X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי   /   יומני בלוגרים
אבנר ליד אל-אקצה
דוד שחר וסיפורו "הרופא מרחוב החבשים"
סיפור ירושלמי על גבול הישן והחדש מפגש בין תרבויות ומסורות בעיר המתפתחת דיאלוג אנושי בין דמויות, זהות ומאבק קיומי הדים לנוכחות האתיופית בלב ירושלים
הסופר דוד שחר הוא אחד הקולות המובהקים והייחודיים בספרות הישראלית. סיפוריו משקפים לא רק את המתח התרבותי וההיסטורי, אלא גם את הדיאלוג בין עבר, הווה ועתיד, ובמרכזם ירושלים – עיר שמרכיביה החברתיים והתרבותיים נראים לעיתים כצירוף בלתי אפשרי. שחר שוזר את סיפורו האישי עם סיפורה של העיר, ומראה כיצד דמויותיה וסביבותיה יוצרות מארג מורכב ואוניברסלי.
הסרט "הרופא מרחוב החבשים" מעניק לבוש קולנועי לסיפור קצר של שחר, המתרחש בירושלים של ראשית צמיחתה כעיר חדשה.
[עיצוב: תפארת חקק]
ירושלים של היישוב הישן
ייחודו של שחר ביכולתו להציג את דמויות היישוב הישן – חסידים, אנשי משטר, סוחרים וילדים – באופן חי ואנושי, תוך שמירה על כבוד העבר. הוא מתאר את ירושלים שקדמה למדינה מתוך נוסטלגיה, אך גם מתוך התבוננות מפוכחת על חיים משותפים של עולים וותיקים, דתיים וחילונים.
הסיפור עובד לסרט קצר בבימוי יהודה נאמן. איצקו רחמימוב מגלם את ד"ר פינדלינג, הרופא הירושלמי, ניקול מגלמת את בת זוגו הצעירה, ודן מסינג מגלם את אבנר – האחיין הקצין. הסיפור נע בין בית החולים "ביקור חולים" שברחוב הנביאים לבין הבית ברחוב החבשים, ומעלה מתח אישי וארוטי לצד דיון בזהות ובאמנות.
אבנר ליד אל-אקצה
רחוב החבשים – אתיופיה בלב ירושלים
רחוב החבשים מופיע בסיפור כמוקד תרבותי ייחודי. שחר נוגע בקהילה האתיופית לא כ"אחרת", אלא כחלק מהמרקם הירושלמי. הנזירים החבשיים, הכנסייה, התפילות עם תופי טמטם וחליצת הנעליים – כל אלה נשזרים בעיר הקדושה כחלק מהנוף המקומי. בכך מדגיש שחר את הרב־קוליות של ירושלים, עיר של יהודים, נוצרים, עולים ותושבים ותיקים.
העיר החדשה – בין מסורת להתחדשות
עם השנים ירושלים מתפתחת והופכת לעיר מודרנית. שחר מצליח ללכוד את רגעי המעבר – מהיישוב הישן לעיר של מדינת ישראל. הסיפורים מתארים לא רק מאבקים בזהות, אלא גם שיתופי פעולה, עימותים ותהליכי השתלבות.
"הרופא מרחוב החבשים" מייצג את רוח יצירתו של שחר – עיר המורכבת משכבות של עבר והווה, חיבורים וקרעים, חיפוש אחר זהות והכרה בשורשים. דרך סיפור אישי לכאורה, מצליח שחר להציג את ירושלים כמרחב אנושי ואוניברסלי. יצירתו זיכתה אותו בפרס "מדיסיס" בצרפת, אך בישראל הוא נצרב בתודעה בעיקר כמחבר "היכל הכלים השבורים".
תאריך:  06/09/2025   |   עודכן:  06/09/2025
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
דוד שחר וסיפורו "הרופא מרחוב החבשים"
תגובות  [ 0 ] מוצגות  [ 0 ]  כתוב תגובה 
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
גדעון אלון
שר המשפטים יריב לוין במתקפה חריפה על בג"ץ והיועצת המשפטית לממשלה    בהתכתבות פרטית טען כי בית המשפט העליון נטל לעצמו סמכויות חסרות תקדים    לוין: "אי אפשר להמשיך לאפשר מצב אנטי-דמוקרטי"    המחלוקת מתעצמת בעיצומה של המלחמה והחזקת החטופים בידי חמאס
רינו צרור
700 ימים חלפו מאז פרוץ המלחמה    סרטון חדש של חמאס חשף לראשונה את אלון אהל וגיא גלבוע דלאל    רוב הציבור בישראל דורש שחרור החטופים וסיום הלחימה
ד"ר חיים שטנגר, עו"ד
הממשלה נכשלה בהגשת תגובה מקדמית לעתירות נגד פיטורי היועצת המשפטית    בג"ץ הורה לה להיצמד למתווה ועדת שמגר שנקבע כבר ב-1998    שופטי העליון הבהירו כי כל החלטה חייבת לעמוד במבחני סבירות ומידתיות    מומחים משפטיים מצביעים על שיקולים זרים בהחלטת הממשלה
ד"ר רפאל בוכניק
עיקרי הדברים: מתקבל הרושם כי גורמי הפרקליטות חותרים לנתב את כיוון החקירה בפרשת "קטרגייט" אל האפיק הביטחוני-המודיעיני, שהוא רף החשדות הגבוה ביותר מבחינת חומרתו    הילת המסתורין והניחוח הפיקנטי המאפיינים את הדיסציפלינה של עולם הביון רתמו את גורמי האכיפה להענקת פרשנות המותחת עד הקצה את המושג "סוכן השפעה"    הכצעקתה?
יהונתן דחוח הלוי
מסמך שלל מלמד, כי המשך שלטון חמאס ברצועת עזה לאחר סיום הלחימה עשוי לאפשר לאירן לסייע בשיקום הזרוע הצבאית של הארגון בזמן קצר יחסית
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il