X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי   /   יומני בלוגרים
נתניהו. תגובה מביכה [צילום: דבי היל/AP]
חשבון הנפש לקראת תשפ"ו
ישראל עצמה, בעיקר ממשלתה, תידרש לחשבון נפש נוקב לא רק לקראת יום הכיפורים אלא לאורך כל השנה הבאה תנאי הפתיחה של ישראל גרועים: מפולת מדינית, שבמרכזה הכרה רחבה במדינה פלשתינית
שנתיים למלחמת חרבות ברזל והסוף לא נראה באופק. ההפך. אם ראש הממשלה אמר שיש להכריע את הציר האירני בשנה הקרובה אז המלחמה תימשך. בנימין נתניהו, בין השורות, מודה למעשה שהציר, גם אם נחלש, קיים. למי שלא עוקב, כדאי לדעת שאירן נערכת מאז יוני 2025 לסבב הבא נגד ישראל. ניתוח המהלכים המדיניים שאירן עושה בשבועות האחרונים מלמד על ניסיון לחזור לחיק המדינות הערביות והמוסלמיות ולהבהיר לאלו מביניהן, שתמכו ו/או תומכות ביחסים עם ישראל, שמדובר בטעות.
ישראל עצמה, בעיקר ממשלתה, תידרש לחשבון נפש נוקב לא רק לקראת יום הכיפורים אלא לאורך כל השנה הבאה. תנאי הפתיחה של ישראל גרועים: מפולת מדינית, שבמרכזה הכרה רחבה במדינה פלשתינית. נכון, זה מהלך סמלי שכבר קרה ב-2012, אבל הפעם תמונת המצב שונה. ההכרה הגורפת באה בעיתוי של מלחמה שאינה נגמרת, שהביא למפלה ישראלית גם בתחום ההסברה. העובדה היא שהמלחמה נמשכת ללא תכלית מדינית ברורה, גם לנשיא ארה"ב. טראמפ נותן אשראי לנתניהו, לפחות עד עכשיו, אבל ייתכן שינוי במדיניותו. הנשיא האמריקני לא רווה נחת מהתקיפה הישראלית בקטר, מדינה שטראמפ חפץ ביקרה ממגוון סיבות, ואפשר שהוא יציג לנתניהו תוכנית ליום שאחרי, שלא בהכרח תואמת את כל מה שישראל רוצה (מה היא רוצה?).
נתניהו, בתגובה שהייתה מביכה ומביישת את נתניהו של פעם, אמר כי התקפה בדוחה נועדה להעביר מסר שאין למנהיגי טרור חסינות בכל נקודה על הגלובוס. התגובה שבאה לאחר שהתברר כי נכשל הניסיון לחסל את ראשי חמאס מעידה על החשיבה הטקטית המוגבלת של ראש ממשלת ישראל. גם אם הוא מבין (או הבין) באסטרטגיה, הוא לא שקל את כל המשמעויות של התקיפה בקטר. אם הוא שקל, הוא שגה בקבלת החלטה שהנזק בה עולה על התועלת.
למה אני מתעכב על זה? כי מאז 9 בספטמבר, יום התקיפה, גוברים הקולות בעולם הערבי שמביעים חשש מהשתלטות ישראלית על שטחים במזרח התיכון. השליט הקטרי ציין זאת מפורשות בנאומו בפסגה הערבית-איסלאמית שהתקיימה בארצו (15-14 ספטמבר) ומאז אין יום שבו הרשתות החברתיות וכלי התקשורת המרכזיים בעולם הערבי, המשקפים את עמדת ההנהגות, לא נדרשים לכוונות ההתפשטות הטריטוריאלית של ישראל.
