גבי סיבוני מביע תמיכה נחרצת בראש ה
ממשלה בנימין נתניהו - ואף משווה אותו לדמותו ההיסטורית של
וינסטון צ'רצ'יל. "לאחר התקיפה באירן אמרתי שנתניהו "ייזכר בהיסטוריה כאחד מגדולי מנהיגי העם היהודי בעת החדשה", הוא מצהיר.
בניתוחו את האירועים הנוכחיים, סיבוני בוחן אותם תמיד בפרספקטיבה היסטורית - תוך ניסיון לדמיין כיצד ייראו בעוד 50 או 100 שנה. לדבריו, יש דמיון מובהק בין המלחמה שמנהלת כיום ישראל לבין מלחמת העולם השנייה - והוא רואה בכך מקבילה למצב שבו עמד צ'רצ'יל.
לדבריו, צ'רצ'יל עמד לבדו מול הנאצים במשך כשנתיים, כאשר ארצות הברית "חיככה ידיה בהנאה כשהיא רואה את האימפריה הבריטית מתפוררת" וסיפקה סיוע "בחצי כוח בלבד." את הגישה הזו הוא משווה להתנהלות ממשל ביידן כלפי ישראל.
גם צ'רצ'יל, לדבריו, התמודד עם התנגדות מבית - מצד פקידים, מפקדי צבא והמערכת הפוליטית בבריטניה. סיבוני מזכיר כי ארצות הברית נכנסה למלחמה רק לאחר המתקפה היפנית על פרל הארבור, ורק בעקבות הכרזתו של היטלר על מלחמה על ארה"ב.
"מה שקרה פה", הוא אומר בהקשר הישראלי, "זה שאנחנו עומדים לבד במלחמה הזאת, מול ממשל אמריקני שהוא עוין - עוין ממש, עד כדי אמברגו על תחמושת ואמצעי לחימה חיוניים." הוא אף סבור שנושאות המטוסים ששלחה ארה"ב לישראל בתחילת המלחמה לא נועדו להגן עליה, אלא "למנוע מישראל לתקוף את חיזבאללה, כדי לא לסבך את האמריקנים."
את עמידותו של נתניהו תחת הלחץ - הביטחוני, המדיני והפנימי - הוא רואה כהישג מרשים: "לעמוד לבד, לחטוף מכות צבאיות קשות לאורך זמן, ולהחזיק מעמד - זה מקביל למה שצ'רצ'יל עשה."
סיבוני מזהה אצל נתניהו "אסטרטגיה ברורה", שאותה הוא מגדיר כעומדת על שתי רגליים: רגל אחת - צבאית, ורגל שנייה - מדינית: "להקים ארכיטקטורה אזורית חדשה, להרחיב את הסכמי אברהם, ולהעמיק את הסכמי השלום עם ישראל."
למרות השגיאות של נתניהו לפני 7 באוקטובר, סיבוני סבור כי "מהרגע שקרה מה שקרה - נתניהו הצליח לעשות מהפך אסטרטגי ולהביא אותנו לאן שהגענו." הוא מציג השוואה דרמטית בין המצב האסטרטגי של ישראל ב־6 באוקטובר לבין המצב כיום:
"ריסקנו את שאריות חמאס, את חיזבאללה, שהיום הוא צל של עצמו, פירקנו את הצבא הסורי,
בשאר אסד נפל, ואירן חטפה מנה אחת אפיים." הוא מודה כי "גם אני לא האמנתי שדברים כאלה יקרו."
בהמשך דבריו הוא מביע תקווה להגיע בעתיד להסכמי שלום גם עם הגדולות שבאויבינו, אפילו עם אירן ועם מדינות מוסלמיות נוספות. לדבריו, מה שנעשה בשנתיים האחרונות ברמה האסטרטגית הוא "מדהים", והוא מייחס את ההובלה לאדם אחד בלבד: "רק בן אדם אחד בסוף, מול מתנגדים רבים."
סיבוני משוכנע כי בעוד מאה שנה, ההיסטוריה תביט על נתניהו כפי שהיא מביטה היום על צ'רצ'יל - כמנהיג שנוי במחלוקת בזמנו, אך גדול בדיעבד.