X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי   /   יומני בלוגרים
עזרו לנו להלחם באויבינו [צילום: עלי חסן/פלאש 90]
זהירות, טיעון מכשיל
ידידינו בעולם, אין ערך להצהרותיכם בדבר זכותה של ישראל להגנה עצמית זה דומה לתמיכתנו בזכותכם לנשום רצונכם לומר דבר משמעותי - נשמח לשמוע על תמיכתכם בזכותנו להשמיד את אויבינו, לרדוף אותם ולחסלם
ואז נשלף הטיעון המנצח: "אני תומך בזכותה של ישראל להגנה עצמית". זה מספק לדובר לגיטימציה להאשימנו במעשים הנוראים ביותר, כמו רצח עם, הרג מכוון של ילדים ותינוקות וטיהור אתני (שזה מה שחמאס עשה לנו בשבעה באוקטובר). נכון ששונאינו מסתמכים גם על אמירות מופקרות מפי גורמים בתוכנו, אבל לפני שפונים לשקרים האלה, ראוי להתייחס אחת ולתמיד לטיעון הראשוני.
התרגלנו לכך, שנציגי מדינות זרות מקדימים לדברי הביקורת עלינו הצהרה בדבר תמיכה בזכותה של ישראל להגן על עצמה, כמו חזרו על עיקר אמונה חלול, מצוות אנשים מלומדה. כך עושים גם מנחים באולפני טלוויזיה. אחותה של ההצהרה הזאת היא "תמיכה בזכותה של ישראל להתקיים".
מעולם לא ראיתי שהמרואיין שהוזמן לדבר בעדנו, התעכב על ההצהרה המקדימה, והרי היא שמספקת לגיטימציה להדביק לנו את עלילות הדם. האם לא הגיע הזמן לעצור כבר כאן; עלינו להתרשם מהצהרה התומכת בזכותנו לנשום? לא מפיהם אנו חיים. איננו זקוקים לרשות להגן על עצמנו. אלו שאריות מדיניות החוץ הישנה (הגלותית?), לפיה אומות העולם עושות לנו טובה גדולה בכך שהן מכירות בזכותנו להתקיים ואף קושרות יחסים איתנו.
הצהרה בדבר זכותה של ישראל להגנה עצמית היא אמירה חלולה, חסרת משמעות מעשית, שכן שהיא מתירה הגנה פסיבית בלבד, רק לצורך הרחקת האיום. אינטלקטואלים מסוימים אף הגדילו ושללו את ערך הניצחון. לשיטתם, איננו צריכים לנצח אלא רק להגן על עצמנו. כל פעולה מעבר, עלולה להיחשב "פשע מלחמה" או מעשה קרוב לזה.
סליחה?! אנחנו שואלים אתכם האם להתקיים, או האם להגן על עצמנו? יפה מצדכם; בתמורה נתמוך בזכותכם לחיות ואף לשתות מים. זה לא משחק מילים סתמי, משום שעיקר הנזק בקרב על התודעה העולמית ("ההסברה") מגיע מכאלה המתיימרים להיות ידידינו. הם רוכשים את ידידותם (עניין המספק להם "תעודת יושר") באמצעות הצהרות סתמיות על זכותנו להתקיים ולהגן על עצמנו, כדי לשלול מייד לאחר מכן, את זכות קיומנו, באמצעות עלילות דם על חיילי צה"ל, ההנהגה הישראלית והמדינה היהודית עצמה.
ובכן, איננו זקוקים להצהרות הללו, כשם שאיננו מצפים מכם להודות לנו על תמיכתנו בזכותכם להתקיים ולהגן על עצמכם. רצונכם לומר דבר משמעותי - נשמח לשמוע על תמיכתכם בזכותה של ישראל להשמיד את אויביה, לרדוף אותם ולחסלם, כפי שקבע דוד מלך ישראל כבר לפני כשלושת אלפי שנה: "אֶרְדּוֹף אוֹיְבַי וְאַשִּׂיגֵם, וְלֹא אָשׁוּב עַד כַּלּוֹתָם. אֶמְחָצֵם וְלֹא יֻכְלוּ קוּם, יִפְּלוּ תַּחַת רַגְלָי... וְאֶשְׁחָקֵם כְּעָפָר עַל פְּנֵי רוּחַ". זה הבסיס התנכ"י לציוויליזציה המערבית. ציוויליזציה המתמקדת רק בהגנה ולא בהשמדת האויב, מסתכנת בחזרתו במהירות לכושר, שכן המוטיבציה לפגוע בנו תוסיף להתקיים.