בזמן שאצלנו כלי התקשורת מדווחים, למשל, על "החרפת הטון המצרי כלפי ישראל", בקהיר ובכל בירה אחרת מצטטים את איתמר בן-גביר שרוצה לבנות לשוטרים שכונה בעזה ואת בצלאל סמוטריץ' שמדבר על בוננזה של שטחי רצועת עזה. תוסיפו לזה את התמרון הצבאי ליד העיר עזה ותמונות של מאות אלפי עזתים ששוב פליטים בתוך הרצועה, ותקבלו את הלך הרוח הרווח במדינות סביבנו. אין אפוא פלא שבית המלוכה הסעודי, שנתניהו כל כך חפץ ביקרו, הבהיר כי כל שינוי סטטוס של אדמות יהודה ושומרון ישים קץ לסיכוי של נרמול יחסים בין ירושלים לריאד. אם זה המצב, לא יהיה מוגזם להעריך שגם איחוד האמירויות ובחריין יחשבו מסלול מחדש ביחס לישראל. להזכירכם, אירן מאותתת לכל מדינות המפרץ, שהיא מוכנה לעסקים איתן על-מנת להוציא את עצמה מהבידוד.
וכך, בעוד העולם הערבי, או לפחות חלקו, מתמרן בין טהרן לירושלים, ישראל מפסידה גם את אירופה. אם למהלך של הכרה בינלאומית רחבה במדינה פלשתינית יהיה המשך מעשי בהובלת ארה"ב, ישראל תחת נתניהו עלולה למצוא את עצמה במצב שבו מצב הסיום המדיני של המלחמה ייקבע בידי זרים מבלי שכל האינטרסים הלאומיים והביטחוניים שלה יילקחו בחשבון. זו עלולה להיות תוצאה ישירה של היצמדות לקבלת החלטות טקטית תוך הזנחת האסטרטגיה של ניהול או פתרון הסכסוך עם הפלשתינים.
ההיגיון במקרה זה פשוט: גם אם נתניהו יוביל מערכה להשמדת הציר האירני, שאלת פלשתין תיוותר בעינה ותמתין לפתרון. אם הקטרים עצמו עיניים על הרג אלפים בעזה וניסו לתווך בין הצדדים, הפגיעה בריבונות שלהם דוחפת אותם לנקוט מהלכים נגד ישראל בזירות שונות. הסעודים, שנמצאים עם קטר (ולא רק איתה) בתחרות על שליטה באזור, מובילים עם הצרפתים את המהלכים בזירה המדינית. דונלד טראמפ צריך גם את סעודיה וגם את קטר, לפחות באותה מידה שהוא זקוק לישראל, ואם זו האחרונה לא תספק את הסחורה, אין לשלול מצב שוושינגטון תכפה מצב סיום שלא יהיה בהכרח נוח להנהגה הישראלית. זה תסריט לא מופרך משום שבמשך שנתיים ישראל מנסה להסביר לעולם - ולא מצליחה - מדוע היא צודקת. לו הייתה חכמה, הייתה מניחה תוכנית למצב הסיום שפועלת להשגת גיבוי בינלאומי וערבי רחב להוציא אותה לפועל.
טראמפ עשה בשולי עצרת האו"ם פעולה שעשויה לקרב את רגע ההכרעה של ממשלת ישראל. הדיווחים על פגישה טובה עם ראשי מדינות ערב והאיסלאם מלמדים כי טראמפ יציג את תוכניתו לסיום המלחמה לנתניהו בתחילת השבוע הבא. עד היום כל נשיאי ארה"ב שעבדו עם נתניהו נפלו בפח ולא הבינו שהוא לא יכול/לא רוצה לקדם פתרון מדיני מול הפלשתינים. טראמפ, הגם שלא אוהב בלשון המעטה, את המהלכים של צרפת וערב הסעודית, רוצה לראות את המלחמה בעזה מסתיימת. לא בטוח שכל מה שהוא יציג לנתניהו יהיה מקובל על ראש ממשלת ישראל, ואפשר שהוא יצטרך להחליט: מנהיגות או פוליטיקה קטנה.
