בימים שבמנהרות עזה נמצאים אזרחים שלנו החיים בכלובים, כשמרחפת עליהם סכנה ממשית להיפגש עם ידו הגרומה של המוות וחיילי צה"ל מסכנים יום-יום את חייהם, בממשלת ישראל מתמכרים למשחקי ילדים.
קשה להיות עד לקרבות הרפש, המתנהלים כיום נגד ראש המטה הכללי של צבא הגנה לישראל, אייל זמיר, כי הם מעניקים לראש הממשלה, בנימין נתניהו את מלוא האפשרות להסיט את תשומת הלב מזעקות החטופים אחרי 680 יום בגיהינום של עזה וגם להסיח את הדעת מהמחאה היום.
בעיצומה של מלחמה יוצא יאיר נתניהו במסע, הקורא להדחת הרמטכ"ל.
בנו של ראש הממשלה עם "ניסיון קרבי מאוד עשיר" ו"שירות רב שנים בצה"ל" מחליט ממרומי גורד שחקים אי-שם בארה"ב להשתלח ברמטכ"ל, כאדם לא ראוי לתפקידו. יאיר, החיי חיי נהנתן בארה"ב הרחוקה מחליט לעשות רצח אופי למי שנושא בעול המערכה הצבאית.
ערוץ תקשורת די פופולרי, שלצערי, יש לו אחוזי צפייה מאוד גבוהים, ערוץ 14, המיקרופון שם פתוח בנדיבות רבה למגמדים יום-יום בפרהסיה בבוטות לשון ובמידה רבה של גסות רוח את הרמטכ"ל, אייל זמיר, כשעל מלאכה זו מנצח ומנווט הבית של בנימין נתניהו.
קשה להיות עד לתופעה מזוויעה, ששר ביטחון בישראל, ישראל כ"ץ, עושה דברו של ראש הממשלה ובשליחותו שיחק להנאתו כילד יהיר יותר מדי ימים של זעם לכתובתו של ראש המטה הכללי של צה"ל, אייל זמיר, וביישו בפרהסיה. בלו"ז של שר הביטחון לא נמצא יום, שעה, מספר דקות פנויות כדי לשוחח עם אייל זמיר, שהגיע ללשכתו ומצא שהדרך בפניו חסומה. יותר משבוע חלף עד ששר הביטחון מצא זמן לשבת עם ראש המטה הכללי של צבא הגנה לישראל.
לצערי, ישראל כ"ץ, שושבינו הנאמן של בנימין נתניהו לא קלט את משמעות התמונה של השפלת רמטכ"ל, איך היא יורדת למטה, כשחיילים צעירים מסכנים חייהם בצחנת רצועת עזה וההנהגה עסוקה במשחקי ילדים, ילדים שאין להם אחריות על גורל האומה. שר בכיר אחר היה עסוק באותן שעות גורליות לחיי המדינה במשחקי מפתחות.
השר בצלאל סמוטריץ', המופקד על אוצר המדינה, שגם לו "יש עבר מאוד עשיר ביחידות קרביות והובלת מבצעים צבאיים מורכבים מול אש" החליט, שמותר לו לדבר בחוסר כבוד כלפי העומד בראש המטה הכללי של צה"ל.
בינתיים שר האוצר אינו משחק רק במשחקי ילדים, אלא משחק באש, בעומדו מאחורי תוכנית לנתק לחלוטין את הקשר בין חלקה הצפוני וחלקה הדרומי של הגדה. במצב קשה בו נמצאת המדינה, שעדיין לא הועברה אגורה אחת לשיקום נחל עוז וניר עוז, נמצא הכסף להקמת 3412 דירות מרווחות בשטח 1E, כולל נדיבות רבה ורחבת לב במימון תשתיות חשמל, מים, ביוב והכשרת המגרשים לבניה. שר האוצר מצפצף על רוב מוחלט של מדינות בעולם, התומכות בעיקרון של שתי מדינות לשני עמים ולמעשה מכירות במדינה פלשתינית לצד מדינת ישראל.
כל גילוי ננסי של מחאת תושבים פלשתינים נגד הפקעת אדמות, נתקל בתופעת פוגרומים יום-יומיים, הצתת רכוש, רכבים ובתים על-ידי מתנחלים. זו תופעה שכיחה, שמתנחלים פורצים לכפרים ערבים בתקיפות אלימות ואינם בוחלים בהרג איכרים, כשבשטחי הכפרים הפלשתינים מוקמים עשרות רבות של חוות רועים, כשבכל חווה חיה שם משפחה אחת המתפרסת על פני שטח נרחב. לחוות הללו נסללו על-ידי המדינה כבישי גישה נוחים והוכנו כל התשתיות הנחוצות למגורי אדם.
לא נמצא הכסף המתאים לשיקום ניר עוז אבל נמצא הכסף המתאים לסלול עשרות כבישי גישה להתנחלויות זעירות. מה שמדאיג שתוכניות, שעוכבו בשל לחץ בינלאומי, ממשלת ישראל הולכת לאשרן. פירושן למעשה כל שטחי יהודה ושומרון יהיו חלק ממדינת ישראל. בינתיים בשלב ראשון תוכניות אלו כבר חונקות חיי מיליון פלשתינים החיים במזרח ירושלים, בבית לחם וברמאללה.
לצערי, בסדר היום של החברה הישראלית נעדר הדיון מהסכנה הנשקפת לחיינו. אנו עלולים להיקלע למציאות חיים מדממת עוד שנים רבות, כשממשלת ישראל מכוונת לקרום עור וגידים לתוכנית המכוונת לסיפוח רשמי של הגדה לשטחי מדינת ישראל, ואינה מסתירה שפניה לדחוק את רגלי הפלשתינים. בשלב הראשון לא לראות אותם במרחבי שטח C. כל אפשרות של הסכמי שלום נקברת עמוק במחשכים ובמיוחד החזון, בו מכירות רוב מדינות העולם - שתי מדינות לשני עמים.