העצומים בין אירן לשתי המדינות האחרות, היסטורית, אתנית, דתית, חינוכית וחברתית. בניגוד לאוכלוסיות עירק ואפגניסטן, רוב האירנים מתנגדים למשטר השולט עליהם, וכשירים לתהליך הדרגתי של דמוקרטיזציה.
לסיכום, אלה שאינם נכונים ליזום שינוי משטר באירן, עלולים לעמוד מול
הכוח הגרעיני האפוקליפטי הראשון אי-פעם, שיחייב מלחמה נוראית שעלויותיה יגמדו את העלות הדרושה לשינוי משטר.