תאריך:  25/09/2025   |   עודכן:  25/09/2025
+טראמפ: "לא אאפשר לישראל לספח את יהודה ושומרון" 23:59 25/09/25  |  עידן יוסף   |   לרשימה המלאה
נשיא ארה"ב מצהיר כי לא יאפשר לישראל לספח את הגדה  ▪  חברי כנסת וראשי מועצות מגיבים בתקיפות וקוראים לנתניהו להחיל ריבונות  ▪  במועצת יש"ע מזהירים: "אם נתניהו לא יפעל – הימין יבוא איתו חשבון"  ▪  דגן: "רוב העם מצפה לזה"
טראמפ. הגיעה העת להפסיק עם זה [צילום: הבית הלבן]
+אזעקות בעקבות טיל מתימן בדרכו למרכז הארץ 22:37 25/09/25  |  עידן יוסף
טיל בליסטי שוגר מתימן. טיל מיירט נורה לעברו והצליח ליירטו. אזעקות הופעלו באזור השפלה, ירושלים ומרכז הארץ.
מפת ההתרעות
+שלושה טילים מיירטים נורו לעבר מטוסינו בזמן התקיפה בתימן 20:28 25/09/25  |  עידן יוסף   |   לרשימה המלאה
אחרי פגיעת כטב"ם באילת, צה"ל הגיב בתקיפה רחבת היקף בעומק תימן  ▪  כ-20 מטוסי קרב השתתפו במבצע וטסו 2,200 ק"מ עם תדלוק אווירי  ▪  הותקפו מפקדות, מחסני אמל"ח ואתרי מודיעין של החות'ים  ▪  שלושה טילים נורו לעבר הכוח - מטוס קרב יירט אחד, שניים לא פגעו
מטוס אף-15 במהלך התקיפה [צילום: דובר צה''ל]
+צה"ל ושב"כ חיסלו מחבל בכיר מהפושטים לנחל עוז בטבח 7 באוקטובר 19:48 25/09/25  |  עידן יוסף
דובר צה"ל ודוברות שב"כ הודיעו כי צה"ל ושב"כ, בהובלת פיקוד הדרום ובהכוונת אמ"ן, תקפו במרחב שאטי וחיסלו את המחבל ואאל מטריה - מפקד מחלקת נוח'בה בגדוד שאטי של חמאס. מטריה היה בין הפושטים למיגונית במחנה נחל עוז בטבח 7 באוקטובר וקידם מתווי טרור נגד כוחות צה"ל. בצה"ל ובשב"כ מדגישים כי ימשיכו לפעול לחיסול כל המעורבים בטבח.
[צילום: דובר צה''ל]
+שר הביטחון על התקיפה בתימן: "מי שפוגע בנו - ייפגע שבעתיים" 19:37 25/09/25  |  עידן יוסף
שר הביטחון ישראל כ"ץ התייחס לתקיפת צה"ל בתימן ואמר כי במסגרת מבצע "חבילה עוברת" הותקפו מספר מחנות צבאיים של החות'ים בצנעא, בהם מחנה המטכ"ל החות'י. לדבריו, עשרות רבות של פעילי טרור חוסלו ומאגרי כטב"מים ואמל"ח הושמדו. כ"ץ הדגיש: "מי שפוגע בנו - ייפגע שבעתיים".
[צילום: אריאל חרמוני]
+מיקרוסופט חוסמת את ישראל משימוש בטכנולוגיה שלה במלחמה בעזה 18:49 25/09/25  |  יואב יצחק   |   לרשימה המלאה
הגארדיאן מדווח כי יחידה 8200 השתמשה בשירותי ענן ובינה מלאכותית לאיסוף וניתוח מידע מפלשתינים  ▪  מיקרוסופט החליטה להשעות חלק מהשירותים עקב חשש להפרת תנאי שימוש  ▪  גורמי ביטחון מדגישים שאין פגיעה בכשירות המבצעית של 8200 בעקבות הצעד של מיקרוסופט
נחסמו כלי ניתוח מתקדמים בתחום ה-AI [צילום: ג'ייסון רדמונד/AP]
+ימים אחרי הפיגוע: מעבר אלנבי ייפתח למעבר מחר 17:49 25/09/25  |  עידן יוסף
בהנחיית הדרג המדיני, מעבר אלנבי ייפתח ממחר לתנועת נוסעים ומטענים. כזכור, הורה נתניהו לעצור את המעבר בעקבות הפיגוע שגבה את חייהם של שני לוחמים.
