ב-29 בפברואר 2020, התראיין שר הביטחון, נפתלי בנט, יו"ר מפלגת "ימינה" ל"כאן חדשות" במשדר מיוחד לקראת הבחירות בהנחיית אסף ליברמן. להלן דבריו של בנט בראיון:
אסף ליברמן: שר הביטחון ויו"ר ימינה נפתלי בנט: שבת שלום.
נפתלי בנט: שבוע טוב.
אסף ליברמן: מה שלומך?
נפתלי בנט: בסדר גמור. מתרוצצים. עוד יומיים בחירות. ובאותו זמן אני צריך לנהל את ביטחון ישראל. אנחנו נעשה את שניהם.
אסף ליברמן: קיבלת את המינוי לנהל את ביטחון ישראל לא בגלל שראש הממשלה חושב שאתה האיש הכי נכון לתפקיד, אלא כדי שלא תברח לו פוליטית. זה מפריע לך?
נפתלי בנט: מה פתאום, נתניהו קם בבוקר ואמר אני מאוד רוצה שנפתלי בנט: יהיה שר הביטחון וזה מה שקרה.
אסף ליברמן: אתה לא חושב שההתנהלות התקינה במדינת ישראל, שראש הממשלה ימנה את מישהו שהוא באמת סומך עליו? לא כזה תרגיל פוליטי?
נפתלי בנט: אני מסתכל על התפקיד בחרדת קודש. אני נכנס בבוקר, אני מבין את גודל האחריות שאני שולח חיילים ברמה היומיומית למבצעים לפעולות וצריך להביא אותם הביתה בשלום, ואני אחראי על אזרחי מדינת ישראל, זה משקל כבד, אני לא מסתכל על איך נכנסתי לתפקיד, אלא על מה אני עושה בתפקיד, ופה אני חייב לומר מילה לטובת ראש הממשלה, הוא לא עוקף אותי, הוא לא חותר, הוא לא בולם אותי.
אסף ליברמן: אבל פומבית הוא מזלזל בך. הוא אומר מה אתם חושבים שרציתי אותו? שהוא מתאים לתפקיד? זה לא כאזרח, זה לא מפריע לך?
נפתלי בנט: תראה, זה נכון, ראש הממשלה מרבה לתקוף אותי פוליטית בשבועות האחרונים, אני בחרתי להיות המבוגר האחראי של הימין, אני לא אתקוף אותו חזרה. אסור לנו בתוך המחנה לירות אחד על השני, כי יש עכשיו סיכוי להגיע ל-61 מנדטים עם הימין האידאולוגי החילוני, מסורתי ודתי איתי ואם נתניהו יעורר את הליכוד.
אסף ליברמן: אגב לירות, בוא נדבר על ירי אמיתי. הייתה הפסקת אש עם חמאס במהלך השבוע הזה?
נפתלי בנט: לא, אתה מדבר על הג'יהאד האיסלאמי. הג'יהאד האיסלאמי, חמאס דווקא כבר תקופה הפסיקו, אבל זה לא מעניין, ואז הם אומרים, זה לא אנחנו זה הג'יהאד האיסלאמי.
אסף ליברמן: יש הסכמות עם ארגוני הטרור בעזה בנוגע לחידוש הירי, עצירת הירי?
נפתלי בנט: לא, אני אגיד לך איך זה עובד. זה חד-צדדי. הם יודעים, שאם הם יתנהגו טוב, יהיה שם טוב. ואם הם יתנהגו רע, נסגור את השיבר והם יחטפו הפצצות וימותו מחבלים, כמו שמתו השבוע, אגב, מתו לא רק בעזה אלא גם השולחים שלהם בדמשק, חיסלנו שם שני מחבלים בדמשק.
אסף ליברמן: אתה כשר ביטחון מוביל מהלכים של הרבה מאוד גזרים. באופן מאוד מפתיע.
נפתלי בנט: אין לי שום בעיה, שאם מעזה יהיה שקט, אז שיהיה להם טוב, מה אכפת לי. ההפך, אני מאמין במקל וגזר, אבל אני אגיד לך את האמת, זה די ממצה את עצמו הסבבים האלה. לא יהיה מנוס, ככל הנראה, ככל הנראה לא יהיה מנוס ממערכה גדולה ליצירת מצב חדש, גם ראש הממשלה דיבר על ההפתעה והכל. הוא צודק, אנחנו הכנו את זה. זה מוכן. יש עכשיו את ה... פחות או יותר את ההזדמנויות ה...
אסף ליברמן: הרחבת אזור הדייג בעזה.
נפתלי בנט: בטח.
אסף ליברמן: הכנסת מלט לעזה.
נפתלי בנט: לא, המלט לא נכנס.
אסף ליברמן: עוד 2,000 אישורים לפועלים עזתים לעבוד בשטח ישראל.
נפתלי בנט: אם יש שקט בוודאי. יותר מזה, אני בעניין הזה. נורא פשוט, אין לי שום דבר מול שני מיליון הערבים שחיים בעזה. אני רוצה שקט לתושבי עוטף עזה. אני שר הביטחון של ישראל לא שלהם. אם יש שקט, שיהיו בריאים, שיעשו מה שהם רוצים. אם הם תוקפים אותנו, אז סוגר להם את הכל. אף פועל לא עובר שום דבר, אין מה לעשות, אנחנו לא יכולים להיות נחמדים באזור כזה.
אסף ליברמן: ואתה אומר, אם יש שקט, אז גם נמשיך להכניס כסף לרצועת עזה? לא רק נאפשר הכנסת כסף, נשלח את ראש המוסד [יוסי כהן] ואלוף פיקוד דרום [הרצי הלוי] לקטר ונבקש, לא להשתמש במילה עוד יותר קשה, מה אנחנו בלדרי הכספים עכשיו כדי לאפשר הכנסת כסף לעזה?
נפתלי בנט: אני אגיד לך את הגישה שלי. אני, עד שנעשה את המערכה הגדולה, אני לא רוצה לזעזע את המערכת, ירשתי את זה מ[שר הביטחון לשעבר אביגדור] ליברמן, ליברמן הוא זה שבישל ויזם את כל עסקת הכספים, הוא עשה את זה ביוני 2018 מול שר החוץ הקטרי בפגישה בקפריסין. הוא יזם את זה, עשה את זה, עכשיו הוא תוקף כל היום. אני לא נוגע בזה.
אסף ליברמן: חשבתי שאתה נגד לפרסם דוחות חשאיים?
נפתלי בנט: לא, זה פורסם כבר. מה שאני אומר, כאשר אנחנו נעשה אתחול מחדש של עזה, נעשה את זה על הכל, נטפל בהכל.
אסף ליברמן: