X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי   /   יומני בלוגרים
גוטליב. אנלוגיות היסטוריות מזעזעות [צילום: יונתן שאול/פלאש 90]
הוראות חוק סותרות
כמובן שלגוטליב עומדת הזכות להגיע ולהיות נוכחת בכל דיון משפטי אבל מכך לא נגזרת הזכות לצעוק ולהפריע באופן שמונע את קיום הדיון
יעקב בן-שמש מרצה למשפט חוקתי קריה האקדמית אונו
דוא"ל בלוג/אתר רשימות מעקב
כפי שכתבתי אתמול, אין לי רצון להיכנס לקטטה הפנים-ליכודית בין יריב לוין לטלי גוטליב. אני לא תומך ליכוד, לא חבר מרכז, ולא מצביע בפריימריז, ואין לי קשר לכל הסיפור הזה אלא כמתבונן מהצד. אבל מכיוון שיותר מדי אנשים הסבירו לי ביותר מדי תגובות למה טלי גוטליב "צודקת לגמרי", בכל זאת אסביר, בתכלית הקיצור, למה, לפי הבנתי המשפטית, גוטליב לא צודקת בכלל.
גם אם נפרש את סעיף 9 לחוק חסינות חברי הכנסת, שעוסק בחופש התנועה של חברי הכנסת, כאילו הוא חל על אירוע הרחקתה מהדיון בפרשת אוריך (וזה בעיני בכלל לא נקי מספקות), בכל אופן אין מחלוקת שחל על האירוע גם סעיף 72 לחוק בתי המשפט, שמסמיך שופטים להרחיק מהאולם כל מי שמפריע לניהול התקין של הדיונים.
אז במקרה הטוב, מבחינתה של גוטליב, יש לפנינו מצב בו שתי הוראות חוק שסותרות זו את זו חלות על המקרה. מה עושים במצב בו יש סתירה בין שני סעיפי חוק? זו שאלה פרשנית נכבדה, ויש כל מיני כללים וכל מיני גישות. בגדול, המאמץ הוא למצוא דרך פרשנית לקיים, במידת האפשר, את שתי הוראות החוק, ולא פרשנות שמרוקנת מתוכן אחת מהן.
וכאן זה די פשוט - כמובן שלגוטליב עומדת הזכות להגיע ולהיות נוכחת בכל דיון משפטי (למעט דיונים חסויים מטעמי סודיות), אבל מכך לא נגזרת הזכות לצעוק ולהפריע באופן שמונע את קיום הדיון. זו בעיני התוצאה המתבקשת, גם משיקולים פרשניים וגם סתם משיקולים של שכל ישר.
אז לפי הבנתי השופט מיכלס היה מוסמך להורות להרחיק אותה, ומיותר לציין שהמאבטחים של משמר בתי המשפט צריכים לקיים את הוראות השופטים. ועל כך שבכל מקרה לא צריך להתנפל על המאבטח בצעקות וגידופים, תוך שימוש באנלוגיות היסטוריות מזעזעות שמצליחות לעשות עוול היסטורי ומוסרי עצום גם למאבטח וגם ליודנראט - אני לא רואה טעם להרחיב.
פורסם בדף ה-X של יעקב בן-שמש
Author
מרצה למשפט חוקתי | קריה האקדמית אונו | דוא"ל
בעל תואר Ph.D., בפילוסופיה פוליטית, אוניברסיטת North Carolina, צ'אפל היל, ארה"ב. מרצה בכיר למשפט ציבורי. מרצה למשפט חוקתי ומנהלי בקריה האקדמית אונו. מופיע באופן תדיר כפרשן משפטי בערוצי הטלוויזיה והרדיו. פרסם מאמרים בארץ ובחו"ל בתחומי המשפט הציבורי והפילוסופיה הפוליטית.
תאריך:  24/08/2025   |   עודכן:  24/08/2025
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
הוראות חוק סותרות
תגובות  [ 1 ] מוצגות  [ 1 ]  כתוב תגובה 
1
התבזית כדמגוג בגרוש
משפטן ותיק  |  24/08/25 23:13
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
יהונתן דחוח הלוי
"אם האויב יחשוב שחיסול המנהיגים הגיבורים והמהנדסים של הייצור [הצבאי] יפסיק את פיתוח רקטות [גדודי] אל-קסאם, אזי הוא שוגה באשליות ויופתע מהדיוק, מהעוצמה ומההשפעה של הרקטות האלה, שיוצרו בידיים צנועות ובתודעה [אמונית] אלוהית"
יועז הנדל
המדינה צריכה להחליט, לקבוע - על האזרח בלית ברירה לממש את הנחיות המדינה    מה הן? שכל אחד משרת, במיוחד בזמן מלחמה
יהונתן דחוח הלוי
חודשיים וחצי לפני מתקפת שבעה באוקטובר - אילן שילוח: "השבר העמוק [בצבא] והיקף המתנדבים שהודיעו על הפסקת התנדבותם הפכו את צה"ל לבלתי כשיר למלחמה; חורבן צה"ל קרוב; חורבן צבא העם; ביום כיפור [1973] הייתה הפתעה וזה היה מחדל    הפעם אין הפתעה והדרג המדיני מוביל לאסון. האחריות עליו בלבד"
חיים רמון
סמוטריץ' הביא להקמת יחידת פיקוח ממשלתית חדשה ביו"ש שתפעיל אכיפה נגד בנייה לא-חוקית אבל רק נגד בנייה לא-חוקית של פלשתינים, בעוד בנייה לא-חוקית של יהודים נמשכת באין מפריע
יהונתן דחוח הלוי
ראש אמ"ן לשעבר אלוף (מיל.) אהרון חליוה טוען, כי ארבעה ימים לפני מתקפת שבעה    אוקטובר מודיעין אוגדת עזה ויחידת 8200 העריכו, כי 'חמאס מורתע, חמאס חזר להבנות'. אלוף (מיל.) עמוס גלעד: "האחראי העליון במודיעין הוא רח"ט מחקר [עמית סער], למרות שראש אמ"ן הוא האחראי; והוא גם ישלם את המחיר"
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il