+נתניהו: "הוריתי על התקיפה בתימן ממטוס "כנף ציון" בדרכי לניו-יורק" 17:41 25/09/25  |  עידן יוסף
[צילום: לשכת ראש הממשלה]
+צה״ל: כשל ביירוט הכטב״ם באילת - התקלה תוקנה 17:27 25/09/25  |  עידן יוסף
דובר צה"ל עדכן כי מתחקיר חיל האוויר על נפילת הכטב״ם באילת עולה שהאיום התגלה מאוחר יחסית. התרעות פיקוד העורף הופעלו כנדרש וניסיונות היירוט באמצעות כיפת ברזל כשלו, אולם הסיבה אותרה ותוקנה. מפקד חיל האוויר הורה על פעולות לשיפור הגילוי וההגנה באזור.
[צילום: פלאש 90]
+אבו מאזן באו"ם: "חמאס חייב למסור את נשקו לרשות הפלשתינית" 17:19 25/09/25  |  עידן יוסף   |   לרשימה המלאה
עבאס נאם בווידאו בפני מליאת האו"ם וקרא למסירת נשק הפלגים לרשות  ▪  הדגיש כי "חמאס לא ישתתף בשלטון" וששאיפתו למדינה בלא נשק-מחוץ-לחוק  ▪  גינה את הפגיעה באזרחים ואת לקיחת חטופים ב-7 באוקטובר  ▪  המסרים חוזרים על קו עקבי שהציג בחודשים האחרונים
עבאס. לא רוצים מדינה חמושה [צילום: אנג'לינה קצניס/AP]
+תקיפה משולבת מהאוויר ומהים: לפחות 50 פעילי טרור חות'ים חוסלו בצנעא 16:58 25/09/25  |  עידן יוסף   |   לרשימה המלאה
עשרות מטוסי קרב וכלי טיס תקפו בו־זמנית יעדי טרור של החות'ים בצנעא  ▪  בין המטרות שהושמדו: מפקדת המטכ"ל החות'י, מטה ההסברה ומתחמי מודיעין  ▪  לפחות 50 פעילי טרור חוסלו  ▪  גורם ביטחוני: "מהמבצעים הגדולים בתימן בשנים האחרונות"
מבצע "חבילה עוברת" [צילום: רשתות ערביות]
+קונספציה OUT א-סימטריה - IN
14:39 25/09/25  |  ד"ר רפאל בוכניק   |   לרשימה המלאה
האמת חייבת להיאמר, מושג הקונספציה בהתייחס לכשל הקולוסלי של 7 באוקטובר הוטבע כסוג של "הנדסה לאחור"  ▪  לעומת זאת, הא-סימטריה המובהקת שהתקיימה כל העת בין צה"ל לבין חמאס, שללה כל סממן של "מאזן אימה", באופן שהוציא מכלל חשבון תרחישים של הפתעה אופרטיבית ו/או אסטרטגית מצד ארגון הטרור ברצועת עזה
"חמאס המורתע" [צילום: חוסיין מאללה/AP]
+צה"ל: זוהה שיגור כושל מהעיר עזה לעבר מסוק קרב של חיל האוויר 13:30 25/09/25  |  מירב ארד
דובר צה"ל עדכן כי "זוהה שיגור כושל ממרחב העיר עזה לעבר מסוק קרב של חיל האוויר, המסוק לא נפגע ולא היו נפגעים באירוע. המסוק המשיך במשימתו בסיוע לכוחות הלוחמים במרחב".