אם נפגעים אזרחים, זה לא בגלל רצונה של ישראל (הקוראת מראש להתפנות ומארגנת מקומות מקלט וסיוע הומניטרי לאוכלוסיית האויב), אלא מכיוון שהאויב משתמש באזרחיו כמגינים אנושיים כדי להסתתר מאחוריהם, בהנחה (שהייתה תקפה עד שבעה באוקטובר) שיוכל לרצוח בנו ולא להיענש על כך, שכן צה"ל יימנע מפגיעה באזרחים או במוסדות אזרחיים.
הנה כך, באמירה נדירה, אמרה שרת החוץ הגרמנית דאז אנאלנה ברבוק (כיום היא נשיאת העצרת הכללית של האו"ם) באוקטובר 2024, בדיון בבונדסטג ביחס למלחמה בעזה (ראו בסרטון המצורף): "הגנה עצמית פירושה כמובן לא רק לתקוף מחבלים אלא גם להשמיד אותם. לכן הבהרתי היטב שכאשר מחבלי חמאס מסתתרים מאחורי אנשים ובתי ספר, אז אנחנו מגיעים לסוגיה מורכבת מאוד, אבל לא נרתעים מכך. לכן הבהרתי באו"ם שגם אתרים אזרחיים עלולים לאבד את מעמדם המוגן בגלל ניצולם לרעה בידי המחבלים. זו עמדתה של גרמניה, וזו משמעות ביטחון ישראל עבורנו".
תאריך:  15/07/2025   |   עודכן:  15/07/2025
+המתווכות ממשיכות בסבבים נפרדים - אין פגישות עם חמאס בדוחה 18:24 15/07/25  |  עידן יוסף
רשת אל-ערביה מדווחת כי המתווכות בעסקת החטופים מקיימות בימים האחרונים סבבים נפרדים עם הצדדים בניסיון להתגבר על המכשולים, אך נכון להיום לא התקיימו פגישות עם משלחת חמאס בדוחה.
במקביל, חמאס פרסם תמונה כחלק ממלחמת התודעה והטרור הפסיכולוגי שבה נראה ראש הממשלה נתניהו כשגבו למצלמה, לצד סימון "איקס" על פני ארבעה חטופים מתוך כ-20 שעדיין בחיים. המסר: כאילו נתניהו הוא שחרץ את גורלם של הארבעה, ולא ארגון הטרור שמחזיק בהם.
+ההיסטוריון עמר ברטוב: "הגעתי למסקנה הבלתי נמנעת - ישראל מבצעת רצח עם בעזה" 17:15 15/07/25  |  עידן יוסף   |   לרשימה המלאה
עמר ברטוב, פרופסור ללימודי שואה ורצח עם באוניברסיטת בראון, טוען במאמר דעה שפורסם בניו-יורק טיימס כי תבנית הפעולה של צה”ל מאז תחילת המלחמה בעזה עולה בקנה אחד עם כוונת השמדה מוצהרת מצד בכירי הממשל בישראל  ▪  ברטוב, ששירת בעבר כקצין בצה"ל וגדל בבית ציוני: "זו מסקנה כואבת שהתנגדתי לה, אבל אני מזהה רצח עם כשאני רואה אותו"  ▪  לדבריו, המטרה של ישראל היא להחריב את יכולתה של האוכלוסייה הפלשתינית בעזה לשרוד כקולקטיב
ברטוב. כוונת השמדה [צילום: אנה פרנק, מרכז החינוך]
+התמכרות מסוכנת לסמי האופוריה 13:38 15/07/25  |  איתן קלינסקי   |   לרשימה המלאה
ההבדל בין הממשלה שכיהנה בימי מלחמת לבנון הראשונה ובין הממשלה הנוכחית, שבימי מלחמת לבנון הראשונה היה מרחב חיים מאוד מכובד לשרים שהשמיעו ביקורת נוקבת נגד מהלכי המלחמה
לוי. לא התמכר [צילום: יונתן זינדל/פלאש 90]
+כולנו צפרדעים במים רותחים 12:37 15/07/25  |  אמיר ישר-גדות   |   לרשימה המלאה
אני קורא לכם, לכל אחד ואחד מכם, לקבוע לעצמו כבר היום מהו הקו האדום שלו  ▪  מה צריך להיפגע בחיים שלו, או בחיים של סביבתו, ואיזו החלטה או חוק שאם יעברו הם יהיו הקו האדום שלו
מהו הקו האדום שלכם? [צילום: דרקו ווג'ינוביץ'/AP]
+זמן גנץ 12:09 15/07/25  |  ד"ר נפתלי ברזניאק   |   לרשימה המלאה
האיש שנעלם בזמן אמת, חוזר בזמן פייק  ▪  בדיוק כשהמלחמה נמאסה, כשהאמת כבר לא נושמת, כשהעם שואל "על מה אנחנו נלחמים?"
