X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי   /   יומני בלוגרים
מטות. אין קשר [צילום: יוסי אלוני/פלאש 90]
ערימה של הבלים
כיצד הגיעה הפרופסור, שאי אפשר לחשוד בה בטפשות או בהיעדר השכלה, אל הדברים חסרי השחר אותם היא אומרת
יעקב בן-שמש מרצה למשפט חוקתי קריה האקדמית אונו
דוא"ל בלוג/אתר רשימות מעקב
פרופסור עידית מטות, מנהלת מערך ההרדמה, כאב וטיפול נמרץ באיכילוב, מספרת בראיון חג לויינט שרק המחשבה על ביטול עילת הסבירות "הבהילה, הפחידה, וסייטה אותה":
כל מערכת הרפואה הייתה עוברת "רעידת אדמה", ותחום הבריאות היה חוזר "מאה שנה לאחור". חוץ מזה, לדבריה, הרופאים הם הרי "שומרי הסף" של החולים (כן, זה מה שהיה חסר לנו - עוד כמה שומרי סף), ו-"אין מצב שיגידו לנו לטפל קודם ביהודי ואחר כך בערבי, קודם בסטרייט ואחר כך בהומו".
אלוהים אדירים, איזו ערימה של הבלים. הוראה, לו הייתה ניתנת, להעדיף טיפול ביהודי על פני ערבי או בסטרייט על פני הומו, הייתה מתבטלת לאלתר בשל אי-חוקיות ברורה משום שהיא סותרת הוראה מפורשת בחוק זכויות החולה אשר קובע, בסעיף 4, כך: "מטפל או מוסד רפואי לא יפלו בין מטופל למטופל מטעמי דת, גזע, מין, לאום, ארץ מוצא, נטייה מינית, גיל או מטעם אחר כיוצא באלה".
שנית, הוראה כזו, לו ניתנה, הייתה מבוטלת לאלתר בשל אי-חוקיות ברורה משום שהיא סותרת את חוק איסור ההפליה בשירותים ציבוריים. שלישית, הוראה כזאת סותרת גם את הוראות חוק יסוד: כבוד האדם וחירותו; ולמעשה גם בלי שום דברי חקיקה בכלל, הוראה כזו הייתה מבוטלת משום שהיא סותרת את עקרונות היסוד של המשפט המנהלי הישראלי.
במילים אחרות, אין שום קשר בין קיומה, ביטולה או צמצומה של עילת הסבירות לבין דבריה של מטות. למעשה, אני מתקשה להעלות על דעתי הקשר כלשהו שבו משהו במערכת הבריאות היה משתנה בשל צמצום עילת הסבירות, כך שכל הדיבורים על "רעידת אדמה" ו"נסיגה מאה שנה אחורה" הם פשוט הבלים מוחלטים, חסרי כל בסיס.
נותר רק לתהות כיצד הגיעה הפרופסור, שאי אפשר לחשוד בה בטפשות או בהיעדר השכלה, אל הדברים חסרי השחר אותם היא אומרת. האם אין לה חברים משפטנים שיוכלו להסביר לה? או שאולי להפך, דווקא יש לה חברים משפטנים, אבל מאלה שהובילו מסע תעמולה של הפחדות ושטיפת מוח?
על הצלחתו המסחררת של מסע התעמולה השרלטני הזה תעיד העובדה שאפילו מטות, שאני דווקא זוכר שבזמן הקורונה דגלה במדיניות מתונה ולא היסטרית, נתפסה להזיות פרנואידיות שכאלה. מדהים.
פורסם בדף ה-X של יעקב בן-שמש
Author
מרצה למשפט חוקתי | קריה האקדמית אונו | דוא"ל
בעל תואר Ph.D., בפילוסופיה פוליטית, אוניברסיטת North Carolina, צ'אפל היל, ארה"ב. מרצה בכיר למשפט ציבורי. מרצה למשפט חוקתי ומנהלי בקריה האקדמית אונו. מופיע באופן תדיר כפרשן משפטי בערוצי הטלוויזיה והרדיו. פרסם מאמרים בארץ ובחו"ל בתחומי המשפט הציבורי והפילוסופיה הפוליטית.
תאריך:  24/09/2025   |   עודכן:  26/09/2025
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
 
תגיות מי ומי בפרשה
  כבוד האדם וחירותו
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
ערימה של הבלים
תגובות  [ 1 ] מוצגות  [ 1 ]  כתוב תגובה 
1
זה מה שקורה ל"עיליתה לבנה"
בני בנקר  |  25/09/25 14:56
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
התפתחויות נוספות סערת הרפורמה במשפט
יהונתן דחוח הלוי
יולי 2024 - איל נוה, מ"אחים לנשק": "אם היינו [ב-7 באוקטובר 2023] בתוך הפיכה משטרית, אז המצב שלנו במלחמה היה הרבה יותר גרוע, כי הכל היה קורס מסביב, ו[בבית הדין הפלילי הבינלאומי] בהאג לא היינו מסתדרים, ובשום מקום לא היינו יכולים להיות מדינה נאורה; לא אנו אלה שפגעו [בביטחון המדינה]"
איתמר לוין
עמית על חילוקי הדעות בין השניים: דיאלוג שיפוטי המבוסס על ביקורת והפריה הדדית, הוא הבסיס לקיומה של כל שיטת משפט הראויה לשמה    אלרון בנאום הפרישה: לתת מענה נחוש ועוצמתי לפשיעה במגזר הערבי
איתמר לוין
המתיחות בצמרת המערכת המשפטית באה לידי ביטוי פיזי בטקס הפרידה מיוסף אלרון מבית המשפט העלין: לוין ומיארה ישבו במרחק ולא מחאו כפיים הדדית
איתמר לוין
השופט יוסף אלרון פורש, כאשר לוין מסרב מזה שלוש שנים למלא את התקנים המתפנים בעליון    המשמעות: התארכות משמעותית של ההליכים ומתן ההחלטות ופסקי הדין
איתמר לוין
שר המשפטים והמשנה לנשיא בית המשפט העליון דיברו באותו אירוע - והציגו גישות מנוגדות: ביקורת חריפה על בית המשפט מול קריאה למתוח אותה מתוך אהבה
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il