[צילום: עופר צידון/פלאש 90]
+מדינה פלשתינית - רעיון מזעזע
09:40 25/09/25  |  יוסי אחימאיר   |   לרשימה המלאה
רכבת ההכרה ב"מדינה פלשתינית" יצאה השבוע לדרך בלי שיש לה איזו שהיא משמעות מעשית בשטח  ▪  אין חדש בעמדה הצרפתית לגבי פתרון הסכסוך הישראלי-פלשתיני
[צילום: פמלה סמית'/AP]
+תגובה ציונית הולמת 08:51 25/09/25  |  רון בריימן   |   לרשימה המלאה
ספק אם ראשי צרפת ובריטניה הנוכחיים היו מתנגדים להחלטה המבישה לפיה הציונות היא גזענות  ▪  הרוחות האנטישמיות הנושבות מפריז ומלונדון, כמו גם האנטישמיות המאפיינת את מזכ"ל האו"ם, מתפשטות בעולם  ▪  זו אותה אנטישמיות עתיקת יומין, שאינה קשורה בנעשה בעזה, ולא תחלוף גם כאשר תסתיים המלחמה בעזה
כיכר פריז [צילום: יונתן זינדל/פלאש 90]
+במרכז הרפואי סורוקה מאושפזים 3 פצועים מפגיעת הכטב"ם; אחד במצב קשה - במחלקה לטיפול נמרץ 07:22 25/09/25  |  איציק וולף
במרכז הרפואי סורוקה מאושפזים הבוקר שלושה פצועים מפגיעת הכטב"ם אתמול לפנות ערב באילת. מן המרכז הרפואי נמסר כי גבר בן 65 הסובל מפגיעה בידו הועבר לחדר ניתוח ולאחר מכן אושפז במחלקה אורתופדית. מצבו מוגדר בינוני. פצוע שני, גבר בן 26, הגיע במצב קשה כשהוא מונשם ומורדם והוא מאושפז במחלקה לטיפול נמרץ כללי. פצוע שלישי, גבר בן 24, אושפז להשגחה במחלקה כירורגית.
+הותר לפרסום: סמ"ר דמלאש מגדוד 932 נהרג מירי צלף 07:19 25/09/25  |  איציק וולף   |   לרשימה המלאה
סמ"ר צ'אלצ'או שמעון דמלאש, בן 21 מבאר שבע, נורה על ידי צלף פלשתיני כששמר במגנן ברצועת עזה  ▪  כוחות צה"ל טרם לכדו את המחבל היורה
סמ"ר דמלאש. נפצע אנוש ומת מפצעיו [צילום: דובר צה"ל]

מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
ברחבי הרשת / פרסומת
התפתחויות נוספות מלחמת התקומה
יוסי אחימאיר
רכבת ההכרה ב"מדינה פלשתינית" יצאה השבוע לדרך בלי שיש לה איזו שהיא משמעות מעשית בשטח    אין חדש בעמדה הצרפתית לגבי פתרון הסכסוך הישראלי-פלשתיני
רון בריימן
ספק אם ראשי צרפת ובריטניה הנוכחיים היו מתנגדים להחלטה המבישה לפיה הציונות היא גזענות    הרוחות האנטישמיות הנושבות מפריז ומלונדון, כמו גם האנטישמיות המאפיינת את מזכ"ל האו"ם, מתפשטות בעולם    זו אותה אנטישמיות עתיקת יומין, שאינה קשורה בנעשה בעזה, ולא תחלוף גם כאשר תסתיים המלחמה בעזה
איציק וולף
סמ"ר צ'אלצ'או שמעון דמלאש, בן 21 מבאר שבע, נורה על ידי צלף פלשתיני כששמר במגנן ברצועת עזה    כוחות צה"ל טרם לכדו את המחבל היורה
יואב יצחק
הנשיא אינדונזיה פראבואו סוביאנטו קרא להבטיח את ביטחון ישראל כתנאי לשלום אמיתי    הציע לשלוח 20 אלף חיילים לשמירת שלום בעזה    סיים את נאומו במילה "שלום" בעברית ובברכות בין-דתיות
יואב יצחק
אחמד א-שרע קרא להסכם ביטחוני עם ישראל ולסיום הסנקציות על דמשק    טען כי סוריה "מפחדת מישראל" ולא להפך    הדגיש את מחויבות המשטר החדש לדיאלוג ולפיוס אזורי
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il