גנץ. לחם שנשרף בטוסטר [צילום: יונתן זינדל/פלאש 90]
+חיל-האוויר יירט דרומית לאילת כטב"ם ששוגר מתימן 09:21 15/07/25  |  איציק וולף
חיל-האוויר יירט כלי טיס בלתי מאויש ששוגר מתימן. היירוט בוצע באמצעות טיל מיירט שנורה מאזור העיר הדרומית אילת. בהודעת דובר צה"ל נמסר כי לא הופעלו התרעות בעיר אילת על-פי מדיניות ההתרעה.
+צה"ל קרא לתושבי עזה וג'באליה להתפנות לדרום רצועת עזה 08:58 15/07/25  |  איציק וולף   |   לרשימה המלאה
בהודעה שפרסם דובר צה"ל בערבית נכתב כי על כל מי שעדיין נמצא בשכונות: א-זיתון, א-דרג', א-צברה, ג'באליה אל-בלד, ג'באליה א-נזלה, מחנה ג'באליה, א-רוואדה, א-נהדה, א-זוהור, א-נור, א-סלאם ותל א-זעתר, להתפנות לכיוון אל מוואסי  ▪  "צה"ל פועל באזור במאמץ מוגבר להשמדת אויב וארגוני טרור"
הודעת הפינוי שפרסם צה"ל הבוקר [צילום: דובר צה"ל]
+מדינה פלשתינית: דלק או מים למדורת המזרח התיכון 08:41 15/07/25  |  יורם אטינגר   |   לרשימה המלאה
סוגיית המדינה הפלשתינית משפיעה על כל המזרח התיכון, ולא רק על מדינת ישראל  ▪  האם מדינה פלשתינית תוסיף דלק או מים למדורת המזרח התיכון?
הנמר הפלשתיני [צילום: סקוט גרפיט/AP]
+המתקפה על מחנה מו"פ: המחנה לא היה ערוך להגנה; לוחמים הצילו חיים בגבורתם 06:31 15/07/25  |  איציק וולף   |   לרשימה המלאה
35 מחבלים פשטו על המחנה שבו הייתה פלוגה של גדוד 51 מחטיבת גולני  ▪  המחבלים השיגו שליטה מבצעית במחנה לפחות עד השעה 10:00  ▪  לכוחות לא ניתנה התראה מוקדמת והמחנה לא היה ערוך להגנה אפקטיבית  ▪  לוחמים הגנו בגבורה ובתושיה על חבריהם ומנעו טבח
המחנה היה בכוננות עם שחר, אך לא עיבה עמדות [צילום: דובר צה"ל]

מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
ברחבי הרשת / פרסומת
התפתחויות נוספות מלחמת התקומה
איציק וולף
בהודעה שפרסם דובר צה"ל בערבית נכתב כי על כל מי שעדיין נמצא בשכונות: א-זיתון, א-דרג', א-צברה, ג'באליה אל-בלד, ג'באליה א-נזלה, מחנה ג'באליה, א-רוואדה, א-נהדה, א-זוהור, א-נור, א-סלאם ותל א-זעתר, להתפנות לכיוון אל מוואסי    "צה"ל פועל באזור במאמץ מוגבר להשמדת אויב וארגוני טרור"
יורם אטינגר
סוגיית המדינה הפלשתינית משפיעה על כל המזרח התיכון, ולא רק על מדינת ישראל    האם מדינה פלשתינית תוסיף דלק או מים למדורת המזרח התיכון?
איציק וולף
35 מחבלים פשטו על המחנה שבו הייתה פלוגה של גדוד 51 מחטיבת גולני    המחבלים השיגו שליטה מבצעית במחנה לפחות עד השעה 10:00    לכוחות לא ניתנה התראה מוקדמת והמחנה לא היה ערוך להגנה אפקטיבית    לוחמים הגנו בגבורה ובתושיה על חבריהם ומנעו טבח
עידן יוסף
שמות הנופלים: שהם מנחם (21), שלמה יקיר שרם (20), יולי פקטור (19)    כולם לוחמי גדוד 52 בחטיבה 401    קצין נוסף נפצע קשה באותה תקרית
אמיר רוזנבלום
האם מדובר כאן בנס כלכלי, או שמא תגובה טבעית של המשק שידע להסתגל למצב של מלחמה מתמשכת?
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il