X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי   /   יומני בלוגרים
תחת צל תאנה וגפן [צילום: יוסי אלוני/פלאש 90]
הסבתא שהצביעה בבחירות ק (קיבוץ)
חברי הקיבוץ, אשר לפנים נחשבו והוערכו כ"מלח הארץ" נתפסים כיום כגוזלי אדמות המדינה וכעושקיה התפיסה הזו מנכיחה ומנציחה שיח המדגיש ומעצים עוינות קשה וחריפה כלפינו, הקיבוצניקים, אשר לא אחת גובל ואולי אף משיג גבול שמפריד, אם בכלל, בין עוינות לבין שנאה
כשהיינו נערים, במוסד החינוכי שבו למדנו (הרי אפריים), נערות ונערים מארבעה קיבוצים, רווחה, בשעתו, בדיחה, שהייתה מצחיקה משום שהייתה אמתית. באחת ממערכות הבחירות הניחה אישה מבוגרת באחד מקיבוצי הסביבה במעטפה, שאותה שלשלה לחריץ הקלפי, פתק ואליו האות ק. היא הייתה משוכנעת שהיא מצביעה בעד הקיבוץ. מן הסתם, לא הייתה בקיאה ומעורבת במערכת הבחירות שקדמה ליום הבחירות, ואולי חשה, בחושיה וידעה, מניסיונה, שחשוב לחזק את הקיבוץ וכי אין זירה רבת תהודה, חשיבות והשפעה גדולה יותר מאשר הקלפי.
מן הסתם, ממערכת אחת לבחירות למשניה, ככל שהלכו ותכפו המערכות ומרווחי הזמן ביניהן צומצמו, כך, בהתאמה, קטן משקלה של התנועה הקיבוצית בפרהסיה הציבורית. קיבוצניקים רבים הופתעו מעצמת גילויי העוינות של דעת הקהל. השיח על קרקעות המדינה, על ניצול לרעה של זכות החכירה שהוענקה לקיבוצים, על שינוי הייעוד שלהם שלא נקשר בהכרח בצמצום זכותן עליהן או אף בשלילתה, על מה שנראה כניצול מחפיר של זכות-יתר שמוענקת להם מעצם העדר השינוי ומאפשרת להם לבנות בתים, לרבות בתי מידות, ולנוח תחת צל תאנה וגפן.
זה דימוי שגוי ומופרך, אבל זה דימוי רווח. חברי הקיבוץ, אשר לפנים נחשבו והוערכו כ"מלח הארץ" נתפסים כיום כגוזלי אדמות המדינה וכעושקיה. התפיסה הזו מנכיחה ומנציחה שיח המדגיש ומעצים עוינות קשה וחריפה כלפינו, הקיבוצניקים, אשר לא אחת גובל ואולי אף משיג גבול שמפריד, אם בכלל, בין עוינות לבין שנאה.
לא מן הנמנע, כי בבחירות הבאות, יהיה אשר יהיה מועדן, אתלבט ממושכות לפני הכניסה אל אחורי הפרגוד, ואולי אף בעיצומה של השהייה מול ים הפתקים, ואתהה - למי, לעזאזל, להצביע? הלא אלה ואלה יפרו, בסבירות קרובה לוודאות, את הבטחות הבחירות הפתייניות שלהן, בקריצה קלה, דקה בעובי חדק של פיל, אל הבוחר הפוטנציאלי. אולי, הלוואי, אם לא אצליח להחליט גם בדקה ה- 90, כאות מחווה והוקרה לקיבוצניקית ההיא אצביע גם אני בעד הקיבוץ. אחרי הכל, הוא מוכר לי משכבר. והוא זקוק לחיזוק.
ואולי אכעס כל כך על כולם, עד שברגע של משובה אחמוד לצון, אקח פתק לבן, אוציא עט מכיסי ואכתוב עליו - קיבוץ. איש לא יוכל להאשים אותי בגניבת קול או בזיוף בחירות. לכל היותר, כצפוי וכמשוער, הקול הזה ייפסל בספירת הקולות הכשרים. אבל אני ארגיש טוב: מימשתי את זכותי הדמוקרטית הבסיסית להביע, בין היתר, את מחאתי העמוקה על ההיצע הדל של מפלגות ועל מועמדים ראויים. זו לא תיחשב לי להפרעת סדר ציבורי, לכל היותר כמחאה פרטית קטנה. וזו האמת.
Author
פובליציסט | דוא"ל
פובליציסט. חבר קיבוץ. פייסבוק - ↗
תאריך:  15/09/2025   |   עודכן:  15/09/2025
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
הסבתא שהצביעה בבחירות ק (קיבוץ)
תגובות  [ 0 ] מוצגות  [ 0 ]  כתוב תגובה 
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
יעקב בן-שמש
"שאעל-פי שישתדלו [האנוסים] הם וזרעם אחריהם להיות כגויים גמורים... תמיד יקראו אותם משפחות הארצות יהודים... ויחשבו אותם ליהודים ויעלילו עליהם".
חיים רמון
בנט וליברמן הם אנשי ימין קיצוני שרוצים לשלוט במיליוני פלשתינים    אם איזנקוט יצטרף למפלגה איתם, הוא יהיה רק עלה תאנה שבאמצעותו יוכלו השניים לממש את מדיניות הסיפוח שלהם
יהונתן דחוח הלוי
יאיר גולן, מנהיג מפלגת "הדמוקרטים", בנאום בטורונטו: "עלינו לחזור לשלטון כדי להציל את ישראל. זו הסיבה להגעתי לכאן; אנו יכולים ועלינו לעשות זאת. ישראל תהיה, וחייבת להיות, דמוקרטיה ליברלית חזקה ומולדת לעם היהודי; יש לסיים את המלחמה, ולשחרר את החטופים בהקדם האפשרי; זו הסוגיה המרכזית"
יאיר רוזנבלום
12 הימים הדרמטיים שחוותה העיר העברית הראשונה, כמו גם ערי הלווין שלה, במלחמה מול אירן, שינו לטעמי את התפיסה מקצה לקצה    תל אביב הפכה לקו החזית שלנו, לא פחות מעוטף עזה והגליל
ארי בוסל
מדי שנה, עת מסתיימת לה שנה ומתחילה חדשה, אנחנו מאחלים "תכלה שנה וקללותיה, תחל שנה וברכותיה"
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il